Διαβάστε για εμάς

H PRAKTIKER Hellas αποτελεί το Νo. 1 Δίκτυο τεχνικών Πολυκαταστημάτων στην Ελλάδα και αριθμεί 14 καταστήματα με συνολική έκταση 87.000 τ.μ., 45.000 προϊόντα και περισσότερους από 6.000.000 πελάτες ετησίως.

Τα εγκαίνια του 1ου καταστήματος της Praktiker Hellas στο Ελληνικό, το Νοέμβριο 1991, σηματοδότησαν την εισαγωγή της φιλοσοφίας «Φτιάξ’ το μόνος σου» (Do-it-Yourself) στην Ελλάδα, δίνοντας ολοκληρωμένες λύσεις σε είδη για το σπίτι, τις κατασκευές, τον κήπο, το αυτοκίνητο και τον ελεύθερο χρόνο. Στο τέλος του 1995 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανάπτυξης του δικτύου της εταιρείας με δύο ακόμη καταστήματα στην Αθήνα (Ταύρος, Αιγάλεω) και από ένα στις πόλεις Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

Το 2001 ανοίγει το κατάστημα της Μεταμόρφωσης και το 2006 εγκαινιάζεται το 8ο κατάστημά της στο Βόλο το οποίο αποτελεί την αφετηρία της νέας φάσης επέκτασης της εταιρίας, με μεσαίου μεγέθους καταστήματα. Στη συνέχεια, το 2007 ένα ακόμα κατάστημα μεσαίου μεγέθους ξεκινά τη λειτουργία του, στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ το τέλος του έτους σηματοδοτείται με τα εγκαίνια του 10ου καταστήματος της Praktiker στη Μάνδρα Αττικής. Το καλοκαίρι του 2008 η εταιρία εγκαινιάζει το 11ο κατάστημά της στην πόλη της Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί το δεύτερό της στην Πελοπόννησο, ενώ, δύο χρόνια αργότερα το 12ο σε σειρά κατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης. Η εταιρία συμπληρώνει την παρουσία της στη Β. Ελλάδα με το κατάστημά της στην Ξάνθη το 2011 και εκείνο της Αλεξανδρούπολης το 2012, ενώ τον Ιανουάριο του ίδιου έτους εγκαινιάζει το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Σκοπός της Praktiker είναι να βελτιώνεται κάθε μέρα, να διαμορφώνει τις τάσεις της αγοράς και να εφαρμόζει πρωτοποριακές ιδέες και λύσεις προσεγγίζοντας τον πελάτη και προσφέροντάς του προϊόντα και υπηρεσίες που υπερβαίνουν τις προσδοκίες του. Πρόσφατα, η Praktiker ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της σε παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και προγραμμάτων πράσινης ενέργειας, που ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Ετήσιες οικονομικές καταστάσεις 2013