Νέα & Δελτία τύπου 2014


 • 10
  ΑΠΡ
  Εξαγορά Praktiker Hellas - Νέα δυναμική φάση


  ΕΞΑΓΟΡΑ PRAKTIKER HELLAS - ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΦΑΣΗ

  «Συνεχίζουμε με κινητήριο δύναμη τους ανθρώπους μας - Διατήρηση της επωνυμίας “Praktiker”»

  Η Praktiker Hellas, θα ήθελε να ενημερώσει, σε συνέχεια της εξαγοράς της από τον καναδικό όμιλο Fairfax Financial Holdings Limited, ότι μπαίνει σε μια νέα, δυναμική φάση, με δυνατότητες μεγαλύτερης ευελιξίας και ανάπτυξης, διατηρώντας την επωνυμία “Praktiker” και ακολουθώντας πλέον ανεξάρτητη πορεία από τις υπόλοιπες εταιρείες Praktiker που δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες.

  Η εταιρεία σε όλη αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο διατήρησε τη θέση της στην αγορά, έχοντας ως κινητήριο δύναμη τους ανθρώπους της. Με τη στήριξη του νέου μετόχου και με τη συμβολή των εργαζομένων της, η Praktiker Hellas στοχεύει στην αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που ξεδιπλώνονται μελλοντικά. Η υλοποίηση αυτής της επένδυσης αποτελεί επιβεβαίωση εμπιστοσύνης στις θετικές προοπτικές της εταιρείας αλλά ταυτόχρονα και αισιόδοξο μήνυμα για την ελληνική οικονομία και τη χώρα μας.

  Μεταξύ άλλων, στρατηγικοί άξονες της νέας εποχής είναι οι ανταγωνιστικές τιμές, η εξαιρετική ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών και σαφώς οι καινοτομίες, που αποτελούν εξάλλου τα βασικά στοιχεία που βοήθησαν την εταιρεία να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες συνθήκες και να παραμείνει υγιής.

  Η Praktiker Hellas θα συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα, με 1.200 εργαζόμενους σήμερα, και να δίνει προτεραιότητα στους Έλληνες προμηθευτές, με στόχο την περαιτέρω αύξηση του ήδη υψηλού ποσοστού των Ελλήνων, το οποίο φτάνει πλέον 85%.

  Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Ιωάννης Σελαλμαζίδης, δήλωσε σχετικά: «Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί ιδιαίτερα καθώς ‘γυρίζουμε σελίδα’ και ξεκινά μια νέα δυναμική και αναπτυξιακή πορεία για την Praktiker Hellas. Στηριζόμενοι στην μακρόχρονη εμπειρία μας, τη γνώση της αγοράς και διαθέτοντας την ευελιξία που απαιτείται, προσβλέπουμε με πολλή αισιοδοξία στο μέλλον έχοντας στο πλευρό μας τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες μας και τους έλληνες καταναλωτές». 

 • 31
  ΜΑΡ
  Βραβείο για τις «Πωλήσεις μέσω internet» στα Sales Excellence Awards 2014


  ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ INTERNET» ΣΤΑ SALES EXCELLENCE AWARDS 2014

  Μία ακόμη σημαντική βράβευση για το praktiker.gr

  Μία ακόμη ιδιαίτερα σημαντική διάκριση απέσπασε η Praktiker Hellas και το ηλεκτρονικό κατάστημα της, www.praktiker.gr, το οποίο κέρδισε το αργυρό βραβείο για τις «Πωλήσεις μέσω internet» στο πλαίσιο του θεσμού Sales Excellence Awards 2014, του σημαντικότερου θεσμού που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους στην Ελλάδα.

  Η Praktiker, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές του ηλεκτρονικού επιχειρείν, επενδύει στρατηγικά και δυναμικά στην ανάπτυξη του online καταστήματός της. Αναβαθμίζει σταθερά την «e-εξυπηρέτηση» που προσφέρει στους έλληνες καταναλωτές με στόχο να απαντήσει στις ανάγκες τους, οι οποίες – επηρεασμένες από τις τεχνολογικές εξελίξεις – αλλάζουν σημαντικά. Το online shop www.praktiker.gr, το σχετικά νέο κανάλι πωλήσεων της εταιρίας, έχει σταθερά ανοδική πορεία από το λανσάρισμα του και χάρη στην διαρκή του αναβάθμιση, την υψηλή λειτουργικότητά του, την καινοτομία, την ταχύτητα και την πληθώρα προϊόντων που διαθέτει, έχει γίνει ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους online καταναλωτές. Το βραβείο για τις «Πωλήσεις μέσω internet», έρχεται ως επισφράγιση της προσπάθειας αυτής και αποδεικνύει πως το online shop της Praktiker, www.praktiker.gr, είναι ο ιδανικός προορισμός για τους καταναλωτές που θέλουν να φτιάξουν ή να ανανεώσουν το σπίτι τους αλλά και τη διάθεση τους, έξυπνα, γρήγορα, όμορφα και οικονομικά.

  Στην τελετή της βράβευσης, στην οποία παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ελλάδας παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν οι πρακτικές και οι εταιρείες που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες πωλήσεων, μέσω της αδιάβλητης διαδικασίας, που θεσμοθέτησε το ΙΠΕ και η εταιρεία Boussias Communications, από την κριτική επιτροπή των βραβείων.

  Κατά την παραλαβή του βραβείου η κ. Πάολα Πεσσάρη, CRM και Digital Marketing Manager της Praktiker, δήλωσε: «Εκ μέρους της Praktiker, και ιδίως όλης της ομάδας του e-shop, θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτή τη διάκριση, που είναι πραγματικά αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας. Είμαστε πολύ περήφανοι για τις καλές επιδόσεις του praktiker.gr και θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά!
  Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι η μεγαλύτερη πρόκληση των ημερών δεν είναι πια μόνο η συνεχής αναβάθμιση του online καναλιού πωλήσεων αλλά ο συνδυασμός του ψηφιακού κόσμου με τον φυσικό ώστε να προσφέρουμε στον πελάτη μας μια ενιαία εμπειρία και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.».

 • 17
  ΜΑΡ
  Praktiker Hellas: «Οι άνθρωποί μας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας επιτυχίας μας»


  PRAKTIKER HELLAS: «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ»

  Η Praktiker Hellas επενδύει και εξελίσσει τον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού με σημαντικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους: 
  • Ομάδα 1200 εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα
  • Περισσότερες από 530 θέσεις εργασίας στην περιφέρεια
  • Ποσοστό ικανοποίησης εργαζομένων μεγαλύτερο από 70%
  • Ποσοστό εργαζομένων 50% γυναίκες / 50% άντρες

  Η Praktiker Hellas συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους της παρουσιάζοντας αξιόλογα αποτελέσματα και παρέχοντας σημαντικά οφέλη για τους εργαζομένους της, που αποτελούν έναν από τους βασικότερους παράγοντες της επιτυχούς της πορείας, για περισσότερα από 22 χρόνια στη χώρα μας. Η εταιρία που απασχολεί σημαντικό αριθμό εργαζομένων σε ολόκληρη τη χώρα χτίζει καθημερινά μία δυνατή και δυναμική σχέση μαζί τους με στόχο την ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, στην Praktiker Hellas απασχολείται μια ομάδα περίπου 1200 συνεργατών εκ των οποίων το 40% βρίσκεται στην περιφέρεια, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο ενεργά στην ανάπτυξη όλης της χώρας.

  Η επιλογή των συνεργατών στην Praktiker Hellas γίνεται με αξιοκρατικά μέσα, ενώ η εταιρία αναπτύσσει και διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους και κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά διακράτησης ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο της στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το μικρό ποσοστό αποχώρησης εργαζομένων (μικρότερο από 1%) και το μέσο όρο παραμονής στην εταιρία που ξεπερνά τα 10 χρόνια

  Η εταιρία κάνει πράξη τη διάφανη επικοινωνία με το προσωπικό της, με σταθερή πολιτική opendoor, αλλά και με συνεχείς έρευνες ικανοποίησης εργαζομένων, με αποτελέσματα που δείχνουν ένα ποσοστό ικανοποίησης μεγαλύτερο από 70%. Αξίζει να σημειωθεί πως οι υψηλότεροι δείκτες ικανοποίησης είναι αυτοί της υπερηφάνειας που αισθάνονται οι εργαζόμενοι και της εικόνας που έχουν για την εταιρία, με ποσοστό περίπου 80% να θεωρεί την εικόνα και τη φήμη της εταιρίας εξαιρετική. Σημειώνεται επίσης ότι η Praktiker Hellas είναι διακεκριμένη στον κλάδο της για το εργασιακό της περιβάλλον, αποτελώντας την πρώτη εταιρία λιανεμπορίου μεγάλου μεγέθους που έλαβε τη διάκριση Great Place to Work.

  Επιπλέον, η Praktiker Hellas που επενδύει στους εργαζομένους της, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση και την ανάπτυξή τους, προσφέροντας εκπαιδευτικά σεμινάρια & μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών για την επιμόρφωση τους, εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους εργασίας, αλλά και ανταγωνιστικούς μισθούς & πολλαπλές παροχές, που ενθαρρύνουν την εξέλιξη και την παραμονή τους στην εταιρία. Ζωντανή απόδειξη είναι ότι πολλά από τα σημερινά διοικητικά στελέχη της εταιρίας, ξεκίνησαν να εργάζονται ως πωλητές κατά την πρόσληψή τους και σήμερα καταλαμβάνουν διοικητικές θέσεις στην εταιρία. Μάλιστα η Praktiker Hellas διακρίθηκε στο θεσμό Sales Excellence Awards 2013 στην κατηγορία «Εκπαίδευση και ανάπτυξη πωλητών», αναδεικνύοντας τη διαρκή προσπάθεια της εταιρίας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της με στόχο την προσφορά άρτιας εξυπηρέτησης στους πελάτες της.

  Τέλος, η Praktiker Hellas που έχει λάβει και μέρος στο πρόγραμμα ισότητας των δύο φύλων, αποδεικνύει έμπρακτα πως δεν υπάρχουν διακρίσεις στις προσλήψεις των εργαζομένων της καθώς το ποσοστό των εργαζόμενων γυναικών στην εταιρία καλύπτει, έως και σήμερα, το 50%, με σημαντικό αριθμό αυτών των γυναικών να καταλαμβάνει  διοικητικές θέσεις.

 • 27
  ΦΕΒ
  Τα Praktiker καλοσωρίζουν την άνοιξη και μας καλούν να λάβουμε δράση!


  ΤΑ PRAKTIKER ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ

  Τα Praktiker υποδέχονται την άνοιξη με προτάσεις για να ανανεώσουμε τους εξωτερικούς μας χώρους, τον κήπο ή τη βεράντα μας! Το νέο φυλλάδιο προϊόντων που κυκλοφορεί, έως 15.03, περιλαμβάνει έξυπνες & οικονομικές λύσεις και ιδεές που θα μας εμπνεύσουν για να ξεκινήσουμε την ανοιξιάτικη προετοιμασία μας.

  Παράλληλα, τα καταστήματα Praktiker μας καλούν να επωφεληθούμε από:
  • Nέο πρόγραμμα άτοκων δόσεων μέχρι και 14.06.2014, που παρέχει 12 άτοκες δόσεις για αγορές από 100€ έως 500€ και 24 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των €500.
  • Δωρεάν μεταφορικά στις online παραγγελίες άνω των €200 (εκτός νησιών) & νέα βελτιωμένα μεταφορικά ανεξάρτητα από το ύψος του ποσού παραγγελίας.

 • 10
  ΦΕΒ
  Στα Praktiker οι προσφορές και τα «ανάρπαστα» προϊόντα διαρκούν!


  ΣΤΑ PRAKTIKER ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ» ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΔΙΑΡΚΟΥΝ!


  Τα Praktiker συνεχίζουν ακάθεκτα τις εκπτώσεις τους μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, με επιπλέον ανάρπαστα προϊόντα, έως τις 15 Φεβρουαρίου:
  • Έως 50% έκπτωση σε κουβέρτες & παπλώματα
  • Έως 20% σε:
          ΟΛΕΣ τις μικροσυσκευές Hoover
          ΟΛΑ τα πλυστικά Kaercher

  Παράλληλα, έως και τις 28 Φεβρουαρίου, τα Praktiker μας έχουν εξασφαλίσει δωρεάν μεταφορά στα Είδη Θέρμανσης, για αγορές άνω των €200 από τα φυσικά τους καταστήματα.

  Ανανεώστε και ζεστάνετε το σπίτι και τη διάθεσή σας με μοναδικές κουβέρτες & παπλώματα σε πλούσια ποικιλία χρωμάτων και σχεδιών από τα Praktiker και απλοποιήστε την καθημερινότητα σας αγοράζοντας σε τιμές έκπληξη μικροσυσκευές καθημερινής χρήσης που θα σας «λύσουν τα χέρια»!

 • 30
  ΙΑΝ
  Στα Praktiker ξεκίνησαν οι προσφορές και τα «ανάρπαστα» προϊόντα!


  ΣΤΑ PRAKTIKER ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΤΑ 
  «ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ» ΠΡΟΙΟΝΤΑ!

  Το νέο φυλλάδιο των καταστημάτων Praktiker έφτασε και περιλαμβάνει ακόμα περισσότερες προσφορές και εκπτώσεις για προϊόντα που θα γίνουν ανάρπαστα, μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου:
  • ΟΛΑ τα γραφεία & οι καρέκλες γραφείου θα έχουν έκπτωση 20%, ενώ 
  • για αγορές 2 τεμαχιών επιλεγμένων προϊόντων κερδίζετε 50% έκπτωση!

  Παράλληλα, έως και τις 08 Φεβρουαρίου, οι θερμότερες λύσεις θα βρίσκονται στα Praktiker με έκπτωση έως 50%: είδη θέρμανσης και χαλιά.