Μια γλυκιά "καλημέρα" ή ένα γλυκό διάλειμμα μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση και να μας γεμίσει με ενέργεια. Τι πιο γλυκό λοιπόν από μια σπιτική μαρμελάδα χωρίς συντηρητικά; Ας δούμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή μαρμελάδας μήλου για να αρχίσουμε και να συνεχίσουμε όλοι όμορφα την ημέρα μας καθώς και όλα τα μικρά μυστικά για τη συντήρησή της.

Υλικά Συνταγής
  • 1 κιλό μήλα
  • Ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
  • Πλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα μήλα μας.
  • Στύβουμε μισό λεμόνι και περιχύνουμε με το χυμό τα τριμμένα μήλα, για να μην μαυρίσουν.
  • Μετράμε τα τρίμματα μήλου και υπολογίζουμε ίση ποσότητα ζάχαρης.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τα τριμμένα μήλα τη ζάχαρη, ενώ προσθέτουμε και ένα ξυλάκι κανέλας.
  • Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι.
Tips σωστής συντήρησης μαρμελάδας

Η ιδανική επιλογή είναι τα γυάλινα βάζα, τα οποία πάντα αποστειρώνουμε.

Διαδικασία αποστείρωσης:

  • Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα μας καθώς και τα καπάκια τους.
  • Τα σκουπίζουμε και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα στο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 150oC για 15 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε τα βάζα από το φούρνο και όπως είναι καυτά τα γεμίζουμε μέχρι πάνω με τη ζεστή μαρμελάδα και τα σφραγίζουμε με τα καπάκια τους.
  • Γυρίζουμε τα γεμάτα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
  • Τα τοποθετούμε κανονικά στα ντουλάπια μας, χωρίς να χρειάζονται ψυγείο.
  • Όταν όμως ανοίξουμε κάποιο βάζο, το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία και μην ξεχνάμε ότι η ζαχαροπλαστική είναι συνδυασμός δημιουργίας και διασκέδασης!