8 τρόποι για να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό και την τσέπη σου γεμάτη

8 τρόποι για να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό και την τσέπη σου γεμάτη

Winter is coming! Η μέρα μικραίνει, οι βροχές και οι καταιγίδες κάνουν την εμφάνισή τους και το κρύο αρχίζει να γίνεται αισθητό. Είναι σίγουρο ότι ο βασικός σου προβληματισμός είναι πώς θα κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό χωρίς να σου στοιχίσει ακριβά. Μην ανησυχείς! Υπάρχουν 8 απλά tips τα οποία θα σε βοηθήσουν κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό με τον πιο οικονομικό τρόπο.

1. Χρησιμοποίησε σωστά τις κουρτίνες σου

Η θερμότητα από τον ήλιο είναι δωρεάν. Εκμεταλλεύσου την! Tις πρωινές ώρες των ηλιόλουστων ημερών άνοιξε τις κουρτίνες σε όλα τα δωμάτια και άφησε το φως του ήλιου να κάνει τη δουλειά του. Όταν σκοτεινιάζει, κλείσε τις κουρτίνες έτσι ώστε να λειτουργήσουν ως ένα άλλο στρώμα μόνωσης που θα κρατήσει τη ζεστασιά στα δωμάτια.

2. Χρησιμοποίησε χαλιά

Εκτός από το ότι ομορφαίνουν το σπίτι σου, τα χαλιά ζεσταίνουν τον χώρο σου εξαιτίας της θερμομόνωσης που παρέχουν, αφού δεν επιτρέπουν τη διαφυγή θερμότητας εκτός του χώρου με αποτέλεσμα η θερμοκρασία εντός αυτού να διατηρείται κατά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

3. Χρησιμοποίησε αφυγραντήρα

Ένα είναι σίγουρο. Θα σου αλλάξει τη ζωή! Όχι μόνο απορροφά όλη την υγρασία του σπιτιού (που πολλές φορές αποτελεί τον βασικό λόγο που κρυώνουμε) αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άμεσο στέγνωμα των ρούχων. Τοποθέτησέ τον στους χώρους με την περισσότερη υγρασία και στους χώρους που χρησιμοποιούνται πιο συχνά.

4. Μετακίνησε τον καναπέ σου

Μπορεί να αισθάνεσαι υπέροχα να έχεις την αγαπημένη σου θέση μπροστά από το καλοριφέρ, αλλά όλος αυτός ο όγκος απορροφά θερμότητα που μπορεί να ζεστάνει ολόκληρο το σπίτι σου. Δώσε στο καλοριφέρ τον χώρο του και θα δεις ότι θα κάνει θαύματα!

5. Χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτες στην κεντρική θέρμανση

Απόφυγε να έχεις αναμμένο το καλοριφέρ όλη μέρα! Θα σου στοιχίσει ακριβά χωρίς λόγο. Ειδικά αν λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι. Δοκίμασε να το προγραμματίσεις να ανάβει λίγο πριν σηκωθείς από το κρεβάτι και λίγο πριν επιστρέψεις από τη δουλειά.

6. Μεγιστοποίησε τη μόνωση του σπιτιού σου

Όσον αφορά τη θερμότητα, περίπου το 25% χάνεται μέσω της οροφής. Αυτό μπορεί εύκολα να μειωθεί εγκαθιστώντας μόνωση σε όλη την ταράτσα. Αξίζει επίσης να ελέγξεις και τη μόνωση των τοίχων σου, καθώς περίπου το ένα τρίτο της θερμότητας σε ένα μη μονωμένο σπίτι χάνεται με τον τρόπο αυτό.

7. Βάλε μονωτικά στις πόρτες

Έχουν υπάρξει φορές που ενώ κάθεσαι στο ζεστό σου σαλόνι νιώθεις ξαφνικά ένα κύμα αέρα να σου χτυπάει την πλάτη όχι και τόσο φιλικά; Το πιο πιθανό είναι ότι υπάρχει κάποιο κενό κάτω από την πόρτα του σπιτιού σου ή κάποια μικρή χαραμάδα κάτω από κάποιο παράθυρο. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μονωτικά σε αυτά τα σημεία και να ξενοιάσεις από τις ανεπιθύμητες επισκέψεις του αέρα.

8. Αναβάθμισε τον λέβητα

Εάν ο λέβητάς σου είναι άνω των 10 ετών, ίσως είναι καιρός να τον αντικαταστήσεις με ένα νέο, αποδοτικότερο μοντέλο το οποίο θα χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια για να παράγει την ίδια ποσότητα θερμότητας. Επιπλέον, εάν ο λέβητας είναι καινούργιος, είναι λιγότερο πιθανό σου δημιουργήσει πρόβλημα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Είναι γνωστό ότι τον χειμώνα η διάθεση για βόλτες μειώνεται και το σπίτι σου γίνεται ο αγαπημένος σου προορισμός. Φρόντισέ το και φτιάξε την ιδανική ατμόσφαιρα που θα σου προσφέρει τη χαλάρωση και την ηρεμία που έχεις ανάγκη!

 
ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΑΣ ΜΕ:
VISA MasterCard DINNERS Maestro American Express Bank Upon delivery Iris
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
superbrand