Τι πρέπει να προσέξεις στο στρώμα σου για… όνειρα γλυκά!

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται συνολικά περίπου 36 χρόνια στη διάρκεια της ζωής του. Γι’ αυτό, ακολουθώντας μερικά έξυπνα tips, βρες το στρώμα που θα κάνει τον ύπνο σου απολαυστικό & ξεκούραστο.


1. Διάλεξε το μέγεθος του στρώματός σου: λάβε υπόψη το ύψος σου και τον αριθμό των ατόμων που θα κοιμούνται σε αυτό.

Επίλεξε ένα μονό στρώμα αν θέλεις να έχεις περισσότερο χώρο στο δωμάτιό σου για τα υπόλοιπα έπιπλά σου καθώς ένα μονό έχει διαστάσεις 70-100x200 cm και χωράει παντού. Αν θέλεις να περισσότερη άνεση αλλά και άνεση χώρου, τότε επίλεξε ένα ημίδιπλο. Με ύψος 200cm και πλάτος από 101 έως 139, θα σου προσφέρει τον χώρο που χρειάζεσαι για το πρωινό χουζούρεμα. Αν το κρεβάτι σου προορίζεται για δύο άτομα, τότε διάλεξε ένα διπλό. Το πλάτος φτάνει μέχρι τα 160 cm και θα απολαύσετε ήρεμες και άνετες νύχτες. Και αν προτιμάς να ¨απλώνεσαι¨ στο κρεβάτι, διάλεξε ένα υπέρδιπλο που θα σου δώσει άνεση χώρου.

2. Επίλεξε την επιθυμητή σκληρότητα του στρώματος, ανάλογα με τη θέση που κοιμάσαι.

Αν προτιμάς ανάσκελα, τότε προτίμησε ένα μεσαίο προς μαλακό στρώμα με επίπεδο σκληρότητας 4-7. Αντίστοιχα αν σε βολεύει μπρούμυτα, επίλεξε ένα μεσαίο προς σκληρό με 5-7 επίπεδο σκληρότητας για περισσότερη άνεση. Και αν κοιμάσαι στο πλάι, διάλεξε ένα με επίπεδο σκληρότητας 3-6.

3. Διάκρινε τη στήριξη από την σκληρότητα του στρώματος.

Η σκληρότητα σχετίζεται με το πόσο αναπαυτικό είναι ένα στρώμα, αλλά η στήριξη με τον τρόπο που το στρώμα κρατάει τη σπονδυλική στήλη σε ευθεία.

Δες τους διαφορετικούς τύπους στρωμάτων που καθορίζουν τη στήριξη:

  • Τα στρώματα με ελατήρια διακρίνονται σε αυτά που έχουν συνδεδεμένα ελατήρια (bonnel) και σε αυτά που έχουν ανεξάρτητα (pocket).

    • Τα bonnel ελατήρια είναι ανθεκτικά και αντέχουν αρκετό βάρος, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα παρέχουν μια σταθερή & ομοιόμορφη στήριξη σε όλη την επιφάνεια του στρώματος.
    • Τα ελατήρια pocket απορροφούν ανεξάρτητα την πίεση από κάθε μέρος του σώματος, μειώνοντας, όπως και τα στρώματα αφρού, τη μεταφορά της κίνησης από τη μία πλευρά του στρώματος στην άλλη. Επίσης, επειδή ακολουθούν τη μορφολογία του σώματος, παρέχουν εξατομικευμένη & ανατομική υποστήριξη.
  • Τα στρώματα αφρού είναι δημοφιλή για την ικανότητά τους να απορροφούν κινήσεις & κραδασμούς. Επομένως, αν κοιμάσαι με παρέα, οι κινήσεις του άλλου ατόμου, δεν θα επηρεάσουν τον ύπνο σου.

Ζώνες στήριξης: Ορισμένα στρώματα διαθέτουν ζώνες στήριξης, που είναι περιοχές με διαφορετική σκληρότητα ή ελαστικότητα για να προσφέρουν προσαρμοσμένη υποστήριξη σε διάφορα μέρη του σώματος. Ο αριθμός και η τοποθέτηση των ζωνών στήριξης επηρεάζουν την υποστήριξη και την ευκαμψία του στρώματος.


Ανακάλυψε το στρώμα που ταιριάζει σε εσένα και απόλαυσε ήρεμες και ξεκούραστες νύχτες!