Προϊόντα Υπηρεσίες
210 99 40 000 Δωρεάν μεταφορά για αγορές άνω των 349€ Έως 60 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα €πιστροφή Eurobank

Ένα ταξίδι στους πιο όμορφους «Κήπους του Κόσμου»

Ένα ταξίδι στους πιο όμορφους «Κήπους του Κόσμου»

Φανταζόσουν ποτέ ότι μπορείς να ανεβάσεις story από την Ελλάδα, το Μεξικό, την Ισπανία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Βραζιλία μέσα σε λίγα μόλις λεπτά; Κι όμως μπορείς! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το κινητό σου και μία επίσκεψη στην 67η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς!

67η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς

Η Έκθεση έχει ανοίξει τις πύλες της από τις 6 Μαΐου και είναι έτοιμη να σε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο προσφέροντάς σου μία μοναδική εμπειρία γεμάτη χρώματα, μυρωδιές, ήχους και έμπνευση!

Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσουμε μία μικρή γεύση από το τι θα συναντήσεις! Την απόλυτη εμπειρία θα τη ζήσεις μόλις πραγματοποιήσεις την επίσκεψή σου!

Ξεκινάμε την ξενάγηση!

1. Ισπανικός Κήπος

Ισπανικός Κήπος

«Mια αρμονική συνένωση μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος»

Μια μικρογραφία ενός Ισπανικού κήπου όπως εξελίσσεται κατά την διάρκεια των αιώνων. Τον χαρακτηρίζει η οριοθέτηση και η εσωστρέφεια· η λιτότητα και η μονοχρωμία· ενώ το στοιχείο του νερού φέρνει τον επισκέπτη πιο κοντά στην ανάγκη για πράσινο και φρεσκάδα.

Μελετητές:
Αικατερίνη Γκόλτσιου, Γεωπόνος - Αρχιτέκτων Τοπίου
Manuel Sánchez Hernández, Αρχιτέκτων Τοπίου
Αιμιλία Σκούρα, Γεωπόνος - Αρχιτέκτων Τοπίου

2. Ολλανδικός Κήπος

Ολλανδικός Κήπος

Έχοντας ως κύριο εκπρόσωπό του τον Piet Oudolf, ο Ολλανδικός κήπος έχει επηρεάσει όλες τις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας κηποτεχνίας, στις οποίες κυριαρχούν: - οι νατουραλιστικοί κήποι, - τα ανθισμένα λιβάδια γεμάτα με απαλές υφές, έντονα χρώματα και μια μεγάλη ποικιλία μορφών και σχημάτων των φυτών.

Ο «Ολλανδικός Κήπος» της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, είναι η έκφραση του παραπάνω κινήματος κηποτεχνίας χρησιμοποιώντας φυτά κατάλληλα για το μεσογειακό κλίμα της Ελλάδας.

Μελετητής:
Ιωάννης Γρύλλης, Γεωπόνος – Αρχιτέκτων Τοπίου – Παραγωγός καλλωπιστικών φυτών

3. Αυστραλιανός Κήπος

Αυστραλιανός Κήπος

Ο κήπος της Αυστραλίας, αποτελεί μια πολιτική και κοινωνική εγκατάσταση. Ένα installation που παρακινεί τον επισκέπτη να καταλάβει και να κατανοήσει πόσο σημαντική είναι η άγρια φύση και η οικολογία. Την ίδια στιγμή προστατεύει και αυτήν αλλά και την ιστορία της μέσα από την αρχιτεκτονική τοπίου και τις συναφείς επιστήμες.

Μελετητής:
Γεώργιος Μαθιουδάκης, Αρχιτέκτονας Τοπίου και Αστικού Περιβάλλοντος

4. Γαλλικός Κήπος

Γαλλικός Κήπος

Ο γαλλικός κήπος της Έκθεσης αντλεί διπλή έμπνευση:

1. Αφενός εμπνέεται από τον Κήπο των Βερσαλλιών, όπου δεσπόζουν οι συμμετρίες, οι γραμμικές φυτεύσεις, τα γεωμετρικά σχήματα και μοτίβα καθώς και τα σημεία ενδιαφέροντος. Κυριαρχούν τα έντονα χρώματα και οι διαφορετικές υφές φυτών.

2. Αφετέρου αντλεί έμπνευση από τους κήπους της περιοχής της Προβηγκίας όπου το πράσινο χρώμα κυριαρχεί και η ανθοφορία δίνει ένα ξεχωριστό στυλ και ενδιαφέρον στον κήπο.

Μελετητής:
Ελευθερία Σπαντιδάκη, Αρχιτέκτονας Τοπίου (ΜΑ) – Γεωπόνος Τ.Ε.

5. Βραζιλιάνικος Κήπος

Βραζιλιάνικος Κήπος

Ο Βραζιλιάνικος κήπος είναι εμπνευσμένος από τον Roberto Burle - Marx, τον σημαντικότερο Αρχιτέκτονα Τοπίου του 20ου αιώνα. Χαρακτηρίζεται από «πολύχρωμες» καμπύλες γραμμές, χορτάρια και χαμηλά τροπικά φυτά και φυσικά υλικά όπως το βότσαλο, το οποίο προσέδωσε τη διάσταση του «πλεκτού» στον καμβά του πρασίνου. Ο κήπος αποτελεί πρότυπο για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής καθώς βασίζεται στην οικολογία του τοπίου της περιοχής (ως προς την επιλογή των φυτών και των υλικών) και την τέχνη (ως προς τη χάραξη και το πνεύμα).

Μελετητής:
Νίκος Θυμάκης, Γεωπόνος/Κηποτέχνης

6. Ιαπωνικός Κήπος

Ιαπωνικός Κήπος

«Ένας δροσερός περίπατος μακριά από τις έγνοιες της καθημερινότητας»

Ο Ιαπωνικός κήπος αποτελεί ένα έργο φυσικής τέχνης, γεμάτο συμβολισμούς, που αποπνέει ηρεμία, ανανέωση και προσφέρεται για ανακάλυψη και ψυχική αναζωογόνηση. Πρωταγωνιστές στον ιαπωνικό κήπο είναι το νερό, οι πέτρες και τα φυτά. Τα πάντα βρίσκονται σε απόλυτη ηρεμία και ισορροπία μεταξύ τους.

Μελετητές:
Έυα Παπαδημητρίου, Γεωπόνος ΑΠΘ - Αρχιτέκτων Τοπίου (MLA)
Ελίνα Κατσίκα, Γεωπόνος ΓΠΑ - Αρχιτέκτων Τοπίου (MSc)

7. Μεξικάνικος Κήπος

Μεξικάνικος Κήπος

«Κάθε αρχιτεκτονικό έργο που δεν εκφράζει τη γαλήνη είναι ένα λάθος»
𝗟𝘂𝗶𝘀 𝗥𝗮𝗺𝗶𝗿𝗼 𝗕𝗮𝗿𝗿𝗮𝗴𝗮́𝗻 𝗠𝗼𝗿𝗳𝗶́𝗻 (𝟭𝟵𝟬𝟮 - 𝟭𝟵𝟴𝟴)*

*μεξικανός αρχιτέκτονας μηχανικός, ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες, πολεοδόμους και αρχιτέκτονες τοπίου του κόσμου στον 20ο αιώνα.

Η κληρονομιά των Αζτέκων και των Μάγιας αναμιγνύεται με τις ισπανικές παραδόσεις. Η συγχώνευση των δύο αυτών πολιτισμών αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το ύφος και την αισθητική του μεξικανικού κήπου. Ωστόσο, ένας μεξικάνικος κήπος πρωτίστως έχει στο επίκεντρό του την οικογένεια και τους φίλους. Είναι ένας χώρος χαλάρωσης, ξεκούρασης και συνεστίασης.

Μελετητής:
Κλέα Βολοβίνη, Γεωπόνος - Αρχιτέκτων Τοπίου ΜΑ

8. Αγγλικός Κήπος

Αγγλικός Κήπος

Αρμονία, συνοχή, χρώματα, φυσικές συνθέσεις και σεβασμό στις αρχές της οικολογίας είναι από τα χαρακτηριστικά του αγγλικού ρυθμού. Ο αγγλικός κήπος της Έκθεσης ακολουθεί τη λογική των κήπων εξοχής. Ένα μονοπάτι σε σχήμα ανοιχτής αγκαλιάς που οδηγεί στην καρδιά του κήπου ενισχύει την εξωστρέφεια, ενώ το κυκλικό παρτέρι υποδοχής που περιβάλλει τον χλοοτάπητα προσθέτει χρώμα και φυσική ομορφιά.

Μελετητής:
Σταυρούλα Κατσογιάννη, Γεωπόνος - Αρχιτέκτων Τοπίου

9. Ελληνικός Κήπος

Ελληνικός Κήπος

Από τους κήπους του κόσμου, δε θα μπορούσε να λείπει ο Ελληνικός!

Ο Ελληνικός Κήπος ως ιδέα και περιεχόμενο είναι αποτέλεσμα χωροχρονικής εξέλιξης στο πέρασμα των αιώνων. Στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μετουσιώνεται σχεδιαστικά σε τρείς ενότητες:
1. Tο ελληνικό ξηρανθεκτικό φυσικό τοπίo
2. Τον λειτουργικό κήπο
3. Τον καλλωπιστικό ελληνικό κήπο

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους κήπους των Αρχοντικών της Κηφισιάς καθώς εμφανίζονται πολλά από τα φυτικά είδη που συναντούσαμε τότε!

Μελετητές:
Ελένη Αθανασιάδου, Δρ. Αρχιτέκτων Τοπίου – Γεωπόνος, ΕΔΙΠ Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ
Hλίας Βενέσης, Αρχιτέκτων Μηχανικός – Αρχιτέκτων Τοπίου, Συνιδρυτής του UBUPlan
Θάνος Οικονόμου, Αρχιτέκτων Μηχανικός Συνιδρυτής του UBUPlan

Η ξενάγηση σχεδόν ολοκληρώθηκε! Υπάρχει άλλο ένα σημείο που αξίζει να επισκεφθείς.

Tο περίπτερό μας!

Tο περίπτερό μας

Εκεί θα βρεις εργαλεία & μηχανήματα κήπου, γλάστρες & κασπώ, φυτά & σπόρους αλλά και τις κατάλληλες κατευθύνσεις από όλη την ομάδα μας για να φτιάξεις μία Όαση στο Σπίτι!

Σε περιμένουμε καθημερινά 10:00 - 22:00 τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφαλή εξυπηρέτηση!

See you there!

 
Κάντε τις πληρωμές σας με:
VISA MasterCard DINNERS Maestro Bank Upon delivery Iris
Ασφαλείς αγορές με:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
superbrand Green Brand Awards 2023
Επίλεξε κατάστημα παραλαβής
ή επίλεξε ένα κατάστημα εξυπηρέτησης: