Τα εργαλεία κηπουρικής είναι οι μικροί μας σύμμαχοι, στην προσπάθεια μας να διαμορφώσουμε έναν όμορφο κήπο. Ποια είναι όμως τα δημοφιλέστερα και πως χρησιμοποιούνται; Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα…

Κλάδεμα
  • Κλαδευτήρι: Φίλοι κηπουροί, γίνεται να αρχίσουμε τις εργασίες στον κήπο μας χωρίς κλαδευτήρι; Δύσκολα, αφού είναι ίσως το βασικότερο και χρησιμότερο εργαλείο χειρός για την περιποίηση του κήπου μας. Είναι ο απαραίτητος βοηθός για να περιποιηθούμε τα αγαπημένα μας φυτά, κόβοντας τα ξερά κλαδιά και δίνοντας τους σχήμα.
  • Ψαλίδι: Το ψαλίδι είναι το εργαλείο που θα μας βοηθήσει για το κλάδεμα μικρών κλαδιών και των ξερών φύλλων. Για τα ψηλά φυτά θα χρειαστούμε ένα τηλεσκοπικό ψαλίδι κλαδέματος. Μην ξεχνάμε ότι με το κλάδεμα, τα φυτά μας παίρνουν το σωστό σχήμα, δυναμώνουν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν μια όμορφη και πλούσια ανθοφορία.
  • Πριόνι: Για τα μεγάλα ή καρποφόρα δέντρα μας χρειαζόμαστε σίγουρα ένα πριόνι, ώστε να μπορούμε να κόβουμε τα χοντρά κλαδιά. Συνήθως είναι ατσάλινα με ξύλινη λαβή. Για καλύτερο αποτέλεσμα, επιλέγουμε πριόνι με διπλή σειρά δοντιών.

Εξοπλιζόμαστε με τα παραπάνω εργαλεία κηπουρικής, καλή διάθεση και όρεξη… και είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε τον πιο όμορφο κήπο για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα!