Τι κάνει ένας απορροφητής υγρασίας και ποιο είναι το όφελος από τη χρήση του;

Ο απορροφητής υγρασίας μας προφυλάσσει από την υγρασία και τις οσμές! Όπως φανερώνει και το όνομά του απορροφά την ανεπιθύμητη υγρασία και προστατεύει το χώρο στον οποίο τοποθετείται. Η χρήση του μειώνει τις πιθανότητες συμπύκνωσης υδρατμών και κατ’ επέκταση αποτρέπει και το σχηματισμό μούχλας.

Πως λειτουργεί ένας απορροφητής υγρασίας;

Οι περισσότεροι απορροφητές περιέχουν κρυστάλλους, οι οποίοι απορροφούν την υγρασία από το περιβάλλον και τη μετατρέπουν σε νερό. Το νερό συλλέγεται σε ξεχωριστό δοχείο, το οποίο αδειάζουμε μόλις δεν υπάρχουν άλλοι κρύσταλλοι. Στους περισσότερους απορροφητές υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ανταλλακτικών κρυστάλλων.

Πόσο διαρκεί ένας απορροφητής υγρασίας;

Η διάρκεια ζωής του εξαρτάται από το επίπεδο της υγρασίας που έχει ο χώρος. Όσο μικρότερο είναι το επίπεδο υγρασίας τόσο μεγαλύτερη είναι και η διάρκεια ζωής του απορροφητή.

Ποιο είναι τι κατάλληλο μέγεθος απορροφητή υγρασίας για το χώρο μας;

Για ένα μεσαίου μεγέθους δωμάτιο ένας απορροφητής υγρασίας 450 γραμμαρίων είναι αρκετός. Για μεγαλύτερους χώρους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 απορροφητές υγρασίας.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού;

Μπορούμε να τοποθετήσουμε τον απορροφητή σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού θεωρούμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υγρασία. Οι πιο συνηθισμένοι χώροι τοποθέτησης είναι η αποθήκη, το πατάρι, το υπόγειο, η κουζίνα και το μπάνιο. Τέλος, μπορούμε να τον τοποθετήσουμε ακόμα και σε ντουλάπες και ντουλάπια.