Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είτε μεταβαίνουμε σε άλλη εποχή είτε απλά θέλουμε να τακτοποιήσουμε το χώρο μας, η αλλαγή θέσης των αντικειμένων μας από το πατάρι στην ντουλάπα και αντίστροφα αλλά και το θέμα της αποθήκευσης γενικότερα είναι επιτακτική ανάγκη και σίγουρα δεν είναι μια από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες.

Η συγκεκριμένη διαδικασία με τις κατάλληλες συμβουλές μπορεί να γίνει εύκολη και στο τέλος να μας εξοικονομήσει αρκετό χώρο.
Γενικές συμβουλές
Το σημαντικότερο όταν καλούμαστε να αποθηκεύσουμε κάποια αντικείμενά μας είναι να έχουμε φροντίσει προηγουμένως να είναι καθαρά ώστε όταν τα χρησιμοποιήσουμε ξανά να είναι σε καλή κατάσταση.

Ακόμη, καλό είναι να ομαδοποιούμε όμοια μεταξύ τους αντικείμενα ώστε να είναι σε τάξη και να μπορούμε να τα αναζητήσουμε ανά πάσα στιγμή. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αμέτρητες λύσεις για αποθήκευση, που μπορούν να καλύψουν κάθε μας ανάγκη για την οργάνωση και τη βελτίωση των χώρων μας με ασφάλεια. Ειδικότερα, πέραν από τις κλασικές ντουλάπες που διαθέτει το σπίτι μας, μπορούμε να ενισχύσουμε τους χώρους αποθήκευσής του με extra ντουλάπες και ράφια-ραφιέρες.

Χρήσιμα για την αποθήκευση μπορεί να είναι προϊόντα όπως κουτιά-καλάθια-συρτάρια αποθήκευσης, προστατευτικές θήκες, τσάντες εξοικονόμησης χώρου, κρεμάστρες καθώς και διάφορα αρωματικά & προστατευτικά σακουλάκια ή φύλλα.

Δεν ξεχνάμε πως ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή απαιτείται κατά την αποθήκευση ειδών που φοράμε και, γενικότερα, ειδών που έρχονται σε επαφή με το σώμα μας και αποτελούνται από ευαίσθητα υλικά όπως τα ρούχα (συμπεριλαμβανομένων των παπουτσιών και των λευκών μας ειδών) και τα χαλιά μας.
Μην ξεχνάμε όμως τα βασικά
  1. Τα αντικείμενα που κρατάμε πρέπει να έχουν κάποια αξία, είτε γιατί είναι λειτουργικά, είτε είναι όμορφα, είτε τα αγαπάμε.
  2. Βάζουμε όλα τα πράγματα στη θέση τους! Το να ακουμπάμε πράγματα στο τραπεζάκι του σαλονιού ή στον πάγκο της κουζίνας προκαλεί ακαταστασία.