1. Κόβετε το χαρτί που έχετε επιλέξει σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετείτε στο μπλέντερ ώστε να γίνουν ακόμη μικρότερα.
2. Στη συνέχεια, γεμίζετε με νερό, τόσο ώστε ανακατεύοντας να προκύψει ένας ομοιόμορφος πηχτός πολτός.
3. Μόλις ο πολτός ετοιμαστεί, προσθέτετε τους σπόρους και απλά αναδεύετε ελαφρά με ένα κουτάλι ώστε να διασκορπιστούν παντού.
Προσοχή, δε θέλουμε να κομματιαστούν οι σπόροι. Επίσης, καθώς καλύπτονται με μια φυσική θρεπτική ουσία η οποία διαλύεται στο νερό, αν ο πολτός δε χρησιμοποιηθεί άμεσα, η ουσία αυτή θα κολλήσει στο μπλέντερ και οι σπόροι δεν πρόκειται να αναπτυχθούν μες στο χαρτί όπως θέλουμε.
4. Τοποθετείτε το καλούπι-σήτα πάνω στο νεροχύτη (ώστε το νερό του πολτού να μπορεί να αποστραγγιστεί) και πάνω του τη φόρμα για τα μπισκότα.
5. Έπειτα, ρίχνετε μαλακά λίγο από τον πολτό που έχετε ετοιμάσει στο μπλέντερ μέσα στη φόρμα και με το δάχτυλό σας, το απλώνετε ομοιόμορφα.
6. Μόλις το περισσότερο νερό του πολτού αποστραγγιστεί, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φόρμα. Όσο στεγνώνει το μίγμα από το νερό, οι ίνες του χαρτιού ενοποιούνται και στο τέλος δημιουργείται ένα πολύ σκληρό χαρτόνι!
7. Αφού στεγνώσουν εντελώς οι καρτούλες σας, είναι έτοιμες να γίνουν οι πιο ξεχωριστές κάρτες Χριστουγέννων!
Ακολούθως, αν επιθυμείτε να αποστείλετε κάρτα 2 σελίδων, χρησιμοποιώντας 2 χαρτόνια για κάθε κάρτα, ανοίγετε από 2 τρυπούλες στις 2 γωνίες της μιας πλευράς κάθε χαρτονιού και τα δένετε μεταξύ τους με κορδονάκι ή σπάγκο της επιλογής σας.
Θα είναι χρήσιμο, παράλληλα με τις ευχές σας, να συμπεριλάβετε και την ακόλουθη οδηγία φύτευσης για τους παραλήπτες των καρτών σας: Για να φυτρώσουν οι σπόροι, απλά πρέπει να καλύψετε το χαρτόνι με λίγο νωπό χώμα!