Περιγραφή

Οι γιορτές μας μπορούν να γίνουν ομορφότερες όσο περισσότερο βάλουμε το χεράκι μας κατά τη διάρκεια διακόσμησης του σπιτιού μας!

Είναι απίστευτο πόσες πινελιές μπορείτε να δώσετε σε κάθε γωνιά.

Να μερικές ιδέες για δημιουργία:

Μικροσκοπικά δεντράκια
Τοποθετήστε κουκουνάρια διαφορετικών μεγεθών σε μεταλλικά μπωλ, φλιτζάνια ή κηροπήγια, δημιουργώντας μια όμορφη συλλογή από δεντράκια. Για να τα ομορφύνετε ακόμη περισσότερο μπορείτε να τα διακοσμήσετε περνώντας τα με glitter, στο χρώμα που επιθυμείτε, και κολλώντας μικρά στολίδια στις κορυφές τους (π.χ. αστεράκια).
Ασυνήθιστα Στολίδια
Αφού ολοκληρώσετε την παρασκευή των χριστουγεννιάτικων μπισκότων σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα μεταλλικά κοπτικά σχήματα ζαχαροπλαστικής σας ως στολίδια στο δέντρο σας. Απλά, τα δένετε με μια κορδέλα έντονου χρώματος και τα κρεμάτε.
Θα δείτε αστεράκια
Ενώνοντας μεταξύ τους πολλά μεταλλικά κοπτικά σχήματα ζαχαροπλαστικής, κατά προτίμηση αστέρια, με λεπτή κορδέλα -χρώματος της επιλογής σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα όμορφο στεφάνι. Δέστε κοπτικά διαφορετικών μεγεθών μεταξύ τους ενώνοντας τις πλευρές τους. Στην κορυφή του μπορείτε να δέσετε ένα κλαδάκι από έλατο με μια μεγαλύτερη κορδέλα και να το κρεμάσετε.
Μεθυστικό στεφάνι
Μπορείτε να δημιουργήστε ένα πρωτότυπο στεφάνι για το καθιστικό ή το σαλόνι σας με απλά υλικά. Προμηθευτείτε περίπου 20 φελλούς ίδιου μεγέθους και 20 μικρά κόκκινα κουδουνάκια τα οποία θα τοποθετήσετε ανάμεσά τους. Ανοίξτε μια μικρή τρύπα (αρκετά μεγάλη για να περάσετε σύρμα) στην κορυφή κάθε φελλού και άλλη μια στο κάτω μέρος τους. Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλες οι τρύπες είναι ανοιγμένες στο ίδιο σημείο κάθε φελλού. Χρησιμοποιώντας μακρύ, πράσινο σύρμα, περάστε το από τις τρύπες της μιας πλευράς των φελλών ώστε να τους ενώσετε μεταξύ τους σχηματίζοντας έναν κύκλο και στερεώστε δένοντας. Ακολούθως περάστε σύρμα από τις τρύπες στην άλλη πλευρά των φελλών περνώντας ένα κουδουνάκι ανάμεσα στους φελλούς και στο τέλος δένετε επίσης καλά. Στο τέλος, δένετε τις άκρες από τους δύο κύκλους συρμάτων μεταξύ τους, ώστε να πάρει το στεφάνι σας το τελικό του σχήμα, και κρεμάτε με κόκκινη κορδέλα διακοσμώντας με κλαδάκι από γκι.
Γευστικό βάζο
Για να διακοσμήσετε όμορφα το τραπέζι σας μπορείτε να γεμίσετε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με διάφορους ξηρούς καρπούς (π.χ. καρύδια) και πολύχρωμα φρούτα (π.χ. κουμκουάτ). Ξεκινάτε τοποθετώντας ένα μεγάλο μονόχρωμο κερί στο κέντρο του βάζου και ακολούθως γεμίζετε το κενό γύρω του με φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Πρακτικά κηροπήγια
Διαθέτετε άδεια μπουκάλια και αναρωτιέστε πώς να τα αξιοποιήσετε; Αφού τα καθαρίσετε καλά, μπορείτε να τοποθετήσετε στη μέση τους χαρτί περιτυλίγματος, ντύνοντάς τα, και να τα δέσετε με όμορφες κορδέλες δημιουργώντας φιόγκους. Έτσι, έχετε νέα κηροπήγια στη συλλογή σας.
Δεντράκια στη σειρά
Μπορείτε να προμηθευτείτε μικρά δεντράκια και να τα παρατάξετε στη σειρά είτε στο τζάκι σας είτε σε κάποιο παράθυρο, είτε ακόμη και σε μια όμορφη γωνιά οπουδήποτε στο σπίτι σας, δημιουργώντας το δικό σας Χριστουγεννιάτικο δάσος. Τοποθετήστε τα σε κασπώ της επιλογής σας (πήλινα, ή μεταλλικά) και διακοσμήστε τα με μικρές Χριστουγεννιάτικες μπάλες.
Γλυκά περιτυλίγματα
Πρωτοτυπήστε στη συσκευασία των δώρων σας, τυλίγοντάς τα με ένα απλό μονόχρωμο χαρτί περιτυλίγματος και δένοντάς τα με όμορφες κορδέλες σε έντονα χρώματα χρησιμοποιώντας στο σημείο του φιόγκου ζαχαρωτά και ευχετήριες μικρές κάρτες.
Καραμελένια παράθυρα
Τοποθετήστε στα παράθυρά σας μια πράσινη γιρλάντα και κρεμάστε από αυτή, ανά ίσες αποστάσεις, ζαχαρωτά της επιλογής σας δένοντάς τα με κορδέλα αντίστοιχου χρώματος.
Εντυπωσιακό στεφάνι
Δένοντας ένα στεφάνι μπροστά από έναν καθρέπτη το κάνετε ακόμη πιο εντυπωσιακό. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παραδοσιακό στεφάνι χρησιμοποιώντας πράσινο άχυρο σαν βάση, κολλώντας πάνω του αποξηραμένα ρόδια και διακοσμώντας τα κενά που απομένουν με φύλλα από βρύα. Τέλος περνάτε από την κορυφή του μια κόκκινη κορδέλα και κρεμάτε.
Εσπεριδοειδή με ενισχυμένο άρωμα
Τα εσπεριδοειδή έχουν υπέροχο άρωμα από μόνα τους. Μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το άρωμά τους και να τα αξιοποιήσουμε ως διακοσμητικά στοιχεία εύκολα. Σχεδιάστε με ένα μολύβι το σχήμα που επιθυμείτε σε μανταρίνια ή πορτοκάλια αφού τα έχετε καθαρίσει καλά, και έπειτα προσθέστε γαρίφαλα. Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα που έχετε επενδύσει με λινάτσα και προσθέστε μερικά κλαδιά από έλατο για να κάνετε αντίθεση.
Δώστε ένα γιορτινό χεράκι
Αντί να χρησιμοποιήσετε τις παραδοσιακές κάλτσες για τα δώρα του Αγίου Βασίλη, τι θα λέγατε αν αξιοποιούσατε όμορφες πιάστρες γεμίζοντάς τες με μικρά κεράσματα και κρεμώντας τες με όμορφους κόκκινους φιόγκους;
Στολίζοντας τις πόρτες
Κρεμάστε λιτά και όμορφα στολίδια στα ντουλάπια ή τις πόρτες σας. Δημιουργήστε φιόγκους από κόκκινη κορδέλα και κολλήστε τους στην κορυφή των κουκουναριών. Ακολούθως δημιουργήστε θηλιές από την ίδια κορδέλα και κολλήστε τες επάνω στους φιόγκους. Κρεμάστε και χαρείτε τα!


Πηγή: http://www.goodhousekeeping.com/