Λεπτομέρειες Συμβουλής

Μέτριο
Περίπου 5 ώρες
Βασικές ικανότητες μαστορεμάτων.
 • 43 Ξύλινες τάβλες με διάσταση 240 x 9,5 cm και πάχος 45 mm - προτεινόμενος κωδικός προϊόντος 317938
 • Παλιά λαβή σκούπας 175 x 28 cm.
 • Βίδες
 • Μύτες
 • Μολύβι
 • Δισκοπρίονο – προτεινόμενος κωδικός προϊόντος 199405
 • Δραπανοκατσάβιδο - προτεινόμενος κωδικός προϊόντος 360341
 • Τριβείο - προτεινόμενος κωδικός προϊόντος 360342
 • Μέτρo - προτεινόμενος κωδικός προϊόντος 344926
 • Τρυπάνι φτερού 17 mm - προτεινόμενος κωδικός προϊόντος 340058
 • Σφικτήρας – προτεινόμενος κωδικός προϊόντος 344171
 • Σφυρί

Περιγραφή

Τι θα λέγατε αν αυτά τα Χριστούγεννα κατασκευάζατε ένα εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σας; Τα πράγματα είναι απλά και εύκολα!

Ας πάρουμε μια σύντομη εικόνα της κατασκευής του εναλλακτικού μας δέντρου:

 

Ας δούμε βήμα – βήμα την κατασκευή μας…

Βήματα

Βήμα 1ο
Πρώτον, θα πρέπει να δημιουργήσετε τη βάση για το δέντρο σας. Μετρήστε και κόψτε 2 κομμάτια των 30 cm και 6 κομμάτια των 5 cm. Βεβαιωθείτε ότι τα ξύλα έχουν το ίδιο πάχος, για να εξασφαλίσετε ότι η βάση σας είναι σταθερή.

Βήμα 2ο
Ρυθμίστε το βάθος κοπής του δισκοπρίονου ώστε να είναι μεγαλύτερο από το πάχος της τάβλας. Οι τάβλες που χρησιμοποιείτε να είναι 5 cm.

Βήμα 3ο
Στερεώστε τα ξύλα με ασφάλεια στη θέση τους χρησιμοποιώντας έναν σφιγκτήρα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το δισκοπρίονο κόψτε τα κομμάτια για τη βάση.

Βήμα 4ο
Τώρα έχετε όλα τα κομμάτια που χρειάζεστε για να κάνετε τη βάση του κορμού.

Βήμα 5ο
Τοποθετήστε τα 2 μεγάλα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο δημιουργώντας ένα σταυρό. Στη συνέχεια συνδέστε τα κομμάτια χρησιμοποιώντας το δαπανοκατσάβιδο και τις τέσσερις βίδες.

Βήμα 6ο
Βιδώστε με το δραπανοκατσάβιδο τα μικρά κομμάτια στις άκρες των μεγάλων ώστε να δημιουργήσετε τη βάση σας.

Βήμα 7ο
Έχετε τώρα μια σταθερή βάση.

Βήμα 8ο
Είναι ώρα να κάνετε τα κλαδιά του δέντρου σας. Τα κλαδιά κυμαίνονται από 8 cm έως 110 cm, μετρήστε με το μέτρο και σχεδιάστε τις γραμμές κοπής. Θα χρειαστείτε 35 τεμάχια συνολικά.

Βήμα 9ο
Θα χρειαστείτε 18 τάβλες με μήκος 10 cm για να φτιάξετε τον κορμό του δέντρου. Για τα κλαδιά χρειάζεστε 3 κομμάτια τάβλες από κάθε μήκος (110 cm , 95 cm, 75 cm, 50 cm, 30 cm, 20 cm, 15 cm 8 cm). Τέλος 8 κομμάτια από 110 cm έως 8 cm.

Βήμα 10ο
Στερεώστε το ξύλο με ασφάλεια στη θέση του χρησιμοποιώντας έναν σφιγκτήρα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το δισκοπρίονο κόψτε τα κομμάτια.

Βήμα 11ο
Χρησιμοποιείστε ένα τρυπάνι για ξύλο με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από το κοντάρι της σκούπας. Τρυπήστε στο κέντρο κάθε κομμάτι αλλά και την βάση.

Βήμα 12ο
Χρησιμοποιείστε ένα τρυπάνι για ξύλο με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από το κοντάρι της σκούπας. Τρυπήστε στο κέντρο κάθε κομμάτι αλλά και την βάση.

Βήμα 13ο
Τοποθετήστε το κοντάρι της σκούπας μέσα στην βάση και τοποθετήστε το δέντρο στο πάτωμα.

Βήμα 14ο
Ήρθε η ώρα να αρχίσει η δημιουργία! Κατ 'αρχάς, θα πρέπει να δημιουργήσετε χώρο για τα δώρα σας κάτω από το δέντρο. Ξεκινήστε βάζοντας 4 ή 5 από τα 10 cm κομμάτια για να δημιουργήσετε τον κορμό του δέντρου σας.

Βήμα 15ο
Χρησιμοποιήστε τα τρία μεγαλύτερα κομμάτια ως βάση του δέντρου σας.

Βήμα 16ο
Προσθέστε προοδευτικά τα μικρότερα κομμάτια (από το μεγαλύτερο στο μικρότερο) ώστε το δέντρο σας να αρχίζει να διαμορφώνεται. Χρησιμοποιήστε τα κομμάτια των 10 cm ανάμεσα στα κλαδιά ώστε να δημιουργήσετε τον κορμό.

Βήμα 17ο
Τελειώστε με τα μικρότερα κομμάτια στην κορυφή. Τακτοποιήστε τα κομμάτια ξεχωριστά εάν χρειάζεται. Τώρα είναι έτοιμο για να το διακοσμήσετε!Το εναλλακτικό δέντρο σας είναι έτοιμο για στόλισμα!