Δροσερό σπίτι το καλοκαίρι

Δροσερό σπίτι το καλοκαίρι

Γίνεται να απολαμβάνεις δροσερό σπίτι όλο το καλοκαίρι, ακόμη κι όταν οι θερμοκρασίες… χτυπούν κόκκινο; Γίνεται!

Η θερμοκρασία ανέβηκε και ο συνδυασμός της ζέστης με την υγρασία μπορεί να κάνουν δυσάρεστη και πνιγηρή την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

Ευτυχώς υπάρχει το κλιματιστικό, η πιο must have συσκευή για το σπίτι που ήρθε για να μας αλλάξει τη ζωή. Η επιλογή του σωστού κλιματιστικού είναι πολύ σημαντική για να έχουμε ένα δροσερό σπίτι όλο το καλοκαίρι.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Υπάρχουν και 6 βασικά tricks που πρέπει να μάθεις.

6 tips & tricks για δροσερό σπίτι

Κλείσε τα παράθυρα

«Άκου» τις αισθήσεις σου ή ακόμη καλύτερα προμηθεύσου ένα θερμόμετρο εσωτερικού χώρου.

Όταν ανάβεις το κλιματιστικό και η θερμοκρασία στο σπίτι είναι χαμηλότερη από την εξωτερική, «φυλάκισέ την» κλείνοντας τα παράθυρα και τραβώντας τις κουρτίνες, ειδικά στα παράθυρα που έχουν ήλιο τις μεσημεριανές ώρες της ημέρας. Παρότι ακούγεται απλή, αυτή η κίνηση μπορεί να περιορίσει σημαντικά τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι.

Αν το σπίτι σου είναι ηλιόλουστο, επένδυσε σε σκούρα στόρια ή διπλές κουρτίνες με το ένα φύλλο να έχει πυκνή ύφανση που θα κρατά τον ήλιο έξω. Σε ημέρες καύσωνα, είναι σημαντικό να κλείνεις και τα παντζούρια για να μη γίνει το σπίτι… θερμοκήπιο.

Μόλις αρχίζει και πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία, τότε είναι η ώρα να ανοίξεις κουρτίνες και παράθυρα ώστε να ανανεωθεί η ατμόσφαιρα και να μπει στο σπίτι δροσερός αέρας.

…στρατηγικός συνδυασμός

Η χρήση ανεμιστήρα δαπέδου σε συνδυασμό με το κλιματιστικό μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αίσθηση δροσιάς στο σπίτι αφού ο αέρας κυκλοφορεί περισσότερο στο δωμάτιο. Ένα trick που συστήνουν όσοι ξέρουν καλά, είναι να στρέψεις ελαφρά τον ανεμιστήρα προς τα παράθυρα, ώστε το ρεύμα του να μην επιτρέπει στον ζεστό αέρα να μπει στο σπίτι.

Tip: Νιώθεις ότι η ζέστη είναι υπερβολική; Για ένα ευχάριστο δροσερό αεράκι, βάλε ένα μεγάλο μπολ με παγάκια (ή ένα ice pack για τραυματισμούς ή μια συσκευασία με κατεψυγμένα λαχανικά) μπροστά από τον ανεμιστήρα!

Δροσερές νύχτες

Αν δεν έχεις δοκιμάσει τον ύπνο με ανεμιστήρα οροφής κάνε το τώρα! Ο δροσερός αέρας κατανέμεται σε όλο το δωμάτιο, χωρίς να σε χτυπάει κατευθείαν και χωρίς να στεγνώνει την ατμόσφαιρα. Το αποτέλεσμα; Όνειρα γλυκά και χωρίς ιδρώτα!

Tip: Τα σεντόνια από 100% βαμβάκι είναι η ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι, αφού κρατούν το σώμα σου δροσερό και κάνουν πιο άνετο τον ύπνο.

Τακτική συντήρηση

Για να αποδίδει σωστά το κλιματιστικό και να είναι ο αέρας του καθαρός και υγιεινός, χρειάζεται την απαραίτητη συντήρηση. Τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο πρέπει να το καθαρίζει ο ειδικός ψυκτικός και να αντικαθιστά το φρέον ενώ κάθε δύο με τρεις μήνες, ανάλογα με τη χρήση συστήνεται η αφαίρεση και το καθάρισμα των φίλτρων του.

Αφυγραντήρας χειμώνα καλοκαίρι

Ο αφυγραντήρας είναι μια συσκευή μπαλαντέρ, αφού τον χειμώνα ενισχύει την αίσθηση ζέστης στο σπίτι και το καλοκαίρι τη δροσιά. Ας μην ξεχνάμε πως η αυξημένη υγρασία στην ατμόσφαιρα και στους εσωτερικούς χώρους δημιουργεί μια πνιγηρή ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιώντας τον αφυγραντήρα σε συνδυασμό με τον ανεμιστήρα ή το κλιματιστικό θα απολαμβάνεις δροσερό σπίτι και πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Tip: Περιόρισε τον χώρο… δράσης! Αν υπάρχουν στο σπίτι δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα, κλείσε τις εσωτερικές πόρτες ώστε να μην σκορπίζεται η δροσιά.

Πράσινη δροσιά

Τα φυτά στη βεράντα μπορεί να συμβάλουν στο να έχεις πιο δροσερό σπίτι. Επένδυσε σε φυλλώδη ψηλά φυτά. Τοποθέτησέ τα στο εσωτερικό της βεράντας έτσι ώστε να καλύπτουν τον τοίχο του σπιτιού στις πλευρές που χτυπάει ο ήλιος, τις ανατολικές και τις νότιες. Το φύλλωμά τους θα δημιουργήσει μια έξτρα φυσική μόνωση στο σπίτι.

 
ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΑΣ ΜΕ:
VISA MasterCard DINNERS Maestro American Express Bank Upon delivery Iris
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
superbrand