Το ηλεκτρικό ποδήλατο αποτελεί το νέο οικολογικό μέσο μετακίνησης!

Με μικρότερη προσπάθεια από ένα συμβατικό και με χαμηλή δαπάνη ενέργειας, με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μπορείτε να καλύψετε εύκολα μεγάλες αποστάσεις ακόμα κι αν διανύετε ανηφορική ή γενικότερα δύσκολη διαδρομή, μετατρέποντάς τη σε ξεκούραστη βόλτα καθώς μπορείτε να αναπτύξετε υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα.

Είναι ένα ιδανικό μέσο μετακίνησης, είτε για μετακίνηση στην εργασία σας, είτε για ψώνια, είτε για μια εκδρομή, καθώς εύκολα και ξεκούραστα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όλες τις εποχές, ακόμα και τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα με διάφορα επίπεδα ενίσχυσης, ενώ είναι κατασκευασμένο για να βοηθά τον ποδηλάτη, υποβοηθώντας τον στην κίνηση του πεταλιού.

Σίγουρα ένα συμβατικό ποδήλατο σας βοηθά να διατηρήσετε μια καλή φυσική κατάσταση αλλά αυτό εξαρτάται πάντα από το πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε. Η συχνότητα χρήσης ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου είναι διπλάσια σε σχέση με ένα συμβατικό και αυτό μεταφράζεται σε περισσότερη άσκηση για τον ποδηλάτη.

Στη θεωρία, ένα αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει μια υψηλότερη ταχύτητα πολύ πιο εύκολα, όμως στην πράξη, σε καθημερινές διαδρομές, η ταχύτητα του μέσα στην πόλη συχνά πέφτει ακόμα και κάτω από 20km/h. Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί να διατηρήσει μια υψηλότερη μέση ταχύτητα από ένα απλό ποδήλατο και το αποτέλεσμα είναι συχνά μια γρηγορότερη διαδρομή μέσα στην πόλη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ένα διασκεδαστικό, ξεκούραστο μέσο μετακίνησης το οποίο σας δίνει την ευκαιρία να δείτε τη μετακίνηση με το ποδήλατο από μια νέα, φρέσκια οπτική γωνία, ως το μέσο μεταφοράς του μέλλοντος!

Το κόστος αγοράς ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου είναι λίγο πιο υψηλό από αυτό ενός συμβατικού ποδηλάτου, ωστόσο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και κινείται γρήγορα μέσα στην κίνηση, χωρίς να χρειάζεται άδεια κυκλοφορίας & δίπλωμα οδήγησης, γεγονός που μας ανταμείβει και αξίζει να επενδύσουμε σε αυτό!

Η «μηχανή του» ενεργοποιείται μέσα από το πετάλι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ενέργεια, όπως και όποτε επιθυμεί ο ποδηλάτης. Η μπαταρία του βρίσκεται πάνω στο σκελετό. Η μέγιστη ελεύθερη ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 50 km/h, για ένα μέσο ηλεκτρικό ποδήλατο, ενώ η μέγιστη ταχύτητα με ηλεκτρική υποβοήθηση περίπου τα 25 km/h. Ακόμα και οι αναβάτες μεγάλης ηλικίας μπορούν να διανύσουν απόσταση ακόμα και 40-50km, εύκολα και εντελώς ανέξοδα, κάνοντας χρήση της ηλεκτρικής υποβοήθησης.

Συμβουλές κατά την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου

  1. Να έχει σκελετό αλουμινίου ώστε να είναι ελαφρύ.
  2. Να έχει μπαταρία λιθίου 36V/10Ah (για υψηλή απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής).
  3. Μη ξεχάσετε να προμηθευτείτε ασφαλή κλειδαριά, τόσο για το σκελετό όσο και τη μπαταρία (αν δεν έχει ήδη ενσωματωμένη ασφάλεια μπαταρίας), ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο κλοπής.