Λεπτομέρειες Συμβουλής

Εύκολο
Προχωρημένος 30 λεπτά - Έμπειρος 1 ώρα - Αρχάριος 1,5 ώρα
Βασικές γνώσεις βαψίματος
Λάδι Teak, βαμβακερό πανί, δοχείο, γυαλόχαρτο.
Πινέλο ελαιοχρωμάτων ή κυλινδρικό πινέλο.

Περιγραφή

Τα έπιπλα από ξύλο Teak προτιμούνται για υπαίθρια χρήση, λόγω της ανθεκτικότητάς τους στις καιρικές συνθήκες. Εάν τα έπιπλα αυτά αφεθούν εκτεθειμένα έξω κατά τους χειμερινούς μήνες χωρίς συντήρηση, ή εκτεθούν στη βροχή, το χρώμα τους γίνεται γκρίζο μετά από μερικά χρόνια. Στα παρακάτω βήματα, θα σας δείξουμε πώς να ανανεώσετε εύκολα τα έπιπλά σας από ξύλο Teak μόνοι σας.

Βήματα

Τρίβουμε το τραπέζι με γυαλόχαρτο

Προτού τρίψουμε με γυαλόχαρτο, θα πρέπει να καθαρίσουμε το τραπέζι είτε με κάποιο προϊόν καθαρισμού ξύλου Teak, ή πλένοντάς το με χλιαρό νερό και σαπούνι. Εάν το πλύνουμε με νερό, θα πρέπει να περιμένουμε για να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεκινάμε το τρίψιμο με το γυαλόχαρτο. Όταν τελειώσει το τρίψιμο με το γυαλόχαρτο, συνιστάται η χρήση ενός καθαρού και στεγνού βαμβακερού υφάσματος για να καθαριστεί η σκόνη που έχει απομείνει. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι το ξύλο είναι καθαρό και στεγνό προτού επαλείψουμε με λάδι Teak.

Επαλείφουμε με λάδι Teak

Ανακατεύουμε και κουνάμε το λάδι Teak και στη συνέχεια χύνουμε την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε σε ένα δοχείο. Θα πρέπει να επαλείψουμε ολόκληρο το τραπέζι με λάδι Teak με το πινέλο ελαιοχρωμάτων ή με ένα κυλινδρικό πινέλο.

Σκουπίζουμε με βαμβακερό πανί

Αφού περιμένουμε για 15 λεπτά, σκουπίζουμε το επιπλέον λάδι με βαμβακερό πανί. Εάν χρειάζεται δεύτερο χέρι, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστο 1 ώρα προτού περάσουμε το δεύτερο χέρι ώστε να απορροφηθεί το λάδι Teak από το ξύλο. Θα πρέπει να περιμένουμε 24 ώρες προτού χρησιμοποιήσουμε το τραπέζι.