Διάβασες πολύ, ξενύχτησες πολύ και τελικά τα κατάφερες πραγματικά καλά, αφού μπήκες στη σχολή που ήθελες. Κάπως έτσι λοιπόν, ξεκίνησε ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή σου, το οποίο μάλιστα μπορεί να περιλαμβάνει και μία μετακόμιση. Ο ενθουσιασμός για το νέο σπίτι και την πόλη που θα μένεις, είναι μεγάλος. Τις στιγμές όμως που κοιτάς τη λίστα με τα πράγματα που χρειάζεσαι για το φοιτητικό σου σπίτι, σε πιάνει μία σύγχυση!

Η πρώτη συμβουλή, είναι να ελέγξεις τι υπάρχει ήδη στο σπίτι που θα νοικιάσεις. Από αυτά κάνεις μία πρώτη αξιολόγηση, ιδανικά από κοντά, για το τι θα κρατήσεις και τι θα αντικαταστήσεις.

Η δεύτερη συμβουλή σχετίζεται με τους συγκατοίκους. Στην περίπτωση που θα έχεις συγκατοίκους, θα ήταν καλό να συζητήσεις πρώτα μαζί τους για τα πράγματα που θα φέρουν αλλά και για εκείνα που χρειάζεται να προμηθευτείτε για το νέο σας σπίτι, ώστε να τα αγοράσετε από κοινού. Έτσι και γλιτώνεις κάποια έξοδα (από τα αντικείμενα που έχουν ήδη οι συγκάτοικοί σου) και μοιράζεσαι μαζί τους τα υπόλοιπα κόστη.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα καταφέρεις μέσα σε 30 μέρες να σβήσεις όλα αυτά που έχεις σημειώσει στη λίστα σου. Ξεκίνησε όμως με τα βασικά και αν κάτι σου λείψει ή το ξεχάσεις, εδώ είμαστε!

Τι θα χρειαστεί να έχεις από τον πρώτο κιόλας μήνα στο φοιτητικό σπίτι

    Ξεκινάμε με τα πιο πρακτικά από τα «απαραίτητα» όπως είναι:
  1. Είδη καθαρισμού (π.χ. σκούπα, φαράσι, ηλεκτρική σκούπα, σφουγγαρίστρα), απορρυπαντικά και τα καθημερινά είδη καθαρισμού όπως είναι η χλωρίνη, μία οδοντόκρεμα κτλ.
  2. Είδη συσκευασίας και χαρτοκιβώτια μεταφοράς γιατί, πίστεψέ μας, πολλά από τα πράγματά σου θα μείνουν για αρκετό καιρό ακόμη στις κούτες τους.
  3. Δοχεία τροφίμων σε διάφορα μεγέθη για να αποθηκεύσεις όλα αυτά που θα πάρεις μαζί και να τα συντηρήσεις για αρκετό καιρό.
  4. Απλώστρα ρούχων και μανταλάκια.
  5. Ένα first-aid kit, δηλαδή ένα μίνι φαρμακείο με τα απολύτως απαραίτητα για έναν τραυματισμό ή έστω έναν πονοκέφαλο από το διάβασμα.
  6. Ηλεκτρικές συσκευές, με πιο βασικές αγορές για την αρχή το ψυγείο, το πλυντήριο, την ηλεκτρική κουζίνα και την τηλεόραση.
  7. Για να ξεκουράζεσαι όπως αρμόζει σ’ έναν φοιτητή:
  8. Μαξιλάρι ύπνου και ίσως ένα φουσκωτό στρώμα ύπνου, για να κοιμάσαι άνετα μέχρι να έρθει το κρεβάτι σου.
  9. Δύο με τρία σετ σεντόνια για… ευνόητους λόγους!
  10. Για να χαλαρώνεις στο μπάνιο σου:
  11. Κουρτίνα μπάνιου και ένα χαλάκι μπάνιου, για να απολαμβάνεις το μπάνιο σου χωρίς να σκέφτεσαι το καθάρισμα μετά.
  12. Κάδο απορριμμάτων σε μικρό μέγεθος για το μπάνιο.
  13. Σετ πετσέτες μπάνιου (τουλάχιστον 2 για αρχή).
  14. Για πιο αποδοτικό διάβασμα:
  15. Γραφείο και μία άνετη καρέκλα γραφείου, για να μελετάς με όρεξη.
  16. Φωτιστικό για το γραφείο σου.
  17. Βιβλιοθήκη για να βάλεις τα πρώτα σου φοιτητικά βιβλία.
  18. Γιατί σου αρέσει το φαγητό!
  19. Σετ μαγειρικών σκευών και ένα ταψί για ψήσιμο στο φούρνο. Γιατί κάποια στιγμή θα αποζητήσεις το σπιτικό φαγητό!
  20. Σετ ποτηριών, κατά προτίμηση ξεκίνησε με του νερού.
  21. Σετ μαχαιροπήρουνα και είδη σερβιρίσματος. Μην παραμελήσεις τα δεύτερα γιατί θα δεις ότι σύντομα θα σου χρειαστούν. Ειδικά αν σκοπεύεις να καλείς φίλους στο σπίτι!
  22. Πιάτα και μία πιατοθήκη για να τα βάζεις όταν τα πλένεις.
  23. Κάδο απορριμάτων για την κουζίνα κι έναν μικρότερο για το υπόλοιπο σπίτι.
  24. Για ένα άνετο καθιστικό
  25. Καναπές. Κατά προτίμηση να είναι καναπές-κρεβάτι έτσι ώστε να μπορείς να φιλοξενείς άνετα τους φίλους και γονείς.
  26. Τραπεζάκι σαλονιού για τις βραδιές με ταινίες και καλό φαγητό.

Αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που θα χρειαστείς τον πρώτο μήνα στο νέο, φοιτητικό σπίτι σου. Στην πορεία όμως, θα συνεχίσεις σίγουρα να προσθέτεις τις προσωπικές πινελιές σου στη διακόσμηση και να διαμορφώνεις τον χώρο σου έτσι ώστε να σ’ εξυπηρετεί όσο το δυνατόν καλύτερα στην καθημερινότητα και στο γούστο σου.

Κάθε σπίτι θέλει τον χρόνο του, και η ολοκλήρωσή του αποτελεί μία ongoing διαδικασία. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, μία ongoing ευχάριστη διαδικασία.

Καλή διαμονή!