Υλικά
 1. 3 X τραβέρσες ξύλου pitch pine
 2. Ρολό βαφής και σκάφη
 3. 4 Χ γωνιακοί σφιγκτήρες
 4. Φαλτσοκούτι και πριόνι ξύλου
 5. Σφυρί
 6. Σετ ποτηροτρύπανα
 7. Μολύβι μαραγκού
 8. Σπρέι κιμωλίας
 9. Φρέζα ξύλου
 10. Φύλλο ακρυλικό 50Χ100cm
 11. Τρυπάνια για ξύλο
 12. Ηλεκτρικό κατσαβίδι
 13. Ξυλόκολλα
 14. Καρφωτικό Stanley
 15. Φυλλο MDF 4mm 50Χ50cm
 16. Χρώμα μαυροπίνακα
 17. Μαρκαδόρος Stanley
 18. Φύλλο επικάλυψης
 19. 2 Χ σφιγκτήρες Stanley
 20. Κοπίδι Stanley
 21. Ξυλόπροκες 1.75Χ25ΜΜ
 22. Μέτρο
 23. 2 Χ τριγωνοθηλιές κορνίζας
 24. Κόντρα πλακέ
 25. Επιφάνεια ΜDF 4mm κομμένη σε διάσταση 40Χ50 εκ.
 26. Νοβοπανόβιδες 3Χ35mm
Βήματα
 • 1ο Βήμα
  Μαρκάρουμε 110 εκ. από την άκρη της τραβέρσας και κόβουμε σε γωνία 45 μοιρών, χρησιμοποιώντας το πριόνι ξύλου και το φαλτσοκούτι. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τις υπόλοιπες πλευρές. Θα χρειαστούμε δύο οριζόντιες πλευρές 110 εκ., δύο κάθετες 60 εκ. και μία επιπλέον κάθετη 47,5 εκ. κομμένη σε γωνία 90 μοιρών.
 • 2ο Βήμα
  Εφαρμόζουμε ξυλόκολλα στις γωνίες και συναρμολογούμε όλα τα μέρη χρησιμοποιώντας τους γωνιακούς σφιγκτήρες. Χρησιμοποιούμε το καρφωτικό για επιπλέον ενίσχυση στις ενώσεις. Μετά από μία ώρα, αφαιρούμε τους σφιγκτήρες.
 • 3ο Βήμα
  Μετρούμε 6 εκ. από την οριζόντια και 8 εκ. από την κάθετη πλευρά του κόντρα πλακέ και σημειώνουμε. Χρησιμοποιούμε ένα δισκοπρίονο 10 εκ. για να τρυπήσουμε.
 • 4ο Βήμα
  Προσθέτουμε ξυλόκολλα κατά μήκος της κάτω οριζόντιας πλευράς και τοποθετούμε το ράφι, στερεώνοντας το προσεκτικά με τους σφιγκτήρες. Αφού περάσει μια ώρα, μπορούμε να τους αφαιρέσουμε.
  Tip 1: Βάλε το προσωπικό σου touch βάφοντας μερικά από τα πηχάκια ή τυλίγοντάς τα με χρωματιστό νήμα.
  Tip 2: Για περισσότερη αντοχή στο ράφι, μπορούμε να το στερεώσουμε επιπλέον με τέσσερις νοβοπανόβιδες από το πίσω μέρος της κατασκευής. Ανοίγουμε αρχικά τρύπες με το τρυπάνι, έπειτα δημιουργούμε την πατούρα με τη φρέζα ξύλου και τέλος προσθέτουμε προσεκτικά τις βίδες.
 • 5ο Βήμα
  Απλώνουμε ένα φύλλο επικάλυψης και βάφουμε την κατασκευή χρησιμοποιώντας σπρέι κιμωλίας. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να επαναλάβουμε.
 • 6ο Βήμα
  Μετρούμε και σημειώνουμε 55 εκ. στη μεγάλη πλευρά του ακρυλικού φύλλου. Κρατώντας σταθερά τον γωνιακό χάρακα, χρησιμοποιούμε το κοπίδι για να χαράξουμε την επιφάνεια κάθετα στη μεγάλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε προσεκτικά στο ίδιο σημείο αρκετά φορές, προσπαθόντας να χαράξουμε οσο περισσότερο γίνεται το ακρυλικό. Για να το κόψουμε, το τοποθετούμε παράλληλα σε μια σταθερή ακμή (πχ. στην άκρη ενός τραπεζιού) και με μια απότομη και αποφασιστική κίνηση το πιέζουμε προς τα κάτω.