Φθινόπωρο! Η κατάλληλη περίοδος για να προετοιμάσεις τα φυτά σου για τις κρύες μέρες που έρχονται!

Φθινόπωρο! Η κατάλληλη περίοδος για να προετοιμάσεις τα φυτά σου για τις κρύες μέρες που έρχονται!

Ο καιρός αλλάζει και οι κρύες μέρες έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους! Αυτή η περίοδος, είναι ιδανική για να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να προστατεύσεις τα φυτά σου από τους παγετούς και τις χαμηλές θερμοκρασίες που πλησιάζουν.

Τι χρειάζεται ακριβώς να κάνεις;

Καθαρισμός – Κλάδεμα

Ξεκίνα με τον καθαρισμό! Κλάδεψε τα φυτά σου και σκάλισε τα παρτέρια σου (προτείνεται μετά τα πρωτοβρόχια) ώστε να τα ανανεώσεις. Αν έχεις θάμνους ή καλλωπιστικά δέντρα, ξεκίνα με αυτά γιατί χρειάζονται λίγο παραπάνω φροντίδα. Μην ξεχάσεις να μαζέψεις τα σπασμένα κλαδιά και τα ξερά φύλλα, ώστε να τα χρησιμοποιήσεις για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού σπιτικού κομπόστ.

Αναδιάταξη

Μετάφερε τις γλάστρες σου σε ένα πιο προστατευμένο μέρος , όπως π.χ. πίσω από έναν τοίχο που κόβει την ορμή του αέρα ή κάτω από ένα υπόστεγο. Αν έχεις δέντρα στον κήπο σου, κάλυψε τους κορμούς τους με ένα ειδικό αντιπαγετικό ύφασμα ώστε να τα προστατεύσεις από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Λίπανση

Ήρθε η ώρα να αρχίσεις τη λίπανση των χειμερινών φυτών ώστε να τους προσφέρεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχουν ανάγκη για να αναπτυχθούν, να ανθήσουν και να γεμίσουν τον κήπο σου όμορφα χρώματα. Τώρα που οι βροχές ξεκινούν να κάνουν όλο και πιο συχνές εμφανίσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κοκκώδη λιπάσματα που διαλύονται αργά και απορροφούνται ευκολότερα από τα φυτά σου.

Αποκατάσταση χλοοτάπητα

Αν θέλεις να πυκνώσεις το γκαζόν σου ή να διορθώσεις ορισμένες περιοχές που έχουν αδειάσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να το κάνεις. Το ψυχρότερο κλίμα και οι βροχές της περιόδου, θα σε βοηθήσουν να κάνεις τους σπόρους να βλαστήσουν πιο γρήγορα. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, δε χρειάζεται να το κόβεις τόσο συχνά διότι η ανάπτυξή του συνήθως τελειώνει με το τέλος αυτής της σεζόν. Φρόντισε να μαζέψεις το ψιλοκομμένο γρασίδι για να αποφύγεις τη στασιμότητα του νερού και της υγρασίας, ώστε να αποτρέψεις τη δημιουργία μυκήτων. Εάν χρησιμοποιείς αυτόματο σύστημα άρδευσης, μην ξεχάσεις να μειώσεις τον ρυθμό ροής και τη συχνότητα ποτίσματος.

Τώρα, ξέρεις ποιες είναι οι απαραίτητες εργασίες που χρειάζεται να κάνεις για να προστατέψεις τα φυτά σου από τις κρύες μέρες που έρχονται, και να τους χαρίσεις όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να αναπτυχθούν ομαλά και να παραμείνουν υγιή! Βάλε τις γαλότσες σου και ξεκίνα τις εργασίες!

Garden Expert: Παναγιώτης Κωνσταντινίδης

Οι Garden Experts μας είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες, αρχιτέκτονες τοπίου και γεωπόνοι. Είναι δίπλα σου για να σου προτείνουν λύσεις διαμόρφωσης και διακόσμησης που θα καλύψουν τις ξεχωριστές ανάγκες του δικού σου υπαίθριου χώρου. Κλείσε ραντεβού µε έναν Garden Expert, σε ένα από τα επιλεγμένα καταστήματα Praktiker και ξεκίνα την αλλαγή!

 
ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΑΣ ΜΕ:
VISA MasterCard DINNERS Maestro American Express Bank Upon delivery Iris
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
ΕΕΕΠ