Ποια είναι τα βασικά είδη της γυψοσανίδας;
  • Απλή γυψοσανίδα.
  • Άνθυγρη, η οποία λόγω της σύνθεσης της έχει υψηλή αντοχή στην υγρασία.
  • Πυράντοχη, η οποία λόγω της σύνθεσής της εξασφαλίζει ικανοποιητική αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλη διάρκεια πυραντίστασης.
  • Ανθυγροπυράντοχη, η οποία συνδυάζει και τις δύο παραπάνω ιδιότητες.
Ποιες είναι οι πιο συχνές χρήσεις μιας γυψοσανίδας;

Η γυψοσανίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ψευδοροφής, κρυφού φωτισμού, διαφόρων διακοσμητικών παρεμβάσεων αλλά ακόμα και για να χωρίσουμε ένα χώρο.

Ποια είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να τοποθετήσουμε γυψοσανίδες;

Καλό είναι να τοποθετηθούν όταν ολοκληρωθούν τόσο οι εργασίες του περιβλήματος του κτιρίου για να μην υπάρχει κίνδυνος από τα καιρικά φαινόμενα όσο και οι εσωτερικές εργασίες όπως τα δάπεδα και οι τοίχοι.

Έχουν συγκεκριμένο βάρος αντοχής;

Οι γυψοσανίδες αν και είναι ένα ελαφρύ υλικό, μπορούν να αντέξουν αρκετό βάρος. Για τη σωστή τοποθέτησή τους όμως καλό είναι να χρησιμοποιούμε αναρτήρες, συνδετήρες και βάσεις στερέωσης.

Μπορούμε να πετύχουμε ηχομόνωση & θερμομόνωση με τη χρήση γυψοσανίδας;

Για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα μπορούμε χρησιμοποιήσουμε ένα ηχοαπορροφητικό υλικό όπως για παράδειγμα τον υαλοβάμβακα.

Μπορούμε να κάνουμε διακοσμητικές παρεμβάσεις σε μια επιφάνεια γυψοσανίδας;

Το συγκεκριμένο υλικό μας δίνει μεγάλο εύρος διακοσμητικών παρεμβάσεων. Μπορούμε να το βάψουμε, να τοποθετήσουμε ταπετσαρία, τεχνητή πέτρα, πλακάκια, ακόμα και παράθυρα.

Ποια θα μπορούσε να είναι η χρήση μιας ψευδοροφής σε ένα σπίτι;

Στο παρελθόν τη χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη ατελειών όπως σωληνώσεις. Μια ψευδοροφή συνήθως τοποθετείται στην κουζίνα, το μπάνιο ή ακόμα και το καθιστικό. Τέλος, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή όταν θέλουμε να ανακαινίσουμε και να ανανεώσουμε το σπίτι μας.

Υπάρχουν κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες για να κατασκευάσουμε μια ψευδοροφή από γυψοσανίδες;

Οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες για την κατασκευή μιας ψευδοροφής είναι οι θερμοκρασίες από 10°C έως 40°C, με ποσοστό υγρασίας το οποίο δεν ξεπερνά το 70%. Αν το ποσοστό υγρασίας είναι μεγαλύτερο από 70%, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ειδικές πλαστικές ταινίες καθώς και αντιδιαβρωτικά, για να μην διεισδύσει η υγρασία.

Μπορεί να διατηρηθεί μια ψευδοροφή σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της ψευδοροφής παίζει ο τρόπος τοποθέτησης τους για αυτό και οι βίδες πρέπει να είναι καλά στερεωμένες έτσι ώστε η κατασκευή να είναι σταθερή και συνεπώς να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

Ποιοι παράγοντες μπορούν να μειώσουν τις μηχανικές αντοχές μιας ψευδοροφής;

Κυρίως τα σοβαρά ηλεκτρολογικά και υδραυλικά προβλήματα σε σωλήνες πάνω από την ψευδοροφή μπορούν να επηρεάσουν τις μηχανικές αντοχές της.

Αν παρουσιαστεί βλάβη σε κάποια εγκατάσταση, η οποία καλύπτεται από μια ψευδοροφή, υπάρχει δυνατότητα επιδιόρθωσής της ;

Σε κάθε κατασκευή ψευδοροφής χρειάζεται να έχει υπολογιστεί από την αρχή η δυνατότητα μετακίνησής της προς τα πάνω, για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κενό και να μπορεί να διορθωθεί η βλάβη.