Εσείς ρωτάτε... και εμείς σας απαντάμε!

Τι κάνει ένας θερμοστάτης;
Ένας θερμοστάτης δίνει τη δυνατότητα να οριστεί η επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου. Πρόκειται για ένα βασικό μηχανισμό σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας.
Τι είναι οι βαθμίδες θερμότητας;
Οι βαθμίδες θερμότητας επιτρέπουν στο χρήστη να επιλέξει τόσο το επίπεδο παραγωγής θερμότητας του προϊόντος όσο και το επίπεδο της ενεργειακής κατανάλωσης.
Πως μπορώ να διατηρήσω τη ζέστη μέσα στο σπίτι;
Περίπου το 40% της ζέστης διαφεύγει από το σπίτι μας το χειμώνα από τα παράθυρα. Αν χρησιμοποιήσουμε χοντρές κουρτίνες μπροστά από τα παράθυρα ή μονωτικά υλικά σε σημεία που είναι ευαίσθητα να μπει κρύο, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε ένα σημαντικό μέρος της θερμότητας μέσα στο σπίτι.
Ποια είναι η σωστή διάρκεια του αερισμού του σπιτιού;
Η διάρκεια του εξαερισμού εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και τα άτομα που μένουν σε αυτόν. Σε γενικές γραμμές 15 με 20 λεπτά αρκούν.
Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες της επιλογής του τρόπου θέρμανσης για ένα δωμάτιο;
Εξετάζουμε το μέγεθος του δωματίου, τη χρήση του, τον αριθμό των παραθύρων καθώς και τον όροφο στον οποίο βρίσκεται.
Ποια είναι η σωστή συχνότητα καθαρισμού των φίλτρων του κλιματιστικού;
Για να εξασφαλιστεί η μέγιστη απόδοση του κλιματιστικού καλό είναι τα φίλτρα να καθαρίζονται μία φορά το μήνα (σε περιπτώσεις πολύ συχνής χρήσης) ή όπως προτείνει ο κατασκευαστής.
Ποιος μπορεί να καθαρίζει τα φίλτρα του κλιματιστικού;
Ο καθαρισμός των φίλτρων είναι μια εύκολη διαδικασία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και από τον ιδιοκτήτη του κλιματιστικού ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης.
Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να ρυθμίζω το κλιματιστικό για να έχω καλή απόδοση;
Το καλοκαίρι επιλέγουμε θερμοκρασία δωματίου 26–27oC ενώ το χειμώνα 20 με 21oC. Σε αυτές τις θερμοκρασίες εξασφαλίζονται υγιεινές συνθήκες στο χώρο και το κλιματιστικό λειτουργεί οικονομικότερα.
Το κλιματιστικό όταν τίθεται σε λειτουργία δεν βγάζει αμέσως ζεστό αέρα. Είναι φυσιολογικό;
Όταν το κλιματιστικό τίθεται σε λειτουργία θερμού αέρα, πρώτα ξεκινά μια διαδικασία προθέρμανσης έτσι ώστε να μην βγάζει κρύο αέρα. Συνήθως, ο ανεμιστήρας ξεκινά τη λειτουργία του σε ένα έως τέσσερα λεπτά μετά την προθέρμανση.
Έγινε διακοπή ρεύματος και το κλιματιστικό ήταν σε λειτουργία. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;
Συνήθως το κλιματιστικό σβήνει μετά από μία διακοπή ρεύματος και χρειάζεται επανεκκίνηση για να λειτουργήσει ξανά, χωρίς αυτό να δημιουργεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα στη συσκευή μας. Υπάρχουν όμως και ορισμένα κλιματιστικά που έχουν το χαρακτηριστικό να συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους μετά από μια διακοπή ρεύματος.
Ποια είναι τα οφέλη της εναλλακτικής θέρμανσης;
Το όφελος της επιλογής εναλλακτικής μορφής θέρμανσης (π.χ. ενεργειακά τζάκια, σόμπες pellet, υπέρυθροι θερμοπομποί, κά) είναι η εξοικονόμηση χρημάτων μέσω της μείωσης του κόστους θέρμανσης και το μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος μέσω της μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Τι είναι τα pellet;
Το pellet είναι ένα φυσικό βιολογικό καύσιμο από ξύλο, χωρίς πρόσθετα χημικά και επομένως είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Για την παραγωγή του χρησιμοποιούνται ξύλα ή υπολείμματα ξύλου.
Με ποιον τρόπο πρέπει να αποθηκεύονται τα pellet;
Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης για τα pellet είναι σε στεγνό και σκεπασμένο μέρος όπως είναι το γκαράζ, το υπόγειο ή η αποθήκη. Αν όμως τα αποθηκεύσουμε σε εξωτερικό χώρο, φροντίζουμε να βρίσκονται σε στεγνό έδαφος, μακριά από το χιόνι, τον πάγο και την υγρασία.
Ποιες είναι οι προδιαγραφές εγκατάστασης μιας σόμπας pellet;
Η εγκατάσταση για τις σόμπες pellet γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προϊόντος. Το σημείο τοποθέτησης πρέπει να είναι κοντά σε πρίζα και να έχει πρόσβαση σε εξωτερικό τοίχο.
Μπορώ να κάψω και άλλα καύσιμα σε μια συσκευή pellet;
Σε κανένα είδος σόμπας pellet δεν επιτρέπεται η καύση οποιουδήποτε άλλου καυσίμου εκτός από το εγκεκριμένο για τη συγκεκριμένη μορφή θέρμανσης.
Ποιο είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα μιας σόμπας pellet έναντι μιας παραδοσιακής ξυλόσομπας;
Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα μιας σόμπας pellet είναι το ίδιο το pellet αφού της παρέχει αυτονομία και μπορεί να λειτουργήσει για πολλές ώρες χωρίς να χρειάζεται γέμισμα.