Πολυεργαλεία

Είναι τα εργαλεία που συνδυάζουν σε ένα εργαλείο πολλές μεμονωμένες χρήσεις, ώστε να έχουν μικρό μέγεθος και να μπορούν να μεταφερθούν εύκολα.

Tip: Υπάρχουν και τα ηλεκτρικά ή μπαταρίας πολυεργαλεία χειρός, τα οποία συνδυάζουν πολλές λειτουργίες και -προσαρμόζοντας το κατάλληλο εξάρτημα- μπορούν να κάνουν τρίψιμο, λείανση, γυάλισμα, κόψιμο κ.ά.

Κολλητήρια

Το κολλητήρι πυράκτωσης είναι ένα εργαλείο συγκόλλησης. Έχει τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος για να παράγει θερμότητα σε ένα επίμηκες μεταλλικό στοιχείο με μύτη. Κρατάς στο ένα χέρι τη συσκευή από τη μονωμένη λαβή και στο άλλο ένα σύρμα συγκόλλησης, το οποίο λιώνει από τη θερμότητα και κολλάει τα δυο κομμάτια μεταξύ τους. Χρησιμοποιείται κυρίως για ηλεκτρονικές συνδέσεις.

Tip: Ανάλογα με τις ανάγκες σου, μπορείς να επιλέξεις ένα κολλητήρι 2-σε-1 με ρυθμιστή θερμοκρασίας.

Πιστόλι θερμόκολλας

Είναι ένα εργαλείο συγκόλλησης με τη χρήση ράβδων σιλικόνης. Έχει τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος για να παράγει θερμότητα, με την οποία λιώνει τη σιλικόνη έτσι ώστε να μπορείς να την κατευθύνεις όπου χρειάζεσαι.Είναι στο χέρι σου! Ξεκίνα τις κατασκευές με τα πολυεργαλεία, τα κολλητήρια και τα πιστόλια θερμόκολλας.

Δες εδώ