Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος που φορτίζουμε μπαταρίες για την επόμενη ημέρα και περνάμε τις περισσότερες ώρες μας στο σπίτι. Είναι εκεί που τα αγαπημένα μας βιβλία μας συντροφεύουν μέχρι το τελευταίο χασμουρητό και το καταφύγιο που χουζουρεύουμε λίγο παραπάνω τα σαββατοκύριακα.

Τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που θα επιλέξουμε έχουν τον κύριο λόγο για χαλαρωτικές στιγμές και άνετα βράδια. Ας δούμε μία πρόταση διακόσμησης του υπνοδωματίου που εμπνέει ζεστασιά για περισσότερο… χουζούρεμα!

Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό κεφαλάρι μελαμίνης βήμα-βήμα:

Εφαρμόστε στο τοιχίο πίσω από το κρεβάτι μία ανάγλυφη ταπετσαρία με ήπια μοτίβα! Προτείνουμε ταπετσαρίες με απαλό μοτίβο τουβλάκι ή εφημερίδας!

Επιλέξτε μια απόχρωση μελαμίνης που ταιριάζει μεν με την ξυλεία του κρεβατιού και των κομοδίνων σας αλλά δημιουργεί μια έντονη αντίθεση! Μελαμίνη σε μελί απόχρωση ταιριάζει τέλεια με λευκά λακαριστά κομοδίνα και κρεβάτι!

Κόψτε με τη βοήθεια ειδικών το φύλλο μελαμίνης. Για το ύψος του φύλλου κινηθείτε μεταξύ 1 – 1,20μ για να ξεχωρίζει αρκετά από το κρεβάτι σας! Το μήκος του φύλλου θα το υπολογίσετε προσθέτοντας το μήκος του κρεβατιού σας και των 2 κομοδίνων καθώς πρέπει όλα να χωράνε μπροστά από το νέο σας κεφαλάρι!

Στο πάνω μέρος του φύλλου μελαμίνης και κατά μήκος αυτού τοποθετήστε με γωνίες μια στενόμακρη φάσα 20 περίπου εκ. από την ίδια μελαμίνη που θα λειτουργήσει σαν ράφι.

Στηρίξετε καλά με γωνίες στον τοίχο το νέο σας κεφαλάρι!

Κάδρα, κορνίζες με αγαπημένες σας φωτογραφίες, λογοτεχνικά βιβλία και φυτά έχουν τώρα τον χώρο τους και θα κάνουν το υπνοδωμάτιό σας πιο ενδιαφέρον!

Τολμήστε διαφορετικές επιτραπέζιες ή επιτοίχιες λάμπες σε κάθε κομοδίνο πέρα από τις συμβατικές επιλογές! Λάμπες με dimmer φωτισμού θα σας επιτρέψουν να ρυθμίσετε το φως σε χρηστικό ή ατμοσφαιρικό ανάλογα με τη διάθεσή σας!

Μη διστάσετε να βάψετε τα υπόλοιπα τοιχία του υπνοδωματίου σε διαφορετικές παλ αποχρώσεις (σομόν και γκρι είναι ένας σχεδόν αλάνθαστος συνδυασμός που θα σας χαλαρώσει).

Επιλέξτε σεντόνια και κουβερλί σε διαφορετικές αποχρώσεις συγγενείς με τα χρώματα των τοιχίων και έτσι όλα θα δέσουν μεταξύ τους δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο!

Καλώς ήρθατε στο νέο σας υπνοδωμάτιο! Καλημέρα!


Τα προϊόντα της παραπάνω σύνθεσης:

Επιτραπέζιο φωτιστικό DON DIEGO
Δείτε περισσότερα φωτιστικά