Λεπτομέρειες Συμβουλής

Εύκολο
Προχωρημένος 5 λεπτά - Έμπειρος 10 λεπτά - Αρχάριος 15 λεπτά
Βασικές γνώσεις μαστορεμάτων
Nέο κάλυμμα λεκάνης, μεντεσέδες καλύμματος λεκάνης (περιλαμβάνονται στη συσκευασία του νέου καλύμματος).
Kατσαβίδι
Δεδομένου ότι τα καλύμματα λεκανών είναι από πολυεστέρα και μελαμίνη, συνίσταται να μην τα καθαρίζουμε με όξινα απορρυπαντικά, όπως είναι η χλωρίνη.
Καλό είναι να πάρουμε μαζί μας το παλιό κάλυμμα της λεκάνης γιατί θα μας βοηθήσει να αγοράσουμε το σωστό μέγεθος. Εάν δεν θέλουμε να κουβαλάμε το παλιό κάλυμμα της λεκάνης, απλά το σχεδιάζουμε σε ένα κομμάτι χαρτί και το κόβουμε με το ψαλίδι.

Περιγραφή

Εάν πρέπει να αντικαταστήσουμε το κάλυμμα της λεκάνης, απλά ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα! Είναι πολύ απλό να το αντικαταστήσουμε μόνοι μας.

Βήματα

1. Αφαιρούμε το παλιό κάλυμμα της λεκάνης:
Θα πρέπει να αφαιρέσουμε τις βίδες από το κάλυμμα της λεκάνης. Μπορεί να υπάρχουν δύο είδη βιδών: πάνω βίδες και κάτω βίδες. Εάν υπάρχει βίδα στο πάνω μέρος της τουαλέτας, μπορούμε να αφαιρέσουμε τη δεξιά και την αριστερή βίδα με ένα κατσαβίδι. Εάν υπάρχουν παξιμάδια κάτω από τις βίδες, μπορούμε να τα ξεβιδώσουμε από κάτω, γυρίζοντάς τα προς τα αριστερά.
2. Τοποθετούμε τους μεντεσέδες στα φατνώματά τους
Αφού αφαιρέσουμε το παλιό καπάκι της τουαλέτας, τοποθετούμε τους μεντεσέδες του νέου καπακιού μέσα στα φατνώματα για τους μεντεσέδες.
3. Στερεώνουμε το νέο κάλυμμα της λεκάνης:
Βάζουμε σωστά τους μεντεσέδες στις τρύπες τους. Εάν το κάλυμμα της λεκάνης έχει πάνω βίδες, μπορούμε να σφίξουμε και τις δύο βίδες με ένα κατσαβίδι. Εάν έχει κάτω βίδες, μπορούμε να σφίξουμε τα παξιμάδια από κάτω.