Καθαρός αέρας… στο σπίτι!

Καθαρός αέρας… στο σπίτι!

Πρόσφατες μελέτες σχετικά με την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε δείχνουν ότι ο αέρας στο σπίτι και τους χώρους εργασίας είναι συνήθως πιο βεβαρημένος από την εξωτερική ατμόσφαιρα. Ο καπνός των τσιγάρων, το μονοξείδιο του άνθρακα, οι τοξικές πτητικές ενώσεις (VOCs) από τα συνθετικά και χημικά υλικά που μας περιβάλλουν, τα απορρυπαντικά αλλά και οι διάφορες συσκευές, οι εστίες θέρμανσης, τα ακάρεα, η μούχλα και η σκόνη, είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που ευθύνονται για τα αυξημένα ποσοστά της εσωτερικής ρύπανσης.

Οι συνηθισμένοι ρύποι του σπιτιού σε συνδυασμό με την υπερβολική υγρασία από τον κακό αερισμό, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ανθυγιεινό περιβάλλον. Παράλληλα, η υπερβολική υγρασία μπορεί να συμβάλει σε αλλεργικά προβλήματα και δομικές βλάβες, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη μούχλας, βακτηρίων, ακάρεων σκόνης, ξηρής σήψης και εντόμων.

Για όλα τα παραπάνω, είναι σημαντικό να γνωρίζεις με ποιους απλούς τρόπους μπορείς να βελτιώσεις την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου. Πάμε να τους δούμε;

Συχνός αερισμός

Για να εξασφαλίσεις την επαρκή ανανέωση του αέρα, θα πρέπει να αερίζεις τους χώρους του σπιτιού σου 3-4 φορές την ημέρα, ανοίγοντας τα παράθυρα. Το πόση ώρα πρέπει να παραμένει το παράθυρο ανοικτό, εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία: όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία τόσο περισσότερο πρέπει να διαρκεί ο αερισμός ώστε να μειωθεί η υγρασία στην ατμόσφαιρα.

Κλιματιστικά «νέας γενιάς»

Το υγιεινό περιβάλλον έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μία από τις πιο βασικές προτεραιότητες των κατασκευαστών κλιματιστικών. Έτσι, με λειτουργίες όπως ο ιονισμός και τα ειδικά φίλτρα κατακράτησης των ρύπων, τα κλιματιστικά «νέας γενιάς» φροντίζουν και για την υγιεινή ατμόσφαιρα.

Φίλτρα: Κάθε κατασκευαστής έχει αναπτύξει τα δικά του συστήματα φιλτραρίσματος, τα οποία όχι μόνο κατακρατούν, αλλά και διασπούν τις βλαβερές ουσίες του αέρα.

Ιονιστές: Ο ιονιστής αποτελεί επιλογή πολλών κατασκευαστών για την απολύμανση του αέρα. Xάρη στα ιόντα που απελευθερώνει, μπορεί να εξουδετερώσει τα αλλεργιογόνα, ακάρεα κ.ά.

Λειτουργία αυτοκαθαρισμού: Η λειτουργία αυτοκαθαρισμού ενεργοποιείται κάθε φορά που το μηχάνημα τίθεται εκτός λειτουργίας, ώστε να απομακρύνει τη σκόνη, τη μούχλα και τα λίπη που ενδέχεται να προκαλέσουν οσμές.

Καθαριστές αέρα

Ο καθαριστής αέρα είναι μία απαραίτητη συσκευή για κάθε σύγχρονο σπίτι, αφού συμβάλλει στην αποτελεσματική βελτίωση της ποιότητας του αέρα, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες καθαρής και υγιεινής ατμόσφαιρας στον χώρο. Πρόκειται για μία συσκευή ιδιαίτερα χρήσιμη διότι αφαιρεί από τον αέρα τη σκόνη, τα μικρόβια, τη γύρη και άλλες αλλεργιογόνες ουσίες, τον καπνό των τσιγάρων και τους εξωτερικούς ρύπους.

Ατμοκαθαριστές

Για αποτελεσματικό καθάρισμα χωρίς χημικές ουσίες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ατμοκαθαριστή. Ο ατμοκαθαριστής είναι μία εξαιρετική λύση για να δημιουργήσεις μια απόλυτα καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι, εξουδετερώνοντας όλα τα αλλεργιογόνα από το στρώμα, τα μαξιλάρια, τις κουρτίνες και τα επικαλυμμένα έπιπλα. Με την εκτόξευση του ατμού, μπορείς να επιτύχεις βαθύ καθαρισμό εξοντώνοντας το 99,99% βακτηρίων, αλλεργιογόνων και ακάρεων σκόνης, εμποδίζοντας ταυτόχρονα την επανεμφάνιση τους.

Με σωστό αερισμό, η ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι ανανεώνεται, παίρνει νέο οξυγόνο, γίνεται πιο ευχάριστη και πιο υγιεινή. Απόλαυσέ την!

 
ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΑΣ ΜΕ:
VISA MasterCard DINNERS Maestro American Express Bank Upon delivery Iris
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
superbrand

ή επίλεξε ένα κατάστημα εξυπηρέτησης