Γωνιακός τροχός

Είναι ένα εργαλείο που μπορείς να κόψεις μέταλλα, σκυρόδεμα, τούβλα και άλλα συμπαγή υλικά. Το μοτέρ κινεί με γρανάζια την κεφαλή, όπου προσαρμόζεις δίσκους. Οι πιο δημοφιλείς διάμετροι δίσκων είναι οι 115mm και 125mm.

Tip: Για καλύτερο χειρισμό, κράτα το εργαλείο με τα 2 χέρια και διατήρησε μια γωνία 20°-30° μεταξύ του εργαλείου και της επιφάνειας κοπής, κάνοντας ομαλές κινήσεις εμπρός-πίσω.

Γωνιακός τροχός με ρύθμιση στροφών

Ιδανικό για πολλαπλές εργασίες, όπως τρίψιμο, κοπή διάφορων επιφανειών, ακονίσματος εργαλείων. Ανάλογα με την εργασία, μπορείς να επιλέξεις διαφορετικούς τύπους δίσκων.

Tip: Αγόρασε έναν τροχό με αντικραδασμικό σύστημα για μικρότερες καταπονήσεις στο σώμα σου.

Σέγα

Ένα φορητό και εύχρηστο εργαλείο, πιο χρηστικό για κοπές με καμπύλες. Είναι ιδανικό για σύνθετες, περίτεχνες κοπές, λοξοτομές και κοπές στη μέση ενός τεμαχίου, καθώς προσφέρει πιο ακριβείς κοπές. Δεν είναι ωστόσο η ιδανικότερη επιλογή για κοπές σε παχύ και σκληρό ξύλο.

Tip: Διάλεξε το εργαλείο με βάση τη συχνότητα χρήσης που θα κάνεις και το ποιοτικό αποτέλεσμα που χρειάζεσαι.

Δισκοπρίονο

Μία εύκολη & φορητή λύση, ιδανική για την κοπή ξύλου. Θεωρείται ο βασιλιάς των εργαλείων κοπής, εφόσον σε βοηθά να κάνεις οριζόντιες (κατά μήκος) κοπές, κάθετες κοπές, πλαγιοκοπές και λοξοτομές. Υπάρχουν ηλεκτρικά δισκοπρίονα και δισκοπρίονα μπαταρίας. Τα ηλεκτρικά είτε είναι φορητά είτε στερεώνονται σε κάποιο είδος τραπεζιού.

Φαλτσοπρίονο

Προσφέρει γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς κοπές. Είναι καλή επιλογή για κοπές σε ξύλο, ενώ ορισμένα φαλτσοπρίονα, με την επιλογή του κατάλληλου δίσκου, μπορούν να επιτύχουν κοπές και σε αλουμίνιο.

Tip: Εάν επιλέξεις φαλτσοπρίονο διπλής εργασίας, μπορείς να το μετατρέψεις σε πριόνι πάγκου και να κάνεις έτσι και διαμήκους κοπές.

Σιδεροπρίονο

Είναι ένα ειδικό πριόνι για κοπή μετάλλων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και για κοπή πλαστικών, αλλά όχι ξύλων. Έχει λαβή και σχήμα U, με 2 σφιγκτήρες στις άκρες για τη συγκράτηση της λεπίδας κοπής. Μπορεί να συγκρατεί λεπίδες διαφορετικών μεγεθών.

Tip: Επίλεξε λάμες με πυκνότερα δόντια για καθαρές κοπές.

Ξύστρα/ψαλίδι λαμαρίνας

H ξύστρα είναι ένα εργαλείο χειρός που αποτελείται από μια άκαμπτη και αιχμηρή λεπίδα. Χρησιμοποιείται για το ξύσιμο επιφανειών. Τα ψαλίδια λαμαρίνας χρησιμοποιούνται για ευθύγραμμες κοπές σε φύλλα μετάλλου.Για να γίνεις master στις κοπές, διάλεξε γωνιακούς τροχούς, σέγες, σιδεροπρίονα ή ξύστρες και ψαλίδια λαμαρίνας.

Δες εδώ