Ανανέωσε τα ξύλινα έπιπλα και καν’ τα να μοιάζουν σαν καινούρια!

Ανανέωσε τα ξύλινα έπιπλα και καν’ τα να μοιάζουν σαν καινούρια!

Είναι σχεδόν καλοκαίρι! Ήρθε η στιγμή να αρχίσεις να απολαμβάνεις τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου στο έπακρο. Καθάρισέ τον, εμπλούτισέ τον με όμορφα φυτά (μπορείς να επισκεφτείς την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς για να βρεις πανέμορφα λουλούδια), τοποθέτησε τα έπιπλά σου και ξεκίνα να απολαμβάνεις τις ηλιόλουστες μέρες!

Αν τα έπιπλα του κήπου ή μπαλκονιού σου είναι ξύλινα, έχεις κάνει μία πολύ καλή επιλογή! Τα έπιπλα που είναι φτιαγμένα από φυλλοβόλα δέντρα τείνουν να έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο με τη διάρκεια ζωής του teak, του meranti και του ευκαλύπτου (ποικιλίας jarrah) να αγγίζει τα 50 χρόνια. Είναι στιβαρά, αναπαυτικά και το σταδιακό ξεθώριασμά τους από τον ήλιο τους χαρίζει διαφορετικές αποχρώσεις και τα κάνει να φαίνονται ακόμα πιο όμορφα και ξεχωριστά. Όμως θέλουν κι αυτά τη φροντίδα τους! Αν παρατηρήσεις ότι το βερνίκι τους είναι λίγο ξεφλουδισμένο ή ότι υπάρχουν κάποιοι αποχρωματισμοί στα μπράτσα τότε είναι καιρός για μία μικρή ανανέωση! Μην ανησυχείς, σε αυτό το άρθρο θα μάθεις όλα τα tips για να τα κάνεις να μοιάζουν σαν καινούρια!

Ριζικός καθαρισμός

Ξεκίνα με ένα καλό καθάρισμα. Θα χρειαστείς ένα ειδικό καθαριστικό, μια βούρτσα και γυαλόχαρτα. Τρίψε με τη βούρτσα όλες τις επιφάνειες και δώσε μεγαλύτερη προσοχή στα σημεία που υπάρχουν σκασίματα, ώστε να αφαιρεθούν τα ξεκολλημένα κομμάτια και οι ακίδες. Μετά το βούρτσισμα θα παρατηρήσεις ότι οι επιφάνειες είναι λίγο πιο «άγριες». Για να επανέλθουν, θα χρειαστεί να τις τρίψεις με γυαλόχαρτα. Για το πρώτο χέρι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα 100άρι γυαλόχαρτο και για το δεύτερο ένα 180άρι. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει!

Σωστή περιποίηση

Η περιποίηση των ξύλινων επίπλων γίνεται με ειδικά λάδια τα οποία φρεσκάρουν τις αποχρώσεις του ξύλου. Τα λάδια αυτά απομακρύνουν το γκριζάρισμα που έχει δημιουργηθεί με τον καιρό και όταν στεγνώσουν, αναπτύσσουν ένα αδιάβροχο φιλμ στην επιφάνεια του ξύλου που διατηρεί την υγρασία του σε σταθερό επίπεδο. Τα λάδια περιποίησης απλώνονται καλύτερα με πινέλο και πανί. Ξεκίνα με το πινέλο και πέρασε το λάδι σε όλες τις επιφάνειες. Αφού περάσουν 10-15 λεπτά τρίψε μαλακά με ένα βαμβακερό πανί έως ότου επιτευχθεί μια ομοιόμορφη λάμψη!

Συντήρηση

Αν θέλεις τα ξύλινα έπιπλά σου να διατηρήσουν το χαρακτηριστικό τους χρώμα, θα χρειαστεί να επαναλαμβάνεις την παραπάνω διαδικασία κάθε χρόνο. Και να θυμάσαι! Οποιαδήποτε περιποίηση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πρόληψη. Προσπάθησε να μην τα αφήνεις απροστάτευτα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Τις περιόδους που δεν τα χρησιμοποιείς σκέπασέ τα με ένα κάλυμμα ή τοποθέτησέ τα κάτω από ένα υπόστεγο.

Σου προτείνουμε!

Το Bondex Exotic Teak Oil είναι ένα λάδι τικ με βάση το διαλύτη, το οποίο είναι ανθεκτικό στο νερό και στα αλκαλικά καθαριστικά. Ενισχύει τη δομή του ξύλου και έχοντας μεγάλη διείσδυση παρέχει προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Επιτρέπει στο ξύλο να ανακτήσει τη φυσική του ισορροπία. Χρησιμοποίησέ το σε συνδυασμό με το Bondex Furniture Refresher το οποίο καθαρίζει και δίνει λάμψη στις επιφάνειες από σκληρό ξύλο.

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις;

Καλό καθάρισμα

Καλό καθάρισμα: Με μια βούρτσα και το Bondex Furniture Refresher διαλυμένο σε νερό καθάρισε καλά τα έπιπλα και άφησέ τα να στεγνώσουν.

Λείανση

Λείανση: Τρίψε τις επιφάνειες με 100άρι και 180άρι γυαλόχαρτο για να αποκτήσουν ομοιόμορφη υφή.

Περιποίηση

Περιποίηση: Με ένα κομμάτι ύφασμα και το Bondex Furniture Refresher (αδιάλυτο) επανάφερε το ξύλο στο αρχικό του χρώμα.

Προστασία

Προστασία: Αφού στεγνώσουν πέρασε τα έπιπλα με το Bondex Exotic Teak Oil.

 
Κάντε τις πληρωμές σας με:
VISA MasterCard DINNERS Maestro Bank Upon delivery Iris
Ασφαλείς αγορές με:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
superbrand

ή επίλεξε ένα κατάστημα εξυπηρέτησης