Υλικά
 1. Πριόνι ξύλου
 2. Φαλτσοκούτι
 3. Σφιγκτήρας Stanley
 4. Μετροταινία
 5. Μολύβι
 6. Κόφτης
 7. Φρέζα ξύλου
 8. Νοβοπανόβιδες 4Χ40mm
 9. Καβίλιες οξιάς 6mm
 10. Κόντρα πλακέ 20Χ65cm πάχους 15mm
 11. Μεταλλικά κλιπάκια ή μανταλάκια
 12. Τρυπάνια για ξύλο
 13. Ηλεκτρικό κατσαβίδι
 14. Ξυλόκολλα
Βήματα
 • 1ο Βήμα (Α, Β)
  Μετράμε 81 εκ. στο πηχάκι, μαρκάρουμε και χρησιμοποιώντας το πριόνι με το φαλτσοκούτι κόβουμε σε γωνία 22.5 μοιρών.
  Tip: Για περισσότερη σταθερότητα εάν υπάρχει δυνατότητα το φαλτσοκούτι μπορεί να βιδωθεί σε μια σταθερή επιφάνεια ή / και να χρησιμοποιηθεί ένας σφιγκτήρας. Στη συνέχεια μετράμε άλλα 80 εκ. και κόβουμε σε γωνία 45 μοιρών. Τέλος κόβουμε ένα τμήμα 63 εκ. σε γωνία 90 μοιρών και στις δύο πλευρές.
 • 2ο Βήμα (Γ, Δ, Ε)
  Μετράμε και χρησιμοποιώντας τον κόφτη, κόβουμε τις καβίλιες σε τέσσερα τμήματα 48, 36, 25 και 14 εκ.
 • 3ο Βήμα (Α, Β)
  Στα δύο πλάγια τμήματα 80 και 81 εκ. σημαδεύουμε σε τέσσερα σημεία κάθε 15 εκ. ξεκινώντας από την πλευρά όπου κόψαμε σε γωνία 22.5 μοιρών (κάτω πλευρά). Χρησιμοποιούμε ένα τρυπάνι ξύλου 6mm και τρυπάμε με τον εξής τρόπο: αρχικά κάθετα μέχρι η μύτη του τρυπανιού να εισχωρήσει 4-5mm και στη συνέχεια πλαγιάζουμε το τρυπάνι σε γωνία 45 μοιρών και συνεχίζουμε για 10mm περίπου. Προσέχουμε ώστε η γωνίες τρυπήματος να έχουν τη σωστή κατεύθυνση ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν στη συνέχεια οι καβίλιες.
 • 4ο Βήμα (Γ, Δ)
  Προσθέτουμε ξυλόκολλα στις γωνίες και συναρμολογούμε το δέντρο προσεκτικά σε μία οριζόντια επιφάνεια.
 • 5ο Βήμα (Ε, Ζ, Η)
  Για να ενώσουμε τα τμήματα, αρχικά τρυπάμε με ένα τρυπάνι 3mm κρατώντας σταθερά την ένωση. Έπειτα ανοίγουμε μία πατούρα για το κεφάλι της βίδας με το φρεζάκι ξύλου. Στη συνέχεια βιδώνουμε αργά τη βίδα για να σφίξει ελάχιστα η ένωση. Επαναλαμβάνουμε για όλες τις γωνίες. Με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε το κόντρα πλακέ στη βάση του δέντρου με δύο ή τρεις βίδες, κάθετα. Η κατασκευή μας ολοκληρώνεται προσθέτοντας μεταλλικά κλιπάκια ή μανταλάκια στις καβίλιες για κάρτες ή στολίδια.