Λεπτομέρειες Συμβουλής

Εύκολο
Προχωρημένος 5 λεπτά - Έμπειρος 10 λεπτά - Αρχάριος 15 λεπτά
Βασικές υδραυλικές γνώσεις
Λαστιχένια τάπα
Δεν χρειάζονται εργαλεία
Εάν το σπίτι μας έχει σκληρό νερό πρέπει να αντικαθιστούμε συχνά την λαστιχένια τάπα. Τα μεταλλικά άλατα που υπάρχουν στο σκληρό νερό μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο φλοτέρ, και να δημιουργήσουν διαρροές. Επομένως, συστήνεται η χρήση φίλτρων για την προστασία της λαστιχένιας τάπας από τα άλατα.

Περιγραφή

Εάν η διαρροή της τουαλέτας οφείλεται σε παλιά λαστιχένια τάπα, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με 3 εύκολα βήματα! Απλά ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές!

Βήματα

1. Κλείνουμε τη βαλβίδα απομόνωσης της παροχής νερού:
Πρώτα αδειάζουμε το νερό από το καζανάκι πατώντας το μπουτόν, και στη συνέχεια κλείνουμε τη βαλβίδα απομόνωσης της παροχής νερού.
2. Αφαιρούμε την παλιά λαστιχένια τάπα:
Αφού αφαιρέσουμε το καπάκι, μπορούμε να τραβήξουμε τη λαστιχένια τάπα από τους βραχίονες του άξονα. Καλό είναι να καθαρίσουμε το εσωτερικό της δεξαμενής με ένα πανί ή με ένα σφουγγάρι καθαρισμού προτού εγκαταστήσουμε την καινούργια, για να αφαιρέσουμε τους ρύπους ή τυχόν ιζήματα που έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή.
3. Εγκαθιστούμε νέα λαστιχένια τάπα:
Θα πρέπει να προσδέσουμε την αλυσίδα μεταξύ της τάπας και του μπουτόν έτσι ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή, και να επιτρέπει στην τάπα να ανεβοκατεβαίνει με ευκολία. Αφού ρυθμίσουμε την αλυσίδα, μπορούμε να εγκαταστήσουμε τη νέα μας τάπα στους βραχίονες του άξονα.