Δεν είναι πλέον μυστικό ότι μπορούμε να "φωτίσουμε" το σπίτι μας τις γιορτινές μέρες οικολογικά με φωτάκια LED. Είναι η ιδανική επιλογή για να δώσουμε περισσότερη λάμψη τα Χριστούγεννα, αφού είναι διαθέσιμα σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και θα σε βοηθήσουν να δώσεις το προσωπικό σου στυλ στο χώρο!


Τι είναι το LED;

To LED (Light emitting diode) είναι ένας ημιαγωγός ο οποίος έχει την ιδιότητα όταν πολωθεί σε συνεχόμενη τάση να εκπέμπει ένα συγκεκριμένο εύρος φωτεινής ακτινοβολίας.

Η θερμοκρασία που παράγουν είναι πάρα πολύ χαμηλή σε σχέση με την παραγόμενη φωτεινότητα. Συνεπώς έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας… και χωρίς κανένα κίνδυνο εγκαύματος από τον χρήστη! Μειώνουν αισθητά την παραγωγή θερμότητας, συμβάλλοντας έτσι θετικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου του πλανήτη μας.

Πλεονεκτήματα χρήσης τεχνολογίας LED

1. Τα LED έχουν μεγαλύτερους χρόνους ζωής από τους λαμπτήρες πυράκτωσης και φθορισμού.

2. Δροσερά στην αφή, πράγμα που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο φωτιάς και τραυματισμού.

3. Περισσότερο ανθεκτικά από γυάλινους λαμπτήρες: τα LED είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό πλαστικό υλικό και διαθέτουν τα ίδια σχήματα με τους γυάλινους λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλλά χωρίς να σπάνε τόσο εύκολα.

4. Περισσότερη ασφάλεια: επειδή χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια ενώ μπορείς να συνδέσεις πολλές σειρές από LED σε μία πρίζα.

5. Έχουν γρήγορη απόκριση και επομένως ανάβουν αμέσως.

6. Είναι πιο αποδοτικά και χαμηλώνουν το αρχικό κόστος.

7. Η νέα τεχνολογία προσφέρει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, λόγω χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης.

Πέρα από τις Γιορτές

Τα LED δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα. Χρησιμοποιούνται σε λάμπες γραφείου, εντοιχισμένα φωτιστικά και φωτιστικά εξωτερικού χώρου. Καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και διαρκούν περισσότερο, προσφέροντας έτσι εξοικονόμηση χρημάτων.