Ο κήπος μας μπορεί να ντυθεί με κάθε μορφής πράσινο: με λουλούδια, δέντρα και κάθε είδους φυτό γενικότερα! Από τον απόλυτο κήπο όμως δεν μπορεί να απουσιάζει ο βασιλιάς του πρασίνου… το γκαζόν! Ποια τα μυστικά του για να το διατηρούμε τέλειο; Πότε, πως, με τι χλοοκοπτικό; Πάμε να τα δούμε όλα!

Πότε να κουρέψουμε;

Το πρωί 8:00 – 10:00

Είναι η ιδανική ώρα γιατί η πάχνη και το πότισμα έχουν στεγνώσει. Είναι καλύτερο να ξεκινήσουμε πριν αρχίσει να αναβαίνει η θερμοκρασία.

Το απόγευμα 16:00 – 18:00

Είναι η 2η καλύτερη ώρα γιατί η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει προκαλώντας λιγότερο στρες στο γκαζόν σας. Επιπλέον, αυτό έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να συνέλθει μέχρι το σούρουπο.

Πώς να κουρέψουμε;

Καλό είναι να μην κόβουμε παραπάνω από το ένα τρίτο του ύψους του γκαζόν.
Tip: Ελέγχουμε πάντα ότι οι λεπίδες είναι σε καλή κατάσταση και αιχμηρές.

Τι διάμετρο κοπής να επιλέξουμε;

Η διάμετρος κοπής καθορίζει και το χρόνο που θα πάρει το κούρεμα του γκαζόν.
Όσο μεγαλύτερη η διάμετρος κοπής, τόσο λιγότερες βόλτες θα χρειαστούμε.
Έτσι θα γλιτώσουμε και χρόνο και κόπο.