Λεπτομέρειες Συμβουλής

Μέτριο
Προχωρημένος 1 ώρα - Έμπειρος 2 ώρες - Αρχάριος 3 ώρες
Χειρισμός εργαλείων με ρεύμα, βασικές ξυλουργικές γνώσεις
Ντουλάπι βάσης, περβάζι, βίδες, πλαστικοί συνδετήρες.
Τρυπάνι, σέγα, σφιγκτήρας, αλφάδι, μετροταινία, μολύβι, εξαρτήματα τρυπανιού.
Μπορούμε να συνδέσουμε ένα περβάζι στο κάτω μέρος των ντουλαπιών. Το περβάζι, όχι μόνο αποτρέπει την παρουσία σκόνης κάτω από τα ντουλάπια, αλλά βελτιώνει και την αισθητική τους.

Περιγραφή

Η εγκατάσταση των ντουλαπιών βάσης είναι πιο εύκολη απ’ ότι των ντουλαπιών τοίχου. Επειδή δεν χρειάζεται στήριξη στον τοίχο, αρχίζουμε με την εγκατάσταση των ντουλαπιών βάσης και έπειτα κτίζουμε γύρω τους.

Βήματα

Μέτρηση του σωλήνα αποχέτευσης
Προτού τοποθετήσουμε τα ντουλάπια βάσης, θα πρέπει να υπολογίσουμε το κεντρικό σημείο του σωλήνα αποχέτευσης στον τοίχο. Μετράμε τη θέση του σωλήνα αποχέτευσης κάθετα και οριζόντια με μια μετροταινία.
Χαράζουμε τις τρύπες για τον σωλήνα αποχέτευσης
Τώρα για να χαράξουμε την τρύπα, γυρίζουμε το ντουλάπι βάσης ανάποδα. Στη συνέχεια θα πρέπει να μετρήσουμε την αντίστοιχη θέση του σωλήνα αποχέτευσης και να μαρκάρουμε το σημείο με μολύβι.
Κόβουμε το μαρκαρισμένο σημείο

Θα πρέπει να γίνει πρώτα μία τρύπα για να μπορούμε να το κόψουμε με τη σέγα. Αφού ανοίξουμε τρύπα στο μαρκαρισμένο σημείο με ένα τρυπάνι, κόβουμε μετά με τη σέγα το άνοιγμα για το σωλήνα αποχέτευσης.

Εγκατάσταση του ντουλαπιού βάσης στον τοίχο

Τώρα τοποθετούμε το ντουλάπι βάσης στον τοίχο. Θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι ο σωλήνας αποχέτευσης περνά μέσα από την τρύπα της πλάτης. Στη συνέχεια ελέγχουμε με το αλφάδι το επίπεδο του ντουλαπιού για τυχόν κλίσεις. Εάν γέρνει, πρέπει να ρυθμίσουμε τα πόδια του ντουλαπιού (γυρίζοντας προς τα αριστερά ή/και προς τα δεξιά) προκειμένου να το ισιώσουμε. Εάν το ντουλάπι γέρνει, μπορεί να χυθεί νερό στο πάτωμα και με το χρόνο να προκαλέσει ζημιά στο ντουλάπι.

Εγκατάσταση του δεύτερου ντουλαπιού βάσης
Τοποθετώντας το αλφάδι στο ντουλάπι, ελέγχουμε πρώτα για κλίσεις πριν συνδέσουμε το άλλο. Στη συνέχεια στερεώνουμε το πρώτο και το δεύτερο ντουλάπι βάσης μεταξύ τους με σφιγκτήρες. Κατόπιν βιδώνουμε τις μεταξύ τους ενώσεις με δραπανοκατσάβιδο.
Σύνδεση του περβαζιού
Αφού ενώσουμε τα ντουλάπια βάσης, βιδώνουμε τους πλαστικούς συνδετήρες στο περβάζι. Στη συνέχεια μπορούμε να συνδέσουμε το περβάζι με τους συνδετήρες στα πόδια των ντουλαπιών.