Λεπτομέρειες Συμβουλής

Μέτριο
Προχωρημένος 1 ώρα - Έμπειρος 2 ώρες - Αρχάριος 3 ώρες
Χειρισμός εργαλείων με ρεύμα, βασικές ξυλουργικές γνώσεις
Ντουλάπι τοίχου, ούπα, κρεμάστρες, βίδες
Μετροταινία, αλφάδι, μολύβι, σφυρί, τρυπάνι, συνδετήρας, εξαρτήματα τρυπανιού

Περιγραφή

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα και με τη βοήθεια ενός συνεργάτη μπορούμε να εγκαταστήσουμε τα ντουλάπια τοίχου της κουζίνας σας.

Βήματα

Τοποθετούμε τις κρεμάστρες
Προκειμένου να εγκαταστήσουμε ντουλάπια με ασφάλεια στον τοίχο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κρεμάστρες. Με ένα δραπανοκατσάβιδο βιδώνουμε τις κρεμάστρες κοντά στις πάνω εσωτερικές γωνίες του ντουλαπιού, σιγουρεύοντας ότι οι τρύπες κάθε κρεμάστρας «βλέπουν» προς την πλευρά του τοίχου.
Τρυπάμε το κουτί
Τώρα τρυπάμε το ντουλάπι (μέσα από τις μεγάλες τρύπες της κρεμάστρας) στην πλευρά του τοίχου με το δραπανοκατσάβιδο.
Μετράμε τον τοίχο
Τώρα μαρκάρουμε τα σημεία στον τοίχο όπου ξεκινά και τελειώνει το ντουλάπι. Με τη μετροταινία μετράμε οριζόντια και κάθετα (συστήνεται να αφήσουμε τουλάχιστο 60 cm μεταξύ του πάγκου και του πάνω ντουλαπιού για να αφήσουμε χώρο για τα σκεύη της κουζίνας, καθώς και να αποφεύγουμε το φούσκωμα λόγω των υδρατμών).
Μαρκάρουμε τις τρύπες στον τοίχο
Τοποθετούμε το ντουλάπι τοίχου στα μαρκαρισμένα σημεία. Στη συνέχεια μαρκάρουμε με μολύβι τον τοίχο μέσα από τις τρύπες της κρεμάστρας. Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι αλφαδιασμένο το ντουλάπι.
Τρυπάμε τα μαρκαρισμένα σημεία στον τοίχο
Αφαιρούμε το ντουλάπι και τρυπάμε στα μαρκαρισμένα σημεία.
Τοποθετούμε το ούπα
Τοποθετούμε με το σφυρί τα ούπα στις τρύπες. Τα ούπα θα πρέπει να έχουν την ίδια διάμετρο με αυτήν των τρυπανιών που χρησιμοποιήσαμε.
Τοποθετούμε το ντουλάπι στον τοίχο
Τώρα τοποθετούμε το ντουλάπι τοίχου πίσω στο σημείο έναρξης. Θα πρέπει να βιδώσουμε το ντουλάπι στον τοίχο όπου υπάρχουν οι τρύπες με τα ούπα. Στη συνέχεια μπορούμε να βιδώσουμε το πάνω μέρος της κρεμάστρας.
Κρεμάμε το δεύτερο ντουλάπι
Επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα για το δεύτερο ντουλάπι. Αφού στερεωθεί το δεύτερο ντουλάπι στο πρώτο με σφιγκτήρες, στη συνέχεια βιδώνουμε τα δύο πλαϊνά των ντουλαπιών μεταξύ τους.