Garden Experts

6 tips για όμορφο κήπο και χαρούμενα κατοικίδια

6 tips για όμορφο κήπο και χαρούμενα κατοικίδια

Περιποιημένος κήπος και κατοικίδιο είναι ένας δύσκολος συνδυασμός αλλά όχι ακατόρθωτος! Ακολούθησε αυτά τα 6 tips και κάνε τον πιστό σου φίλο ευτυχισμένο χωρίς να θυσιάσεις την ομορφιά και τη λειτουργικότητα του κήπου σου.

Tip #1 Δώσε στο κατοικίδιό σου τον χώρο του

Ψάξε ένα σημείο στον κήπο σου που να έχει σκιά και τοποθέτησε το σπίτι του. Η προστασία από τους ψυχρούς άνεμους και η καλή αποστράγγιση του εδάφους είναι στοιχεία που πρέπει να προσέξεις, ειδικά τον χειμώνα. Ο συγκεκριμένος χώρος θα πρέπει να είναι πάντα καθαρός και καλυμμένος από διάφορα υλικά όπως βότσαλο ή αμμοχάλικο για να καθαρίζεται εύκολα.

Tip #2 Ο χλοοτάπητας είναι σύμμαχός σου

Οι μεγάλες επιφάνειες χλοοτάπητα είναι ένα στοιχείο που πρέπει να κυριαρχεί σε κάθε κήπο που υπάρχει κατοικίδιο. Αν το κατοικίδιό σου βρει μεγάλες επιφάνειες ελεύθερες από γκαζόν θα ξεκινήσει το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, σκάβοντας τεράστιες λακκούβες σε όλο τον κήπο. Διάλεξε μία ανθεκτική ποικιλία ή τοποθέτησε συνθετικό χλοοτάπητα που είναι πιο εύκολος στη συντήρηση. Αν έχεις σκύλο φρόντισε να του αφήσεις σε μία άκρη χώμα για να μπορεί να σκάβει και να παίζει. Μην ξεχνάς ότι είναι στη φύση του! Αν έχεις γάτα γέμισε μία γωνιά με άμμο.

Tip #3 Βάλε τα όριά σου

Αν υπάρχουν σημεία στον κήπο σου που δε θέλεις να περνάει το κατοικίδιό σου, φύτεψε ψηλούς και ανθεκτικούς φράκτες (ή αλλιώς φυτοφράχτες) ή φτιάξε μία μικρή περίφραξη. Σε σημεία που δε θέλεις να σκάβει, χρησιμοποίησε εδαφοκάλυψη και διακοσμητικά στοιχεία όπως βότσαλο, φλοιό από πεύκο, διακοσμητική λάβα κ.ά. Τέλος, χρησιμοποίησε μεγάλες και ψηλές γλάστρες για να αποτρέψεις την επαφή του με ορισμένα φυτά.

Tip #4 Προστάτεψέ το από τον ήλιο

Η δημιουργία χώρων σκίασης (φυσικών ή τεχνιτών) στον κήπο είναι κάτι που αναζητούν τα κατοικίδια. Η σκιά τα προστατεύει κυρίως από τον ήλιο του καλοκαιριού. Τα σκυλιά ειδικά, λατρεύουν να κρύβονται κάτω από ψηλούς και πυκνούς θάμνους. Αν ο κήπος σου είναι μεγάλος σε έκταση, η χρήση ενός ή περισσοτέρων ψηλών καλλωπιστικών δένδρων ενδείκνυται. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να φροντίσεις να υπάρχει μία πηγή τρεχούμενου νερού στην οποία να έχει πάντα πρόσβαση. Η χρήση μιας μικρής λιμνούλας ή ειδικής πισίνας θα του προσφέρει μία ακόμα μεγαλύτερη ανάσα δροσιάς.

Tip #5 Διάλεξε τα σωστά φυτά

Κατά τη φύτευση θα χρειαστεί να λάβεις υπόψη την τοξικότητα κάποιων φυτών που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο κατοικίδιό σου. Η αζαλέα, η πικροδάφνη, το κυκλάμινο, η τουλίπα κ.ά. είναι φυτά που σε περίπτωση κατάποσης προκαλούν διαταραχές.

Ακολούθησε αυτά τα απλά tips και δημιούργησε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον για να συνυπάρχεις αρμονικά με το κατοικίδιό σου!

Tip #6 Δείξε του τον δρόμο

Δημιούργησε μονοπάτια έτσι ώστε να μαθαίνει να κινείται στους διαδρόμους και να μην περνάει πάνω από τα φυτά. Η χρήση των λεγόμενων σκληρών υλικών, ειδικά αν έχεις καθιστικό στον κήπο ή διαδρόμους και μονοπάτια, είναι στοιχείο που θα βοηθήσει τον αγαπημένο σου φίλο να συνυπάρξει αρμονικά στον χώρο χωρίς να προκαλέσει μεγάλη φθορά. Η πέτρα, οι πλάκες πεζοδρομίου, οι κυβόλιθοι, τα πλακάκια εξωτερικού χώρου είναι προτιμότερα από ένα ξύλινο Deck που σε σύντομο χρονικό διάσημα θα γεμίσει γρατσουνιές και βαθουλώματα.

Garden Expert: Μπέκας Στέφανος

Οι Garden Experts μας είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες, αρχιτέκτονες τοπίου και γεωπόνοι. Είναι δίπλα σου για να σου προτείνουν λύσεις διαμόρφωσης και διακόσμησης που θα καλύψουν τις ξεχωριστές ανάγκες του δικού σου υπαίθριου χώρου. Κλείσε ραντεβού µε έναν Garden Expert, σε ένα από τα επιλεγμένα καταστήματα Praktiker και ξεκίνα την αλλαγή!

 
Κάντε τις πληρωμές σας με:
VISA MasterCard DINNERS Maestro Bank Upon delivery Iris
Ασφαλείς αγορές με:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
superbrand

Επίλεξε κατάστημα παραλαβής

Συμπλήρωσε τον ΤΚ

ή επίλεξε ένα κατάστημα εξυπηρέτησης: