Λεπτομέρειες Συμβουλής

Μέτριο
Προχωρημένος 45 λεπτά - Έμπειρος 1.5 ώρα - Αρχάριος 2.5 ώρες
Χειρισμός εργαλείων με ρεύμα, βασικές ξυλουργικές γνώσεις
Πάγκος, νεροχύτης, σιλικόνη, περβάζι, βίδες, συνδετήρες, στεγανωτική ταινία.
Δράπανο, σέγα, πιστόλι σιλικόνης, μετροταινία, μολύβι, κατσαβίδι, σετ τρυπάνια.
Η σιλικόνη που χρησιμοποιείται στον πάγκο θα πρέπει να είναι διαφανής και αντιβακτηριδιακή. Η διαφανής σιλικόνη αποτρέπει το μαύρισμα και βελτιώνει την όψη.
Να προτιμάτε πάγκο με αποστραγγιστή. Αφήνει το νερό να πέφτει στο πάτωμα χωρίς να αγγίζει τις πόρτες των ντουλαπιών.

Περιγραφή

Αφού ολοκληρώσουμε τη συναρμολόγηση του κουτιού βάσης, μπορούμε τώρα να εγκαταστήσουμε τον πάγκο και το νεροχύτη. Ακολουθήστε τα εύκολα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

Βήματα

Σχεδιάζουμε το περίγραμμα του νεροχύτη
Αρχικά τοποθετούμε τον νέο πάγκο στα ντουλάπια (Είναι σημαντικό να τοποθετήσουμε πρώτα το νεροχύτη στον πάγκο, πριν στερεώσουμε τον πάγκο στα ντουλάπια). Για να σχεδιάσουμε το περίγραμμα του νεροχύτη, τον γυρίζουμε ανάποδα και τον τοποθετούμε στον πάγκο σε αντιστοιχία με τους σωλήνες αποχέτευσης.
Κόβουμε τον πάγκο με τη σέγα
Μπορούμε τώρα να αρχίσουμε να κόβουμε τον πάγκο με τη σέγα. Κόβουμε 1 cm μέσα από τη μαρκαρισμένη περιοχή, για να διαμορφώσουμε το κενό για τον νεροχύτη (πρέπει να κόψουμε 1 cm λιγότερο από τη μαρκαρισμένη περιοχή που έχει μετρηθεί για να εφαρμόσει σωστά ο νεροχύτης, και να μην πέσει μέσα).
Εφαρμόζουμε τη σιλικόνη
Αφού κόψουμε τον πάγκο για τον νεροχύτη, κολλάμε στεγανωτική ταινία κάλυψης κατά μήκος των άκρων του νεροχύτη για να αποτρέψουμε τη διαρροή νερού. Στη συνέχεια, για να καλύψουμε τα υπάρχοντα κενά θα πρέπει να εφαρμόσουμε σιλικόνη με το πιστόλι.
Προσάπτουμε τους συνδετήρες στον νεροχύτη
Ενώ ο νεροχύτης βρίσκεται ακόμη αναποδογυρισμένος, συνδέουμε τους συνδετήρες στις τρύπες που βρίσκονται στις άκρες του νεροχύτη τον κάθε ένα με τη σειρά (οι συνδετήρες που σφίγγονται με τη σιλικόνη εξασφαλίζουν ότι ο νεροχύτης προσκολλάται καλύτερα στον πάγκο).
Τοποθετούμε τον νεροχύτη στον πάγκο
Αφού τοποθετήσουμε όλους τους συνδετήρες, αναποδογυρίζουμε ξανά τον νεροχύτη και τον τοποθετούμε στον πάγκο. Στη συνέχεια σφίγγουμε τους συνδετήρες με το κατσαβίδι.
Στερεώνουμε τον πάγκο στο κουτί βάσης
Αφού εγκαταστήσουμε τον νεροχύτη πάνω στον πάγκο, βιδώνουμε τον πάγκο στο κουτί του ντουλαπιού από κάτω με δράπανο.
Προσαρτούμε το περβάζι
Εφαρμόζουμε σιλικόνη κατά μήκος των γραμμών όπου ο πάγκος συναντά τον τοίχο. Το περβάζι αποτελείται από δύο κομμάτια, το πάνω και το κάτω κομμάτι. Μόλις προσάψουμε το πάνω και το κάτω κομμάτι του περβαζιού στον τοίχο και στον πάγκο, βιδώνουμε το κάτω κομμάτι στον πάγκο με δράπανο.