Φτιάξε τον προσωπικό σου παράδεισο, στην ταράτσα σου!

Φτιάξε τον προσωπικό σου παράδεισο, στην ταράτσα σου!

Μπορεί το σπίτι σου να μη διαθέτει μεγάλη αυλή, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις έναν πανέμορφο κήπο. Μπορείς να φτιάξεις έναν ταρατσόκηπο και να δημιουργήσεις την προσωπική σου όαση για να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα και τους πιεστικούς ρυθμούς της πόλης.

Θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις για να διασκεδάζεις με τους φίλους σου; Για να φτιάξεις το προσωπικό σου μποστάνι; Για να παίζουν τα παιδιά ή τα κατοικίδια σου; Ε λοιπόν μπορείς! Αρκεί να δώσεις προσοχή σε κάποιους βασικούς παράγοντες!

Δάπεδο

Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το δάπεδο της ταράτσας σου. Πριν επιλέξεις το υλικό που θα χρησιμοποιήσεις, θα χρειαστεί να λάβεις υπόψη ότι θα είναι εκτεθειμένο σε έντονες καιρικές συνθήκες όπως βροχές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αν ψάχνεις υλικά τα οποία να είναι ανθεκτικά και να μη χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, προτίμησε τα βότσαλα ή τα ξύλινα πλακάκια.

Περίφραξη

Αν σκοπεύεις να φιλοξενήσεις παιδιά ή ζώα στον χώρο πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στην περίφραξη της ταράτσας σου. Τοποθέτησε κάγκελα περιμετρικά και για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, χρησιμοποίησε ζαρντινιέρες ή πυκνούς θάμνους τοποθετημένους σε μεγάλες πήλινες γλάστρες έτσι ώστε να διασφαλίσεις ότι δε θα πλησιάσει κανείς τα κάγκελα. Αν θέλεις να προφυλαχτείς από τα αδιάκριτα βλέμματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις καφασωτά ή καλαμωτές στο κατάλληλο ύψος, ώστε να διατηρήσεις την ιδιωτικότητά σου αλλά ταυτόχρονα να μη χάσεις την αστική θέα.

Σκέπαστρο

Επειδή ως γνωστό, η ταράτσα σε αντίθεση με τη βεράντα, είναι απόλυτα εκτεθειμένη στον ήλιο και τον αέρα, θα χρειαστεί να φτιάξεις ένα είδος σκέπαστρου για να μπορείς να απολαύσεις τον επίγειο παράδεισό σου χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος ηλίασης. Επίλεξε μια ξύλινη πέργκολα ή εναλλακτικά ένα πανί σκίασης το οποίο θα σταθεροποιήσεις με ξύλινη ή μεταλλική βάση για να μην παρασυρθεί από τους ανέμους.

Φωτισμός

Αν η ταράτσα σου δε διαθέτει φωτισμό, θα χρειαστεί να μεριμνήσεις έτσι ώστε να φωτίσεις τον χώρο ειδικά στα σημεία εισόδου και εξόδου. Ο φωτισμός, είναι σημαντικός όχι μόνο γιατί θα δημιουργήσει πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα αλλά και γιατί θα κάνει τον ταρατσόκηπό σου πιο ασφαλή για εσένα και τους καλεσμένους σου. Ακριβώς επειδή η ταράτσα σου δέχεται το φως του ήλιου όλη τη μέρα, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να αξιοποιήσεις τα ηλιακά φωτιστικά έτσι ώστε να φωτίσεις τον χώρο σου με πιο οικονομικό τρόπο.

Φυτά

Κήπος χωρίς φυτά δε γίνεται! Όμως, προτού επιλέξεις τα φυτά που σου αρέσουν, πρέπει να σκεφτείς τα χαρακτηριστικά τους (ύψος, διάμετρο, κόμη κλπ.) καθώς και την απαιτούμενη παροχή νερού που έχουν ανάγκη. Τα φυτά στους ταρατσόκηπους χρειάζονται πότισμα ιδανικά 2 φορές την ημέρα, διότι δέχονται για πολλές ώρες το φως του ήλιου. Αν δεν μπορείς να ποτίζεις σε αυτή τη συχνότητα, εγκατάστησε ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος.

Μεταμόρφωσε την ταράτσα σου σε έναν ιδιωτικό παράδεισο ακριβώς πάνω από το σπίτι σου και χάρισε στην πόλη σου μία μικρή ανάσα πρασίνου! Αν χρειάζεσαι βοήθεια στον σχεδιασμό και την υλοποίησή του μπορείς να μιλήσεις μαζί μας. Είμαστε oι Garden Experts και θα μας βρεις στα καταστήματα Praktiker! Μέχρι τότε, καλό καλοκαίρι!

Garden Expert: Παρισίδου Λαμπρινή

Οι Garden Experts μας είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες, αρχιτέκτονες τοπίου και γεωπόνοι. Είναι δίπλα σου για να σου προτείνουν λύσεις διαμόρφωσης και διακόσμησης που θα καλύψουν τις ξεχωριστές ανάγκες του δικού σου υπαίθριου χώρου. Κλείσε ραντεβού µε έναν Garden Expert, σε ένα από τα επιλεγμένα καταστήματα Praktiker και ξεκίνα την αλλαγή!

 
ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΑΣ ΜΕ:
VISA MasterCard DINNERS Maestro American Express Bank Upon delivery Iris
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
ΕΕΕΠ