Η ποικιλία στις ψησταριές είναι μεγάλη! Όμως ποια κατηγορία είναι αυτή που καλύπτει περισσότερο τις δικές σου ανάγκες;

Οι κατηγορίες χωρίζονται ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν. Υπάρχουν οι ψησταριές κάρβουνου, υγραερίου (γκαζιού) και οι ηλεκτρικές.

1. Ψησταριές κάρβουνου

Ίσως η πιο συνηθισμένη επιλογή ψησταριάς. Οι ψησταριές κάρβουνου έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στον τομέα του καθαρισμού και χρειάζονται συνέπεια για να παραμένουν καθαρές και ασφαλείς όμως το γευστικό αποτέλεσμα που δίνουν στο φαγητό σε αποζημιώνει!

Κάρβουνο
Το κάρβουνο δημιουργεί έντονη θερμοκρασία, ανάβει εύκολα, παράγει λίγη στάχτη και κυρίως, δίνει φυσική γεύση στο φαγητό!

Μπρικέτα
Οι μπρικέτες ξύλου κατασκευάζονται από συμπιεσμένη βιομάζα πουρναριού, ένα ανακυκλώσιμο και 100% φυσικό υλικό, το οποίο μετά από επεξεργασία έχει την σωστή σύσταση ώστε η απόδοση του να είναι η μέγιστη δυνατή (μεγάλη διάρκεια καύσης και σταθερά υψηλή θερμοκρασία).

2. Ψησταριές υγραερίου

Αν δε σου αρέσει η ακαταστασία τότε η κατάλληλη επιλογή για σένα είναι η ψησταριά υγραερίου. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτών των ψησταριών είναι ότι σου επιτρέπουν να έχεις τον έλεγχο της θερμοκρασίας με τη χρήση του θερμοστάτη.

Υπάρχουν επιφάνειες ψησίματος με μαντεμένια ή εμαγιέ σχάρα αλλά και με ραβδώσεις ή χωρίς. Το κόστος τους είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο των ψησταριών με κάρβουνα, αλλά μακροπρόθεσμα κοστίζουν λιγότερο λόγω της μεγάλης τους αντοχής στον χρόνο και της οικονομικής τους χρήσης.

3. Ηλεκτρικές ψησταριές

Το ψήσιμο στις ηλεκτρικές ψησταριές θεωρείται υγιεινό και εύκολο. Υπάρχουν τόσο επιτραπέζιες ψησταριές όσο και επιδαπέδιες, ανάλογα με τον χώρο που διαθέτουμε. Τα δύο κύρια είδη ηλεκτρικών ψησταριών είναι οι κλειστού τύπου με αντιστάσεις και οι ανοιχτού τύπου με ραβδωτή ή λεία επιφάνεια και ρυθμιζόμενο θερμοστάτη.

Τώρα που ξέρεις τις κατηγορίες ψησταριών, διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει και ετοιμάσου για αξέχαστα barbeque!