Λεπτομέρειες Συμβουλής

Εύκολο
Προχωρημένος 10 λεπτά - Έμπειρος 25 λεπτά - Αρχάριος 30 λεπτά
Ελάχιστες υδραυλικές γνώσεις
Φλοτέρ
Δεν χρειάζεστε εργαλεία
Χρήση αποσμητικού για το καζανάκι: Ο εντοπισμός της πηγής της διαρροής είναι εύκολος. Δεν απαιτούνται εργαλεία, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα αποσμητικό για το καζανάκι. Τα αποσμητικά αυτά είναι χρωματιστοί κύβοι – συνήθως πράσινοι ή μπλε – που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της δεξαμενής νερού και της δίνουν ένα ευχάριστο άρωμα. Το χρώμα τους επιτρέπει στον επισκευαστή να εντοπίσει τη διαρροή ευκολότερα, από ότι με τη χρήση καθαρού νερού. Επίσης παρατείνει τη διάρκεια ζωής του συστήματος της δεξαμενής και καθαρίζει την τουαλέτα, κάτι που είναι σημαντικό και για το περιβάλλον και για την υγεία των ιδιοκτητών.

Περιγραφή

Μια τουαλέτα με διαρροή πρέπει να επισκευάζεται αμέσως. Οι μη επισκευασμένες διαρροές μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα. Μπορούν να αναπτυχθούν σε δομικές ζημιές, όχι μόνο στο πάτωμα αλλά και στο ταβάνι κάτω από την τουαλέτα, και να προκαλέσουν σημαντική απώλεια νερού και χρημάτων. Μπορούμε εύκολα να αποτρέψουμε τη διαρροή του νερού ρυθμίζοντας το φλοτέρ. Απλά ακολουθώντας τα παρακάτω εύκολα βήματα!

Βήματα

Αφαιρούμε το μπουτόν
Πρώτα αδειάζουμε τελείως το νερό από το καζανάκι της τουαλέτας. Γυρίζουμε το μπουτόν αντίθετα προς τη φορά του ρολογιού και το αφαιρούμε με το χέρι τραβώντας προς τα πάνω.
Σηκώνουμε το καπάκι από το καζανάκι
Αφού έχουμε αφαιρέσει το μπουτόν, σηκώνουμε αργά και με τα δύο χέρια το καπάκι από το καζανάκι.
Ρυθμίζουμε τη στάθμη του νερού
Ανεβάζουμε ή κατεβάζουμε τον συνδετήρα του φλοτέρ στο επιθυμητό επίπεδο προκειμένου να ρυθμιστεί η στάθμη του νερού στο καζανάκι. Η ιδανική στάθμη του νερού είναι ο μισός συνολικός όγκος της δεξαμενής.
Ρυθμίζουμε το φλοτέρ
Μπορούμε να ρυθμίσουμε το φλοτέρ στην επιθυμητή στάθμη του νερού. (Αντίθετα με το τι παρουσιάζεται στην εικόνα, η στάθμη του νερού για το φλοτέρ ρυθμίζεται όταν βρίσκεται μέσα στο καζανάκι. Η εικόνα προστέθηκε ως πρόσθετη λεπτομέρεια μίας κοντινότερης άποψης).