Λεπτομέρειες Συμβουλής

Εύκολο
Προχωρημένος 15 min. - Έμπειρος 20 min. - Αρχάριος 35 min. (Οι χρόνοι είναι υπολογισμένοι για επιφάνειες 40m2)
Απαιτούνται βασικές ικανότητες ξυλουργικής.
Υλικά: Ασβεστόσκονη, κόλλα, γυαλόχαρτο
Σπάτουλα, κουβάς, μέτρο, μολύβι, ραβδί για αναδευτήρι
Όταν κολλάμε τις ταπετσαρίες καλό είναι να ξεκινάμε από τον τοίχο όπου βρίσκεται το παράθυρο. Αυτό για να μην πέφτουν οι ακτίνες του ήλιου στις ραφές-άκρες της ταπετσαρίας.

Περιγραφή

Η επιφάνεια στην οποία θα βάλουμε τις ταπετσαρίες μας θα πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή, και απαλή. Τα κομμάτια που το χρώμα έχει «σκάσει» θα πρέπει να ξυστούν και να αμβλυνθούν με γυαλόχαρτο. Αν υπάρχει ήδη ταπετσαρία στον τοίχο, απλώς μαλακώστε την με ζεστό νερό και απομακρύνετε την. Ιδανική επιφάνεια για ταπετσαρίες με βάση βινύλιο είναι τοίχος με σοβά.

Βήματα

Παίρνουμε μέτρα
Ξεκινάμε μετρώντας το δωμάτιο το οποίο πρόκειται να καλύψουμε με την ταπετσαρία. Η μέτρηση θα κρίνει πόσα ρολά ταπετσαρίας θα χρειαστεί να αγοράσουμε.
Περνάμε με σοβά «σατινέ»
Για τις άγριες επιφάνειες εφαρμόζουμε με σατινέ σοβά (satin plaster) Ανακατεύουμε με νερό 250 γραμμάρια σοβά για κάθε τετραγωνικό μέτρο.
Λειαίνουμε την επιφάνεια του τοίχου:
Μόλις στεγνώσει ο σοβάς, λειαίνουμε την επιφάνεια με γυαλόχαρτο (μεσαίου πάχους). Τώρα η επιφάνειά μας είναι έτοιμη να καλυφθεί!
Ετοιμάζουμε την κόλλα
Γεμίζουμε ένα καθαρό κουβά με την ποσότητα νερού που αναγράφεται στο κουτί της κόλλας. Αδειάζουμε απαλά την κόλλα στο νερό και ανακατεύουμε μέχρι η κόλλα να «δέσει». Αν μετά το ανακάτεμα υπάρχουν υπολείμματα ή εξογκώματα κόλλας φιλτράρουμε το μίγμα.