Όσο ο καιρός γίνεται πιο καλοκαιρινός, τόσο περισσότερο το μπαλκόνι και ο κήπος γίνονται τα σημεία συγκέντρωσης και χαλάρωσης της παρέας και της οικογένειας. Καθώς τα βράδια είναι η βασική ώρα που χρησιμοποιούνται οι συγκεκριμένοι χώροι, ο σωστός φωτισμός και η κατάλληλη ατμόσφαιρα είναι απαραίτητα, για να είναι λειτουργικοί.

Στην αναζήτηση φωτιστικών εξωτερικού χώρου, βάλε στις επιλογές σου τα ηλιακά φωτιστικά, για τους εξής λόγους:

  • Τοποθετούνται και συντηρούνται εύκολα.
  • Δεν δαπανούν ηλεκτρική ενέργεια, επομένως εξοικονομούν.
  • Εξασφαλίζουν διακριτικό φωτισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Πώς λειτουργούν;

Εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία για τη συσσώρευση ενέργειας μέσω των φωτοβολταϊκών κυττάρων τους, φορτίζοντας έτσι τις μπαταρίες, που ανάβουν τον γλόμπο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πού να τα τοποθετήσω;

Καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια, μπορείς, με λίγη φαντασία, να αξιοποιήσεις τα ηλιακά φωτιστικά για να δημιουργήσεις την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που επιθυμείς για να χαίρεσαι τον κήπο και το μπαλκόνι σου. Πάρε ιδέες!

Επίλεξε κάποια “τυχαία” σημεία μέσα στον κήπο, μέσα σε γλάστρες, ακόμα και πίσω από δέντρα, ώστε να φαίνεται ένα διακριτικό φως από διάφορες γωνίες.

Φώτισε τη βάση φυτών που έχεις στον κήπο σου, ώστε να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με τα τις σκιές από τα φύλλα τους.

Οριοθέτησε το παρτέρι σου, τοποθετώντας περιμετρικά φωτιστικά, για να απολαμβάνεις την ομορφιά των λουλουδιών σου και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τόνισε τα σκαλιά σου ή τη διαδρομή στην αυλή σου με ηλιακά φωτιστικά που θα καρφώσεις στο έδαφος ή με ηλιακά φαναράκια που θα τοποθετήσεις σε σειρά, δίνοντας μια ρομαντική και εντυπωσιακή νότα στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου!

Μη διστάσεις να επιλέξεις έντονα και φλούο χρώματα για πιο funky αποτέλεσμα, ακόμα και την ημέρα!

Σκέψου εναλλακτικά και αξιοποίησε το παλιό σου πορτατίφ ή δώσε άλλη πνοή σε μια βαρετή γλάστρα, φτιάχνοντας μόνος σου ένα ηλιακό φωτιστικό κήπου με #spitips!

Δημιούργησε μια cozy γωνία στο σημείο που περνάς τις περισσότερες στιγμές. Κρέμασε φωτιστικά πάνω από τα έπιπλα κήπου, εμπλούτισε με γιρλάντες με λαμπιόνια και επιτραπέζια φωτιστικά και έχεις εξασφαλίσει στο έπακρο τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα για γλυκά καλοκαιρινά βράδια!

Κρέμασε από τις τέντες φωτιστικά σε διάφορα σχέδια και μήκη, για να δημιουργήσεις ένα ειδυλλιακό καλοκαιρινό σκηνικό στο μπαλκόνι σου!

Και φυσικά, διακόσμησε το τραπέζι στο μπαλκόνι με φαναράκια!