Είτε θέλεις να αλλάξεις το χρώμα του τοίχου σου, είτε θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό σε σχέση με ένα απλό, κλασικό βάψιμο, υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορείς να δοκιμάσεις για να αποδώσεις ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Εφάρμοσε κάποια από τις παρακάτω, είτε σε έναν μόνο τοίχο, είτε και σε όλο το δωμάτιο για πιο τολμηρό αποτέλεσμα και δες τον χώρο σου να μεταμορφώνεται!

Σφουγγάρι

Σφουγγάρι

Η τεχνική του σφουγγαριού είναι ευρέως γνωστή και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς. Για να την πετύχεις, περνάς την πρώτη στρώση χρώματος στον τοίχο σου. Έπειτα με ένα σφουγγάρι θάλασσας, περνάς με ταμποναριστές, "ακατάστατες" κινήσεις μία πιο ανοιχτή απόχρωση.
Extra tip: Με δύο ή τρία διαδοχικά τέτοια ταμποναρίσματα σε διαφορετικούς χρωματικούς τόνους, καταφέρνεις εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Σχέδια στον τοίχο με χαρτοταινία

Σχέδια στον τοίχο με χαρτοταινία

Έχοντας βάψει τον τοίχο σου στο χρώμα που επιθυμείς στη βάση, δημιουργείς σχήματα με μπλε χαρτοταινία. Έπειτα βάφεις τη δεύτερη στρώση διαφορετικού χρώματος και αφού στεγνώσει, τραβάς προσεκτικά την ταινία και αυτό που μένει είναι ένα υπέροχο σχέδιο – αυτό που εσύ επέλεξες!
Extra tip: Είναι σημαντικό να επιλέξεις τη μπλε χαρτοταινία, καθώς έχει πολύ υψηλά επίπεδα απορρόφησης του χρώματος και αφαιρείται εύκολα, χωρίς να αφήνει σημάδια.

Με σακούλα

Με σακούλα

Για ακανόνιστο αποτέλεσμα, επίλεξε 2 διαφορετικά χρώματα ή 2 διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Βάψε αρχικά με το χρώμα βάσης. Έπειτα τύλιξε το ρολό πολύ καλά με μία πλαστική σακούλα και όσο είναι νωπό το χρώμα, πέρασε τον τοίχο με το δεύτερο χρώμα. Έτοιμα τα ανάγλυφα σχέδια που θα εντυπωσιάσουν!

Ρίγες

Ρίγες

Είτε κάθετες είτε οριζόντιες, οι ρίγες είναι μια κλασική επιλογή. Προτίμησε κυρίως χοντρές ρίγες, τόσο για να είναι πιο δραματικό το εφέ, όσο και επειδή οι λεπτές μπορεί να ζαλίσουν. Αφού μετρήσεις σωστά αποστάσεις μεταξύ των ριγών, σχεδιάζεις γραμμές με ένα μολύβι για να οριοθετήσεις τις ρίγες και καλύπτεις τις γραμμές αυτές με μπλε χαρτοταινία. Όταν στεγνώσουν οι βαμμένες ρίγες καλά, αφαιρείς τη χαρτοταινία και καλύπτεις τις βαμμένες, συνεχίζοντας το βάψιμο με αυτές.

Σκακιέρα

Δημιούργησε εντυπωσιακό εφέ σκακιέρας σε έναν από τους τοίχους σου, χρησιμοποιώντας μπλε χαρτοταινία για να χτίσεις το σχέδιο, πρώτα οριζόντια και βάφοντας με το πρώτο χρώμα. Έπειτα, αφού στεγνώσει πολύ καλά, αφαιρείς τη χαρτοταινία και τοποθετείς νέα πάνω στα βαμμένα τμήματα και βάφεις κάθετα με το δεύτερο χρώμα. Extra tip: Είναι πολύ σημαντικό να μετρήσεις προσεκτικά, ώστε να βγει σωστό το σχέδιο.

Με stencils

Με την τεχνική του στένσιλ, μπορείς να διακοσμήσεις πολύ εύκολα τους τοίχους σου με ιδιαίτερα σχέδια και επαναλαμβανόμενα μοτίβα, σαν να είσαι ο καλύτερος ζωγράφος!

Κάνε τον τοίχο σου να δείχνει σαν... τζιν!

Χρησιμοποιώντας μία βούρτσα και βερνικόχρωμα, μπορείς με μία πολύ απλή τεχνική να κάνεις τον τοίχο σου να φαίνεται σαν τζιν. Βάφεις με το βερνικόχρωμα τον τοίχο σου και με μία σκληρή βούρτσα κάνεις από πάνω γενναίες κινήσεις προς την κατεύθυνση που θες, οριζόντια ή κάθετα. Έτσι, δημιουργούνται ρίγες διαφορετικών αποχρώσεων που δίνουν ένα αποτέλεσμα που προσομοιάζει σε τζιν!