Αν θέλεις να ανανεώσεις τα παλιομοδίτικα πλακάκια του μπάνιου, τα φθαρμένα καλοριφέρ, τα ντουλάπια της κουζίνας ή τα έπιπλα που έχεις χρόνια, υπάρχει τρόπος να αποφύγεις τις δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες. Με τα χρώματα ανακαίνισης, μπορείς να ανανεώσεις πλακάκια, δάπεδα, καλοριφέρ και θερμοπομπούς, ακόμα και έπιπλα χωρίς ιδιαίτερη προεργασία, επεμβαίνοντας σε επιφάνειες που υπό άλλες συνθήκες θα χρειάζονταν πολύ περισσότερο κόπο και ενασχόληση για να τις αλλάξεις.

To βάψιμο εύκολα και απλά!

To βάψιμο εύκολα και απλά!

Τα χρώματα ανακαίνισης με βάση το νερό δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία για να αρχίσεις να βάφεις. Δεν χρειάζεται να τρίψεις για να φύγει το προηγούμενο χρώμα, να βάλεις αστάρι, ούτε να αραιώσεις τη μπογιά πριν τη χρησιμοποιήσεις, αλλά εφαρμόζεις απλά σε καθαρή επιφάνεια, εύκολα και γρήγορα! Μερικά ακόμη καλά νέα, είναι ότι τα συγκεκριμένα βερνίκια είναι άοσμα και στεγνώνουν γρήγορα, ενώ δεν θα ταλαιπωρηθείς ούτε για το καθάρισμα των πινέλων και των κουβάδων, αφού αρκεί το απλό νερό.

Η ευκολία σημαίνει πέρα από ταχύτητα, και δυνατότητα να επέμβεις όπου θέλεις, όπως θέλεις. Είτε έχεις σκεφτεί να αλλάξεις μόνο το χρώμα των επίπλων, ώστε να φαίνονται φρέσκα και καινούργια, είτε θέλεις να ανανεώσεις τα πλακάκια χωρίς να μπεις στη διαδικασία να τα αλλάξεις ή να κρύψεις τις ατέλειες στα πατώματα, εκμεταλλεύσου τις δυνατότητες των χρωμάτων ανακαίνισης.

Πώς θα τα χρησιμοποιήσεις

Πώς θα τα χρησιμοποιήσεις
Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές εφαρμογής των χρωμάτων για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.
 • Καθάρισε την επιφάνεια με προσοχή
  Δεν θέλεις να βάψεις πάνω σε βρωμιά ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χαλάσει την τελική υφή του χρώματος. Επίσης, η επιφάνεια θα πρέπει να είναι στεγνή για να «πιάσει» η βαφή.

  Extra tip: Αν υπάρχουν πολύ φθαρμένα ή σπασμένα κομμάτια στο παλαιό χρώμα μπογιάς, αφαίρεσε το υπάρχον χρώμα ή βερνίκι.

 • Κάνε τους υπολογισμούς σου
  Είναι καλύτερο να υπολογίσεις από την αρχή πόσο χρώμα χρειάζεσαι ανάλογα με την επιφάνεια που θέλεις να βάψεις για να μην καταλήξεις να χρησιμοποιήσεις παραπάνω ή λιγότερο από το απαραίτητο.
 • Διάλεξε τα κατάλληλα εργαλεία
  Θα χρειαστείς ρολό βαφής και πινέλο για τις γωνίες, τις ενώσεις και τα δυσκολότερα σημεία και ένα λεπτό γυαλόχαρτο, για απαλό τρίψιμο, όπου θεωρηθεί απαραίτητο. Φρόντισε πάντα να ακολουθείς τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω σε κάθε προϊόν.
 • Ανακάτεψε καλά!
  Το καλό ανακάτεμα με μια λεπτή σπάτουλα θα σε βοηθήσει να απλώσεις το χρώμα ομοιόμορφα, χωρίς να δημιουργηθούν αντιαισθητικά σημάδια.
 • Πέτυχε την ιδανική κάλυψη
  Πέρασε 2 ή ακόμα και 3 λεπτά χέρια χρώματος, για σωστό αποτέλεσμα.
 • Απόφυγε την πολλή ζέστη ή το πολύ κρύο.
  Άφησε το χρώμα να στεγνώσει σε κανονική θερμοκρασία, για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 • Μετά το βάψιμο
  Απόφυγε να καταπονήσεις τις βαμμένες επιφάνειες με χτυπήματα, γρατζουνιές ή καθάρισμα, πριν περάσουν 20 ημέρες. Για να καθαρίσεις την επιφάνεια, χρησιμοποίησε μόνο νερό ή ήπια οικιακά καθαριστικά και μαλακό σφουγγάρι, πανί ή σφουγγαρίστρα.

Σκέψου έξυπνα

Ο προσιτός DIY χαρακτήρας των χρωμάτων ανακαίνισης θα σε κάνει να δεις αλλιώς τους αναξιοποίητους χώρους μέσα και έξω από το σπίτι. Δωμάτια που είχες αφήσει παραμελημένα για καιρό ή ένα σπίτι που δεν είχες ασχοληθεί ιδιαίτερα, μπορούν να αποκτήσουν έναν αέρα ανανέωσης, χωρίς κόπο. Οι έξυπνες επεμβάσεις που θα κάνεις με τα χρώματα ανακαίνισης, αλλάζουν αυτόματα την αίσθηση του χώρου και δίνουν έναν φρέσκο αέρα που ανοίγει μια σειρά από δυνατότητες για την αξιοποίησή του.