Το καλοκαίρι θέλει βασιλικό άρωμα! Άλλωστε και η ίδια η ονομασία του βασιλικού προέρχεται από την ελληνική λέξη “βασιλεύς”.


Πότισμα Βασιλικού:

Άνοιξη/Καλοκαίρι: 2 με 3 φορές / εβδομάδα

Φθινόπωρο/Χειμώνας: 1 με 2 φορές / εβδομάδα

Χρειάζεται αρκετό φως με απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο.

Μυρωδιά Μεσογείου!

Αν για εσένα, τα φυτά είναι μία φυσική πηγή φρεσκάδας, διάλεξε έναν βασιλικό. Θα σου χαρίσει όλη τη μυρωδιά του όταν την χρειαστείς, ενώ θα σε βοηθήσει να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στην μεσογειακή κουζίνα.

Tip: Χάρη στο άρωμά του θα σε βοηθήσει να απωθήσεις διάφορα έντομα και τρωκτικά.

Δες εδώ

Γνώρισέ τον!

Ο Βασιλικός (Basilicum ocimum) είναι ένα ετήσιο, αρωματικό ποώδες φυτό. Η καταγωγή του είναι από την Ινδία και το Ιράν και σήμερα καλλιεργείται σε πολλές περιοχές της Μεσογείου.

Έχει καταπράσινο φύλλωμα και ανάλογα με τη ποικιλία, διαφορετικό μέγεθος φύλλου. Η περίοδος ανθοφορίας ξεκινάει από τα τέλη της άνοιξης με καλοκαίρι και διαρκεί μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου.

Δες εδώ

Θεραπευτικές Ιδιότητες:

Ο βασιλικός είναι χρήσιμος σύμμαχος στη μείωση της κορτιζόλης. Το αιθέριο έλαιο του βοηθά στη συγκέντρωση και το τσάι από βασιλικό καταπραΰνει τις εντερικές παθήσεις και διευκολύνει την πέψη.

Δες εδώ

Που να τον τοποθετήσεις:

Ο βασιλικός χρειάζεται την βοήθεια του ήλιου και προστασία από τις συνθήκες παγετού. Αν δεν έχεις κήπο ή βεράντα, τοποθέτησέ τον μπροστά από ένα παράθυρο, αρκεί να είναι φωτεινό.

Tip: Καλλιέργησέ τον σε χώμα ή και σε γλάστρα σαν καλλωπιστικό φυτό.

Δες εδώ γλάστρες & κασπώ

Φροντίδα Βασιλικού:

Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Και αυτό γιατί ο βασιλικός απαιτεί τακτικά ποτίσματα, ιδίως τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού, με μέτρια ποσότητα νερού. Αναπτύσσεται σε πηλώδη, καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

Δες εδώ ποτιστήρια

Τι θα χρειαστείς;

Ο βασιλικός έχει ανάγκη από θρεπτικά στοιχεία. Δοκίμασε βιολογικά λιπάσματα πλούσια σε άζωτο και μαγνήσιο αλλά απόφυγε να τα χρησιμοποιήσεις όταν η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Δες εδώ

Φέρε την μυρωδιά της μεσογείου στο σπίτι σου με τον βασιλιά των αρωματικών!