Τώρα που ο καιρός είναι απόλυτα καλοκαιρινός, είναι η ιδανική στιγμή να δώσεις μια ανοιξιάτικη “πνοή” στη ντουλάπα σου, αποχαιρετώντας το χειμερινό mood. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να οργανώσεις γρήγορα και αποτελεσματικά τη ντουλάπα σου!


1. Ξεκαθάρισμα Ρούχων

Ένα από τα πρώτα και τα πιο σημαντικά βήματα για την οργάνωση της ντουλάπας είναι να απαλλαγείς από τα περιττά ρούχα.

Βγάλε όλα τα ρούχα από την ντουλάπα σου, για να μπορείς να δεις ένα προς ένα. Αναγνώρισε εκείνα που δεν φοράς πια, τα φθαρμένα ή εκείνα που δεν σου ταιριάζουν πλέον.

Ένας έξυπνος και εύκολος τρόπος είναι τα χωρίσεις σε 3 ενότητες:

  • Αυτά που φοράς και θα ξανά φορέσεις
  • Αυτά που δεν θα φορέσεις, αλλά έχουν κάποια συναισθηματική αξία για εσένα
  • Αυτά που δεν θα φορέσεις και μπορείς να αποχωριστείς

Φυσικά, τίποτα δεν θα πεταχτεί, μπορείς να τα δώσεις είτε σε κοινωνικούς φορείς ή όπου αλλού θεωρείς εσύ ότι θα φανούν χρήσιμα.

2. Χώρισε τα σε Κατηγορίες

Αφού καθαρίσεις την ντουλάπα σου, ομαδοποίησε τα ρούχα σε κατηγορίες, μπορεί να είναι ανά είδος, π.χ. πουκάμισα, παντελόνια, φορέματα, ή ανά χρήση, π.χ. εργασία, γυμναστήριο, βραδινοί έξοδοι.

Για να κάνεις την διαδικασία πιο εύκολη, χρησιμοποίησε αποθηκευτικές λύσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις, ράφια, κουτιά, καλάθια, συρτάρια, αλλά και διαχωριστικά αποθήκευσης και τοποθέτησε τα έτσι ώστε να είναι ομαδοποιημένα, προτίμησε διάφανα αποθηκευτικά αξεσουάρ για να φαίνονται με μια γρήγορη ματιά.

Tip: Μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις στους χώρους αποθήκευσης, συλλέκτες υγρασίας, καθώς προστατεύουν τα ρούχα από την υγρασία και τα διατηρούν φρέσκα και στεγνά.

3. Κράτησε Οργανωμένη την Ντουλάπα σου

Μια οργανωμένη ντουλάπα είναι η διατήρηση της τάξης στην καθημερινή σου ρουτίνα. Αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε βδομάδα για να βάλεις τα πράγματα που έχουν βγει από τη θέση τους ξανά στο σημείο που τα είχες τοποθετήσεις. Έτσι θα μπορέσεις να διατηρήσεις την γκαρνταρόμπα σου σε τάξη για περισσότερο καιρό.

4. Αποθήκευση Ρούχων

Αφού έχεις οργανώσει τη ντουλάπα σου, είναι καιρός να ασχοληθείς με την αποθήκευση των χειμερινών σου ρούχων.

Πριν αποθηκεύσεις τα ρούχα σου, καλό θα ήταν να τα καθαρίσεις, προκειμένου να αφαιρέσεις τυχόν σκόνη ή λάδια και βεβαιώσουν ότι είναι πλήρως στεγνά πριν τα αποθηκεύσεις.

Χρησιμοποίησε κουτιά αποθήκευσης ή ειδικές σακούλες για την αποθήκευση των ρούχων σου. Προτίμησε να τα αποθηκεύσεις σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος, όπου δεν θα εκτίθενται σε ακραίες θερμοκρασίες ή υγρασία.


Επισκέψου τώρα το κοντινότερο κατάστημα Praktiker και βρες λύση αποθήκευσης που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις πιο εύκολα την ντουλάπα σου. Η οργάνωση της ντουλάπας είναι μικρή αλλαγή αλλά είναι αρκετά σημαντική στην καθημερινότητα σου.