Δέλτα/mouse

Το τριβείο Δέλτα/ mouse είναι η ιδανική λύση για να τρίψεις σε εξαιρετικά δυσπρόσιτα και στενά σημεία, όπως σχισμές, γωνίες και ακμές. Η ελαφριά κατασκευή του προσφέρει άνεση και ευελιξία κατά την εργασία.

Tip: Προτίμησε την αγορά ενός τριβείου με σακούλα συλλογής σκόνης και τη δυνατότητα να στραφεί η πλάκα λείανσης, χωρίς να απαιτείται η χρήση εργαλείου.

Έκκεντρο ή Παλμικό

Στο έκκεντρο, η βάση που πιάνει το γυαλόχαρτο είναι στρογγυλή, ενώ στο παλμικό είναι ορθογώνια. Το έκκεντρο είναι ιδανικό για εργασίες λείανσης, που απαιτούν μεγαλύτερη δύναμη τριβής, με την κίνηση του γυαλόχαρτου να είναι περιστροφική. Το παλμικό ενδείκνυται για επίπεδες επιφάνειες, καθώς προορίζεται για λείανση και αφαίρεση χρωμάτων.

Ταινιοτριβείο

Αποτελείται από 2 κυλίνδρους με προσαρμοσμένη μια λειαντική ταινία και έναν μοχλό απελευθέρωσης. Συνδυάζει στιβαρότητα και υψηλές ταχύτητες, ενώ είναι κατάλληλο για μεγάλες επίπεδες επιφάνειες.

Γυαλόχαρτο

Ειδικό φύλλο με επίστρωση στη μία όψη από στρώματα γυαλιού, άμμου ή άλλων λειαντικών υλικών. Χρησιμοποιείται για λείανση, για αφαίρεση υλικού Παράγεται σε διάφορα νούμερα μεγεθών κόκκων.

Tip: Για να επιτύχεις χοντρό τρίψιμο, επίλεξε μικρό νούμερο, ενώ για ένα πιο ραφιναρισμένο αποτέλεσμα, κάποιο από τα μεγαλύτερα νούμερα.

Πλάνες

Η πλάνη είναι ένα εργαλείο για λείανση και επεξεργασία ξύλινων επιφανειών. Υπάρχουν οι κοινές πλάνες (ή ροκάνια χειρός), που διαθέτουν μια κοφτερή λεπίδα αφαίρεσης υλικού και οι ηλεκτρικές, όπου ένας ηλεκτροκινητήρας δίνει κίνηση σε έναν περιστρεφόμενο κύλινδρο με λεπίδες.

Tip: Προτίμησε ηλεκτρικές πλάνες με βάση στήριξης και οδηγό για ευκολία και υψηλή ποιότητα κατεργασίας.Με ένα δέλτα, έκκεντρο ή παλμικό, ένα ταινιοτριβείο, λίγο γυαλόχαρτο και πλάνες δεν θα υπάρχει επιφάνεια που να μην μπορείς να λειάνεις.

Δες εδώ