Υλικά
 1. 5 kg ταχύπηκτο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα
 2. Δύο κοινά πλαστικά μπουκάλια (ένα μικρό και ένα μεγάλο)
 3. Κουβάς
 4. Αναδευτήρας
 5. Ηλεκτρικό τρυπάνι ρεύματος
 6. Ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο
 7. 1 χοντρό καλαμάκι πλαστικό
 8. 1 σετ ανάρτησης με ντουί Ε27 & καλώδιο
 9. Μυστρί
 10. Γάντια εργασίας
 11. Καρόβιδα Μ6Χ60mm
 12. Φύλλο επικάλυψης
 13. Νοβοπανόβιδα 4,5Χ70mm
 14. 1 λαμπτήρας LED E27
 15. Πλαστικό μπολ για στόκο/ασβέστη
 16. Κόφτης
 17. Τριβείο χειρός και γυαλόχαρτο
 18. Μετροταινία
 19. Μαρκαδόρος
 20. 1 ποτήρι
 21. Νερό
Βήματα
 • 1ο Βήμα
  (Α) Μετρούμε 25 με 30 εκ. από την κορυφή του μπουκαλιού, ανάλογα με το μέγεθος του και το μέγεθος που επιθυμούμε για το φωτιστικό. Κόβουμε κάθετα και αφαιρούμε έτσι το κάτω μέρους το μπουκαλιού. Με τον ίδιο τρόπο αφαιρούμε το κάτω μέρος του μικρού μπουκαλιού, προσπαθώντας να μην έχουν μεγάλη διαφορά στο μήκος.
 • 2ο Βήμα
  (Β) Κρατάμε σταθερά το μπουκάλι σε ένα τραπέζι και με το δραπανοκατσάβιδο ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο του καπακιού, αρκετά μεγάλη ώστε να χωρά η καρόβιδα μας. Επαναλαμβάνουμε και για το άλλο μπουκάλι.
 • 3ο Βήμα
  (Γ,Δ, Ε) Μαρκάρουμε και κόβουμε ένα τμήμα 5 εκ. από το καλαμάκι. Το καλαμάκι χρησιμεύει ώστε στη συνέχεια να κρατάει τα μπουκάλια μας σε απόσταση το ένα από το άλλο. Για να δημιουργήσουμε το καλούπι μας, περνάμε το μικρό μπουκάλι μέσα στο μεγάλο και τα σταθεροποιούμε χρησιμοποιώντας την καρόβιδα.
 • 4ο Βήμα
  (Ζ,Η) Προσθέτουμε 3 ή 4 νοβοπανόβιδες περιμετρικά των μπουκαλιών ώστε αυτά να μένουν σταθερά και σε ίση απόσταση το ένα από το άλλο. Προσπαθούμε το καλούπι μας σε κανένα σημείο να μην είναι λεπτότερο από 1 εκ.
 • 5ο Βήμα
  (Α, Β) Ανακατεύουμε το τσιμεντοκονίαμα χρησιμοποιώντας περίπου 2 kg σκόνης και προσθέτοντας αργά και σταδιακά μικρές ποσότητες νερού όσο αναδεύουμε. Θέλουμε το μείγμα μας να είναι παχύρρευστο και ομοιογενές. Αναδεύουμε για λίγα λεπτά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό πλαστικό μπολ για να μεταφέρουμε το μείγμα από τον κουβά στο καλούπι. Περιστρέφουμε το καλούπι ώστε να εισχωρήσει το τσιμέντο ομοιογενώς σε όλο το εσωτερικό. Είναι σημαντικό η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί μέσα σε 15 με 20 λεπτά καθώς το τσιμέντο είναι ταχύπηκτο. Στη συνέχεια αφήνουμε το καλούπι μας να στεγνώσει για μία ημέρα.
 • 6ο Βήμα
  (Δ) Την επόμενη μέρα μπορούμε πολύ προσεκτικά να αφαιρέσουμε τα πλαστικά μπουκάλια χρησιμοποιώντας έναν κόφτη ή ένα ψαλίδι όπου χρειαστεί. Ένα μικρό τμήμα του εσωτερικού μπουκαλιού δε μπορεί να αφαιρεθεί αλλά βρίσκεται σε σημείο που δε μας ενοχλεί. Μπορούμε να λειάνουμε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα ψιλό γυαλόχαρτο. Περνάμε το καλώδιο του ντουί μέσα από την τρύπα στην κορυφή του φωτιστικού και βιδώνουμε μία λάμπα τύπου Ε27 σε κατάλληλο μέγεθος.