Προϊόντα Υπηρεσίες
210 99 40 000 Δωρεάν μεταφορά για αγορές άνω των 349€ Έως 60 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα €πιστροφή Eurobank

Μάθε πώς θα φτιάξεις τον δικό σου χαρταετό!

Χαρταετός για παιδιά

Ο χαρταετός είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που συνηθίζουμε να πετάμε την Καθαρά Δευτέρα. Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε τον πιο πρωτότυπο diy χαρταετό για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις!

Ας ξεκινήσουμε με τα υλικά. Θα χρειαστούμε:

 • 2 λεπτές καβίλιες διαμέτρου 5-6 χιλιοστών
 • Μετροταινία
 • Πριόνι
 • Κόφτη
 • Σπάγκο
 • Ψαλίδι
 • Κολλητική ταινία
 • Υλικό για το πανί
 • Στυλό ή μολύβι
 • Κορδέλες
 • Σύρμα

1ο Βήμα

Κόβουμε τις καβίλιες με το πριόνι μας ώστε η οριζόντια να έχει μήκος 60cm και η κάθετη 50cm. Έπειτα, μετράμε και βάζουμε σημάδι.

 • Στην καβίλα των 60cm βάζουμε σημάδι στα 15cm από την άκρη.
 • Στην καβίλα των 50cm βάζουμε σημάδι στα 25cm από την άκρη.

Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε σχήμα σταυρού και στο σημείο που ενώνονται τα δύο σημάδια μας, δημιουργούμε με τον κόφτη μας μικρές εγκοπές ώστε τα 2 ξύλα να κουμπώσουν.

2ο Βήμα

Έπειτα τις δένουμε με σύρμα ή σπάγκο σε σχήμα x ώστε να μένουν σταθερές κάθετες μεταξύ τους.

3ο Βήμα

Αντίστοιχες εγκοπές δημιουργούμε και στις άκρες των καβιλιών. Στο σημείο που τα δύο ξύλα ενώνονται κάνουμε έναν κόμπο με την άκρη του σπάγκου μας και στη συνέχεια ξεκινάμε να τον περνάμε από τις εγκοπές που δημιουργήσαμε δεξιόστροφα ώστε να σχηματίσουμε έναν ρόμβο. Τυλίγουμε τον σπάγκο γύρω από κάθε καβίλια κάθε φορά που περνάμε από αυτή. Καταλήγουμε στο κέντρο του χαρταετού στο σημείο που ενώνονται οι δύο καβίλιες και δένουμε τον σπάγκο σε σχήμα x.

4ο Βήμα

Διαλέγουμε το υλικό που θα αποτελέσει το πανί του χαρταετού μας. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε μία μεγάλη σακούλα σκουπιδιών, ελαφρύ χαρτί, ελαφρύ ύφασμα, εφημερίδα ή πλαστική σακούλα. Κόβουμε το υλικό που επιλέξαμε περίπου 5cm μεγαλύτερο από το περίγραμμα του σκελετού του χαρταετού που ετοιμάσαμε.

5ο Βήμα

Διπλώνουμε τις άκρες του πανιού πάνω από το κορδόνι του πλαισίου που ετοιμάσαμε και το ασφαλίζουμε με μία κολλητική ταινία, χρησιμοποιώντας λίγο περισσότερη στο πάνω και το κάτω μέρος.

6ο Βήμα

Χρησιμοποιούμε ένα στυλό για να δημιουργήσουμε μικρές τρύπες στην πάνω και κάτω κορυφή του χαρταετού. Κόβουμε ένα κομμάτι σπάγκου σε μήκος πάνω από 60cm και δένουμε τις άκρες του στις τρύπες που δημιουργήσαμε στις 2 κορυφές.

7ο Βήμα

Τοποθετούμε τον χαρταετό στο έδαφος κρατώντας τον από τη χειρολαβή σπάγκου που έχουμε ετοιμάσει. Στο σημείου όπου ο σπάγκος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σημείο που ενώνονται τα ξύλα, δένουμε ένα νέο κομμάτι σπάγκου και αφήνουμε αρκετό περιθώριο πριν το κόψουμε. Από αυτόν τον σπάγκο θα κρατάμε τον χαρταετό μας όταν βρίσκεται στον αέρα.

8ο Βήμα

Είμαστε στο τελευταίο και πιο διασκεδαστικό στάδιο. Τη δημιουργία της ουράς. Κόβουμε ένα κομμάτι σπάγκου μήκους από 15 έως 50 εκατοστά και το δένουμε στην κάτω κορυφή του χαρταετού μας. Κόβουμε μικρά κομμάτια κορδέλας και τα δένουμε γύρω από την ουρά. Μπορούμε να πειραματιστούμε με διαφορετικά μήκη ουρών για μέγιστη σταθερότητα.


Έτοιμοι για απογείωση! Δεν ξεχνάμε να πάρουμε μαζί μας και μία κολλητική ταινία για να διορθώσουμε τυχόν ζημιές που ενδέχεται να εμφανιστούν κατά την πτήση ή την προσγείωση.

 
Κάντε τις πληρωμές σας με:
VISA MasterCard DINNERS Maestro Bank Upon delivery Iris
Ασφαλείς αγορές με:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
superbrand Green Brand Awards 2023
Επίλεξε κατάστημα παραλαβής
ή επίλεξε ένα κατάστημα εξυπηρέτησης: