Οι πρόσφατοι χειμώνες μοιάζουν σαν να κάνουν διαγωνισμό μεταξύ τους για το ποιος θα κατακτήσει το ρεκόρ του πιο κρύου χειμώνα των τελευταίων ετών. Και μπορεί παλιά να υπήρχε η σίγουρη ζεστασιά της κεντρικής θέρμανσης, τι κάνουμε όμως αν δεν έχουμε τη δική της θαλπωρή;

Οι πιο δύσκολες ώρες είναι οι πρωινές και όταν αρχίζει να βραδιάζει. Τότε που η θερμοκρασία κατεβαίνει και ενδέχεται να φτάσει, στην καρδιά του χειμώνα, ακόμα και κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου. Τις δύσκολες λοιπόν αυτές ώρες, απαιτείται η κατάλληλη προετοιμασία.

Για αρχή, μπορούμε να φοράμε ζεστά ρούχα, να αφήνουμε το φως του ήλιου να ζεσταίνει τον χώρο μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, να αερίζουμε το σπίτι τις ώρες που η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή (π.χ. το μεσημέρι), και να έχουμε κουρτίνες από χοντρό ύφασμα, ειδικά αν υπάρχουν τζαμαρίες σε μεγάλη επιφάνεια. Υπάρχουν όμως και πιο δραστικές λύσεις για να ζεσταθούμε!

Λύση Νο1: Διάλεξε τους χώρους που θέλεις να ζεστάνεις

Κάποιοι χώροι του σπιτιού είναι πιο σημαντικό να θερμαίνονται, καθώς είναι εκείνοι που ουσιαστικά περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μας. Τα κριτήρια για το ποιοι είναι αυτοί οι χώροι, έχουν να κάνουν με τις προσωπικές ανάγκες των μελών του σπιτιού.

Υπνοδωμάτιο και καθιστικό είναι τα βασικά δωμάτια που χρειάζεται να παραμένουν ζεστά και σε δεύτερο χρόνο, το μπάνιο, που μπορεί να θερμαίνεται με ένα μικρό αερόθερμο, για να εξακολουθεί το ντους να είναι μία απολαυστική διαδικασία χαλάρωσης μετά από μία γεμάτη μέρα. Αν μιλάμε για ένα σπίτι όπου μένει ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί, τότε το δωμάτιο που κινείται κυρίως αυτό το παιδί, είναι πρωταρχικής σημασίας στο να παραμένει ζεστό. Πάμε όμως να δούμε τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν για θέρμανση, πιο συγκεκριμένα.