Περιγραφή

Αφού έχετε λύσει θέματα όπως η επιλογή του δέντρου που θα στολίσετε και το σημείο που θα το τοποθετήσετε, έρχεται η στιγμή να αποφασίσετε πως θα το στολίσετε. Τι ύφος θα του δώσετε, με τι στολίδια, τι είδους λαμπάκια και πως όλα αυτά θα ταιριάξουν αρμονικά μεταξύ τους για το καλύτερο αποτέλεσμα. Εμπνευστείτε από τις συμβουλές που ακολουθούν και προετοιμαστείτε για την όμορφη διαδικασία του στολισμού!

Δημιουργείστε μικρά φιογκάκια από κορδέλες και γεμίστε το δέντρο σας με αυτά, δημιουργώντας έτσι όμορφα στολίδια με έναν οικονομικό τρόπο.

Πραγματοποιήστε συνδυασμούς μεταξύ στολιδιών διαφορετικού σχήματος και μεγέθους - για παράδειγμα μπάλες ίδιου χρώματος αλλά διαφόρων διαμέτρων.

Στολίστε με παιδικά παιχνίδια Στολίστε το δέντρο με μικρά παιδικά παιχνίδια, όπως μικρά λούτρινα ζωάκια ή ξύλινα παιχνίδια. Θα μπορούσατε να κρεμάσετε στο δέντρο ακόμα και μικρές παιδικές ζωγραφιές ή κάρτες – ανοίγοντας μια μικρή τρύπα και περνώντας μια μικρή κορδέλα για να τις κρεμάσετε, ή απλά τοποθετώντας τες πάνω στα κλαδιά.

Επιλέξτε ένα πρωταγωνιστικό χρώμα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας και συμπληρώστε με μικρές χρωματικές πινελιές . Με αυτό τον τρόπο τα στολίδια σας θα αναδειχθούν καλύτερα. Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα χρώμα για τις γιρλάντες και τους φιόγκους σας και οι χρωματικές πινελιές να δοθούν από τα στολίδια.
Ιδιαίτερα στολίδια Τοποθετείστε τα στολίδια σας με τρόπο που να μην ακουμπούν στα κλαδιά του δέντρου αλλά απλά να κρέμονται από αυτά.

Δώστε ύψος στο δέντρο σας: Ένας οικονομικός και εύκολος τρόπος για να κάνετε το δέντρο σας να φαίνεται πιο ψηλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σταθερό ξύλινο κουτί στη βάση του ή για μεγαλύτερη σταθερότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στερεή μεταλλική βάση. Με αυτόν τον τρόπο έχετε δώσει στο δέντρο σας το ύψος που επιθυμείτε.
Στολίστε τη βάση του δέντρου Στολίστε τη βάση του δέντρου σας με όμορφες ποδιές βάσεως δέντρων ή με πλούσια υφάσματα & τούλια και τοποθετήστε μπροστά ή γύρω του χριστουγεννιάτικες κάρτες ή ακόμη και χριστουγεννιάτικα κουτιά , περιτυλιγμένα με χαρτί και κορδέλες , που θα τα κάνουν να μοιάζουν με δωράκια – ή ακόμη καλύτερα τοποθετήστε αληθινά δώρα. Έτσι, το δέντρο σας θα είναι όμορφο και περιποιημένο από την κορυφή μέχρι τη βάση. Προσέξτε ώστε ό,τι βάλετε στη βάση του δέντρου να ταιριάζει σε θέμα και χρώμα με τα στολίδια.

Μια πολύ έξυπνη ιδέα αποτελεί και η αξιοποίηση επιτραπέζιων παιχνιδιών γύρω από το δέντρο σας.

  • Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι το Scrabble…. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένα γράμματα και αν σχηματίσετε φρασούλες όπως : «Χρόνια πολλά» «Καλά Χριστούγεννα» ή «Καλή χρονιά».
  • Ένα δεύτερο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η Monopoly, η οποία διαθέτει σπιτάκια στα ιδανικά χρώματα των Χριστουγέννων δηλαδή το κόκκινο και το πράσινο.
  • Τέλος, ακόμα και τα παιδικά τουβλάκια θα μπορούσαν να συνθέσουν πρωτότυπα στολίδια.

Λαμπάκια στο δέντρο Επιλέξτε λευκά λαμπάκια, αν θέλετε να κινηθείτε σε πολύχρωμα στολίδια ή πολύχρωμα λαμπάκια αν τα στολίδια σας είναι απλά και κυρίως ενός χρώματος. Με μουσική ή χωρίς είναι στη δική σας επιλογή ανάλογα με το πόσες αισθήσεις θέλετε να ενεργοποιείτε με το στολισμό σας!

Ξεκινήστε να τοποθετείτε τα λαμπάκια στο δέντρο σας από πάνω προς τα κάτω, για να επιτύχετε ομοιομορφία στο φωτισμό.

Κάντε το στολισμό του δέντρου σας μαζί με τα παιδιά σας ή ακόμη οργανώστε μια συνάντηση με αγαπημένα πρόσωπα και κάντε αυτή τη διαδικασία αφορμή για χαρά και διασκέδαση πριν τις γιορτές! Το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο!