Τα πλυστικά μηχανήματα χρησιμοποιούνται όλο το χρόνο διευκολύνοντάς μας ιδιαίτερα σε διάφορες εργασίες!

Είναι πρακτικοί βοηθοί για τις οικιακές εργασίες: απλά συνδέετε το μηχάνημα στο νερό, το βάζετε στην πρίζα, το ανοίγετε και καθαρίζετε ευχάριστα!

Πιο συγκεκριμένα, συνδέονται μέσω μιας απλής μάνικας σε βρύση, η οποία συνήθως παρέχει νερό πίεσης 4 bar. Η αντλία του μηχανήματος παράγει πίεση νερού έως και 160 bar. Το νερό εξωθείται μέσω μικρού ακροφύσιου υψηλής πίεσης ως εκτοξευτήρας μεγάλης καθαριστικής δύναμης.

Χρησιμοποιώντας τα εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα: Μια μάνικα κήπου που λειτουργεί με πίεση 4 bar χρησιμοποιεί περίπου 3.500 λίτρα νερού ανά ώρα, ενώ ένα πλυστικό μηχάνημα που λειτουργεί με πίεση π.χ. 100 bar χρησιμοποιεί μόνο 400 λίτρα ανά ώρα περίπου.

Χάρη στην πλούσια σειρά ειδικών εξαρτημάτων που διαθέτουν, είναι εύχρηστα και πολυτάλαντα: υδραμμοβολή, καθαρισμός σωλήνων, καθαρισμός βεράντας, απάντληση νερού και πολλές άλλες χρήσεις που πιθανόν θα ανακαλύψετε μόνοι σας.

Προσοχή: Ενώ εργάζεστε η επίδραση της πίεσης είναι υψηλότερη ακριβώς δίπλα από το ακροφύσιο του μηχανήματος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ψεκάζετε σε κοντινή απόσταση για την αφαίρεση επίμονων και σε μακρινή στην περίπτωση ελαφρών λεκέδων ή ευαίσθητων επιφανειών, προσέχοντας να μην τοποθετείτε τα χέρια σας κοντά στο ακροφύσιο.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα βασικών εφαρμογών με ενδεικτικές συμβουλές σωστής χρήσης ενός πλυστικού μηχανήματος και τα σημεία που πρέπει να προσέξετε. Ωστόσο, επειδή κάθε πλυστικό μηχάνημα είναι μοναδικό και διαθέτει ειδικά αξεσουάρ, συστήνεται να συμβουλευτείτε τις ακριβείς οδηγίες χρήσης του εκάστοτε προϊόντος.
Καθαρισμός βεραντών

Καθαρισμός βεραντών Η καθαριστική δύναμη ενός πλυστικού μηχανήματος είναι πολύ μεγαλύτερη από μια απλή μάνικα νερού, για τον καθαρισμό των βεραντών μας.

Με τη χρήση ενός πιεστικού μηχανήματος καθαρίζετε ακόμη μεγαλύτερες επιφάνειες απαλά και σε βάθος, με ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Το περίβλημα συγκρατεί το νερό κι έτσι εσείς και οι περιβάλλοντες χώροι προστατεύεστε από την εκτόξευση νερού καθώς καθαρίζετε τις βεράντες σας.

Ξεκινήστε τον καθαρισμό από τη μια άκρη της βεράντας σας στην άλλη, οδηγώντας τα νερά προς το σιφόνι.

… και ακόμη περισσότερες εφαρμογές καθαρισμού
… και ακόμη περισσότερες εφαρμογές καθαρισμού

- Καθαρισμός φραγμένων σωλήνων
Αρκετά πλυστικά μηχανήματα διαθέτουν ειδικό σετ καθαρισμού σωλήνων για την απόφραξη των αποχετεύσεων του μπάνιου, της τουαλέτας κλπ. Πιέζετε τη μάνικα καθαρισμού σωλήνων στο εσωτερικό του σωλήνα που έχει φράξει. Ακολούθως, πιέζετε τη σκανδάλη του πιστολιού. Όταν το ακροφύσιο φθάσει στην προβληματική περιοχή, πατήστε και απελευθερώστε τη σκανδάλη του πιστολιού μερικές φορές συνεχόμενα μέχρι να αποφραχθεί ο σωλήνας.

- Πλύση δοχείων απορριμμάτων και βαρελιών
Τοποθετήστε σε οριζόντια θέση το δοχείο και ψεκάστε τα εσωτερικά τοιχώματα από ύψος, κρατώντας σε γωνία την κάνη. Τοποθετήστε το δοχείο στην κανονική θέση για να καθαρίσετε τη βάση του. Αυτός ο τρόπος καθαρισμού σας προστατεύει από την εκτόξευση του νερού. Ιδανικά για τη συγκεκριμένη εργασία είναι μηχανήματα που διαθέτουν εύκαμπτο εξάρτημα τούρμπο μπεκ ή ακόμη και ειδικό εξάρτημα καθαρισμού βαρελιών.

- Καθαρισμός ρολών
Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό των ρολών σας, κατεβάστε εντελώς το ρολό, ώστε να μην υπάρχουν σχισμές. Ρυθμίστε τον ψεκαστήρα στη θέση χαμηλής πίεσης για να ψεκάσετε με απορρυπαντικό. Καθαρίστε από πάνω προς τα κάτω. Αφήστε το απορρυπαντικό να δράσει για ένα με δύο λεπτά, ώστε να διαλυθεί η βρωμιά. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη βούρτσα καθαρισμού για να απομακρύνετε τη διαλυμένη βρωμιά και τέλος χρησιμοποιήστε τον εκτοξευτήρα υψηλής πίεσης για άριστο αποτέλεσμα.

Καλό σας καθάρισμα!