Καθώς οι εποχές αλλάζουν, το κλίμα της χώρας διαφοροποιείται και οι ανάγκες για κηπουρικές εργασίες μεγαλώνουν. Αρκετοί από εμάς επιλέγουν την πρόσληψη κηπουρού για την περιποίηση του κήπου τους, όμως εμείς είμαστε εδώ για να προτείνουμε λύσεις για την προσωπική περιποίηση του κήπου σας.

Η αγορά απαραίτητων μηχανημάτων για τις κηπουρικές εργασίες μας θα μας εξοικονομήσει χρήματα σε μακροχρόνιο επίπεδο και θα χρησιμεύσει στην άμεση πραγματοποίηση κηπουρικών εργασιών (κλάδεμα κλαδιών, κόψιμο χόρτων, κλπ) που προκύπτουν κατά την διάρκεια του χρόνου.

Τα 6 πιο χρήσιμα μηχανήματα κήπου που σας προτείνουμε για την συνεχή περιποίηση του κήπου είναι τα εξής:

Κοπτικά και μηχανήματα κλαδέματος
  • Θαμνοκοπτικά: Για όσους διαθέτουμε μεγάλες εκτάσεις γής, και η ύπαρξη αγριόχορτων καταστρέφει τον κήπο μας, απαραίτητη είναι η αγορά ενός θαμνοκοπτικού. Τα θαμνοκοπτικά είναι το απαραίτητο εργαλείο για ξεχορτάριασμα, που αποτελεί την απαραίτητη ανοιξιάτικη κηπουρική εργασία. Τα θαμνοκοπτικά βγαίνουν σε διάφορες ισχύς και με ποικίλες κεφαλές κοπής, ανάλογα με την χρήση τους. Επιπλέον, διακρίνονται σε ηλεκτρικά και βενζινοκίνητα, για όσους τους ενδιαφέρει η αυτονομία.
  • Χλοοκοπτικά: Το γκαζόν είναι το συνηθέστερο είδος βλάστησης που υπάρχει στους κήπους μας. Για να είναι τέλειο χρειάζεται συχνή κοπή, πράγμα το οποίο μεταφράζεται σε συχνές επισκέψεις κηπουρού. Για να γλιτώσουμε χρήματα, απαραίτητη είναι η αγορά ενός χλοοκοπτικού μηχανήματος. Με μοτέρ σε διάφορα επίπεδα ισχύος, διάφορα μήκη κοπής και κατηγοριοποίηση σε βενζίνης ή ηλεκτρικά, οι επιλογές σε χλοοκοπτικά ποικίλουν, για να εξυπηρετήσουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου ερασιτέχνη κηπουρού.
  • Ηλεκτρικά μπορντουρoψάλιδα: Για κήπους με θάμνους και δενδρύλλια, ιδανικό για την συντήρηση του σχήματος τους και απαραίτητο για το συχνό κλάδεμα τους αποτελεί το ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο. Επειδή την άνοιξη αναπτύσσεται η γρηγορότερα βλάστηση και ανθίζουν τα θαμνοειδή, απαραίτητο κηπουρικό εργαλείο της άνοιξης είναι το ηλεκτρικό μπορντουροψάλιδο. Ανάλογα με τα είδη των δέντρων που θέλουμε να κλαδέψουμε, υπάρχουν και τα αντίστοιχης ισχύς ηλεκτρικά μπορνουροψάλιδα. Διακρίνονται σε ηλεκτρικά και μπαταρίας, ανάλογα με την αυτονομία που προσφέρουν.
  • Αλυσοπρίονα: Όταν ο κήπος μας έχει ξερά δέντρα, έτοιμα για κοπή, και θάμνους ή δέντρα που χρειάζονται κλάδεμα, απαραίτητη είναι η αγορά ενός αλυσοπρίονου. Υπάρχουν δύο τύποι αλυσοπρίονου, τα αλυσοπρίονα και τα κονταροπρίονα: τα αλυσοπρίονα χρησιμεύουν κυρίως για κοπή κορμών και κλαδιών, ενώ τα κονταροπρίονα τα χρησιμοποιούμε για κλάδεμα δέντρων. Κυκλοφορούν σε διάφορα επίπεδα ισχύς, ανάλογα με τις ανάγκες των φυτών μας και χωρίζονται σε ηλεκτρικά και βενζίνης.

Έτσι, οι απαραίτητες εργασίες όπως το κλάδεμα των κατεστραμμένων κλαδιών, το κόψιμο των ξεραμένων μπουμπουκιών, το κούρεμα του γκαζόν, το σκάλισμα του κήπου και το ξερίζωμα των αγριόχορτων γίνονται εύκολα και γρήγορα με την χρήση των προτεινόμενων και κατάλληλων ανά εργασία μηχανημάτων κήπου.
Όμως, για την ασφαλή χρήση των μηχανημάτων κήπου όπως και κάθε εργαλείου, απαραίτητη είναι και η χρήση αξεσουάρ ασφαλείας: δεν ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε γάντια κήπου & μάσκα ή γυαλιά για την προστασία των χεριών μας και των ματιών μας αντίστοιχα, από αιχμηρά κλαδιά και μηχανήματα, επιγονατίδες ή άλλα αξεσουάρ προστασίας των γονάτων μας και καρότσι μεταφοράς βαριών αντικειμένων, για την προστασία της μέσης μας.